kaj in kako treba uredit za porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Alisa -> kaj in kako treba uredit za porodniško (23.6.2009 18:32:24)


Zanima me kaj naj uredim oz. kaj moram nesti s seboj na CSD za ureditev za porodniško. Zanima me tudi ali moram posebej kaj oddat za višjo porodniško ker imam pol leta celotno plačo za 8ur od januarja pa za 4 ure, ali se to kaj upošteva pri izračunu za porodniško?
Danes mi je ena rekla da moraš kar spraševat ker drugače ti ne bodo sami nič povedali. Ali ima katera kako tako izkušnjo?
Ker glede na teh zadnjih 6 plačah, se mi porodniška zniža na bogih 300Eur.
Hvala!




Anonimen -> RE: kaj in kako treba uredit za porodniško (23.6.2009 19:13:17)

Na CSD boš odnesla izpolnjen obrazec, ki ga najdeš na netu, vključno z obrazcem, ki ga izpolni delodajalec, ki ti bo vpisal zadnje bruto plače 12 mesecev. Porodniška bo povprečje teh dvanajstih bruto plač. Prav tako bo za partnerja - očeta, če bo uveljavljal očetovski dopust. Vse boš našla na spodnji povezavi.
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp




zmajaz -> RE: kaj in kako treba uredit za porodniško (23.6.2009 22:01:16)

Kot pravi že mtv, je porodniška povprečje zadnjih 12 plač, prejetih do dneva oddaje vloge, tako da si ti bo žal upoštevala tista plača za 4 ure, ki ti bo porodniško zelo znižala in na to ne moreš prav nič vplivati. Edino, kar lahko narediš je, da vlogo oddaš čimprej, da se ti še kak mesec več polne plače šteje zraven (a največ 60 dni pred PDP - prej ti je ne bodo sprejeli).

Neseš pa na CSD tista dva obrazca, za katera ti je rekla mtv + potrdilo o PDP, ki ti ga je (ali še bo) dal ginekolog.




Stran: [1]