Pomen glasbe (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Anonimen -> Pomen glasbe (22.5.2009 22:43:36)

Številne znanstvene raziskave pričajo v prid pozitivnim učinkom glasbe na človekov celostni razvoj. Glasba predstavlja dober način zbliževanja staršev in otroka. Ob poslušanju glasbe je priporočljivo otroku, če seveda želimo, peti ali vsaj mrmrati melodijo, saj to deluje sproščujoče tako na nas kot tudi na otroka. Zanimiv je podatek, da ko novorojenčku predvajamo isto glasbo, kot jo je poslušal v času nosečnosti, glasbo prepozna. Nenadoma se umiri ali kako drugače odreagira. Novorojenček se ob glasbi spomni občutka varnosti, ki ga je imel, ko je bil še v maternici. Znana glasba ga na nek način pomirja in tolaži.
Večina ljudi verjame, da bi morali otroku predvajati klasično glasbo, kar pa ne drži povsem. Navsezadnje je bila ta glasba pisana za odrasle. Večina skladb je prehitrih in preveč intenzivnih, da bi jih otrok lahko dojel.




(vir: Ringarajin vodnik po nosečnosti)




zband -> RE: Pomen glasbe (22.5.2009 22:52:33)

radio veseljak,pri naših treh je to zakon




Anonimen -> RE: Pomen glasbe (22.5.2009 22:59:06)

he he, full zanimivo, poznam tri otročke, ki jim je blazno všeč narodna glasba in pa kakšni Čuki itd. Tudi pri našem skoraj 10 mesečniku smo probali, pa prav veselo počepa zraven in se smeji na vsa usta. Ne vem kaj je na tem, he he. Iz nosečnosti sigurno nima tega spomnina.




zband -> RE: Pomen glasbe (22.5.2009 23:04:17)

najin sin je rekel,da to ko poklekneš pomeni "fefanje"en mesec sva se trudila kaj za en vrag je to.na koncu sva ugotovila,da je to plesanje...hudo danes "fefamo"že vsi,ko igra veseljak




mateyka -> RE: Pomen glasbe (23.5.2009 16:36:04)

naša je imela Bacha zelo rada za uspavanje pri okoli pol leta starosti.




gita10 -> RE: Pomen glasbe (23.5.2009 20:48:39)

jaz sem mu med nosečnostjo veliko igrala klavir in ko je bil dojenček sem imela občutek, da je ob klavirju veliko mirnejši kot pa ob ostali glasbi. Tako, da mislim, da otrok čuti glasbo že pred rojstvom.




marjetica8 -> RE: Pomen glasbe (25.5.2009 12:27:57)

Otrok definitivno prepozna glasbo, ki jo je poslušal še pred rojstvom. To so potrdile mnoge znanstvene študije in tudi sama sem testirala. Sem namreč glasbenica in sem skoraj do poroda še poučevala prečno flavto na glasbeni šoli. Sedaj ima naš fantek tri tedne in se popolnoma umiri ob zvoku flavte, pa tudi ob uspavanki, ki sem mu jo prepevala ko je bil še v trebuhu. Menda je dokazano da se tudi posluh otroku razvije že v prenatalni dobi...če je kej na tem, bi moral naš met odlien posluh...poroam, ko se bo pokazalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]