[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Eko kotiček



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (26.6.2009 22:03:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Jančika_ -> RE: Zakaj je poceni električni tok "eko"? (27.6.2009 10:28:12)

A veš, da še nisem slišala, da bi bil cenejši tok eko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. To po moje kar tako rečejo, no[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ali pa je eko za denarnico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.6.2009 10:56:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Gina -> RE: Zakaj je poceni električni tok "eko"? (27.6.2009 13:45:09)

Sama sem se že pred leti spraševala, zakaj sploh je elektrika ponoči cenejša kot podnevi, a ni nelogično? Potem se mi zdi, da sem slišala da zato, ker v tistem poceni času največji odjemalci v glavnem ne obratujejo.

Imaš pa možnost biti tudi na tem področju ekološka in se naročiš na modro energijo - ne vem a je to samo za podjetja al tudi za gospodinjstva, najbrž za oboje. Ne poznam dobro tega, smo pa pri nas dobili obvestila poleg računov že parkat, kjer je o tem pisalo. Sem zbrskala tudi na netu:

http://www.elektro-primorska.si/sl-si/poslovni_odjemalci/ponudba/modra_energija/default.aspx




Anonimen -> RE: Zakaj je poceni električni tok "eko"? (14.7.2009 13:00:01)

Potem se mi zdi, da sem slišala da zato, ker v tistem poceni času največji odjemalci v glavnem ne obratujejo.


ja, tako je meni tud moj razložil. čez dan večinoma obratujejo tovarne itd. veliki odjemalci pač. in se apelira na gospodinjstva, da bi pa taglavna dela, kar se pač da opravljala ponoči in čez vikende - zato se jim tudi takrat ponudi cenejši tok. ker je veliko lažje zagotavljati in proizvajati eno konstantno količino energije, kot pa zagotavljati jo v nekih špicah, to je veliko težje, pa tudi več možnosti je, da gre kaj narobe, tko da dejansko uporaba cenejšega toka je tudi eko, če pač iz tega stališča pogledaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]