tejči77 -> RE: Avgustovke 2009 2. del (18.8.2009 17:42:08)
|
Ojla, babike! Vsem hvala za čestitke in da ste držale pesti. Je bilo res veliko lažje kot prvič. Pa vsem čestitke, ki ste rodile za menoj, žal nimam časa vse za nazaj čekirat, bom pa preverila seznam, obljubim. Sva se srečale z modrosmotko v sobi, sva bile cimre. Fejst babika, vam rečem in kako lušno punčko ima. Moja porodna zgodba pa na kratko: sem imela tu na forumu kak teden pred porodom take pobožne želje, da bi zjutraj peljala Lariso v vrtec, šla rodit..... no, in prav tako je bilo. Zjutraj ob 6:00 so me zbudili rahli popadki, ampak kar na dve minuti. Potem sem vstala, da zrihtam Lariso in so postali takoj tako močni, da sem jih morala predihavat. Poklicala sem lubija, naj počasi pride domov, tačas je pa že tetika prišla po Lariso, da jo odpelje v vrtec. Potem sem si še oprala glavo, se stuširala, polikala lase in ob 9:00 sva se odpravila v porodnišnico. Malo sem morala počakati na CTG, ki je pokazal popadke na 3-4 min in takoj me je sprejel dr. Koren. Povedala sem mu kako je bilo prejšnjič, potem me je pregledal in sem bila že 6 cm odprta, tako da so me takoj poslali v porodno, nekje ob 10:00. Ob 11h sem bila že dovolj odprta za rodit, takrat je prišel dr. Koren in bil ves čas ob meni. Hvala bogu, ker sem se z iztisom matrala kakšne pol urice. Na veliko so me prerezali in še ratrgala sem se. Potem me je šival kakšne pol urice, je bolelo kot hudič, ampak šivi se še držijo skupaj in vsak dan me manj boli. Takoj sem dobila Maj Eneja na trebušček, uh kakšen nor občutek. Sem bila čisto iz sebe in prav ponosna nase, da mi je uspelo brez umetnih popadkov in praktično brez sredstev proti bolečinam. Maj Enej je bil neverjeten, takoj je začel sesati in bil potem še tri urice, kar so nas pustili same v porodni čisto buden, tako da smo se nacartali. Moj lubi je odšel ravno ob treji uri, da je lahko šel še po Lariso v vrtec - zdaj pa recite, da se mi niso vse želje izpolnile. Maj Enej kar pridno spi, samo nekako je dan zamenjal za noč, pa se bo tudi to uredilo. Pa rahli krči so se začeli, tega me je pravzaprav najbolj strah. Upam da ne bo hujšega. Zaenkrat lep pozdrav!
|
|
|
|