suha koža ali alergija (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


polkadus -> suha koža ali alergija (17.6.2009 9:11:07)

Naša 2 letnica in kar naenkrat zelo suho kožo, v bistvu je imela najprej take lise suhe ponekod, največ po trebuščku in sem jo peljala k dr. Je rekla, da je alergija, zdaj čakamo na teste, ampak ima tudi zelo suho kožo. Sem premišljevala, da bi jo peljala še kam na kako alternativo, preden bo na vrsti za teste alergije. Sem pa menjala šampon in ima zdaj od Welede, ki je baje najbolj naraven in jo mažem na vsake toliko z naravnim ognjičem. Samo kožo ima res obupno no. Kak drug nasvet še mogoče?! Hvala




ksenjak -> RE: suha koža ali alergija (17.6.2009 9:15:49)

Naš je imel tako kožo pri atopičnem dermatitisu. Jaz sem za tuširanje uporabljala Eucerin olje Ph5, poleg pa še negovalno kremo. Imela sem lekarniško, ki vsebuje olivno olje. Za ostale kreme, ki so na recept, bo pa vaša pediater ali dermatolog presodil, če jih potrebuje.

Naj povem, da je bil tudi na alergoloških testiranjih, kjer so bili vsi testi negativni. Se mu je pa koža zdaj pri 4 letih občutno izboljšala sama od sebe.

lp




tins -> RE: suha koža ali alergija (19.6.2009 13:43:11)

Majhen nasvet: tamala je pred parimi meseci imela tako suho kožo, da se je dobesedno kar usipalo z nje. Ker je pred letom ravno prerasla alergijo sem se fuul ustrašla, da se ni spet kaj začelo...
Sem pa takoj ukinila mehčalec in začela prat z dvojnim izpiranjem in jo začela mazat 2 krat na dan na debelo s kremo A-DERMA EXOMEGA. Po približno dveh tednih se je uredilo.




kapica -> RE: suha koža ali alergija (19.6.2009 21:49:07)

Smo imeli velike tezave z suho kozo. Najbolj po obrazu, sicer pa po celem telsu. Nic ni pomagalo, dokler nismo sli k homeopatu. Ne vem kaksne globulije je dete dobilo, ampak koza se je popravila za 90% v 2 mesecih. Zraven pa ga namazem se z Linoa Fett kremo. Vse drugo, kar so mi prej dermatologi ali pediatri mesali skupaj, ni pomagalo.




amanuz -> RE: suha koža ali alergija (20.6.2009 13:14:48)

Bi najprej predlagala LINOLA FETT KOPEL in nič mazanja, če to ne bo pomagalo, potem pa kremice, pa sem skoraj 100%, da bo pomagalo.

Pa nobenih mil ne uporabljat, ker izsušijo kožo, tudi olja niso dobra za otroke, čeprav jih na veliko hvalijo, tako nam je rekla P in je držalo!




Stran: [1]