zobozdravnik in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


bellissima -> zobozdravnik in nosečnost (30.6.2009 7:55:15)

Pozdravljene!
Imam eno tažavo in prosim za vašo pomoč. Sem v 8t nosečnosti in zadnje čase opažam, da me en zob boli, ne konstantno in zelo je občutljiv na sladko,  toplo, včasih me zaskeli že samo požirek vode. Mogoče je samo kakšna luknjica, mogoče pa kaj več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].  Sicer vem, da se v nosečnosti naj ne bi zdravilo zob, ampak me zanima vseeno, kako to poteka. Če ti ne smejo zdravit, a ti potem kar uničijo živec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], upam pa da dajo vsaj protibolečinsko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]! Ima katera kaj izkušenj s tem?




evangelie -> RE: zobozdravnik in nosečnost (30.6.2009 8:05:13)

Vsekakor se čimprej naroči na pregled, zobozdravnik bo vedel najbolje....




Tanik -> RE: zobozdravnik in nosečnost (30.6.2009 8:31:20)

če so težave obišči zobarja,bo on presodil kako in kaj.
zakaj pa naj ne bi med nosečnostjo hodile k zobarju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], jaz sem šla. a je boljše da se bolečina in luknja stopnjuje.saj nosečnost dolgo traja, prdstavljaj si kaj bo s tvojim zobom čez 9 mesecev, če se ne boš šla kazat.




bellissima -> RE: zobozdravnik in nosečnost (30.6.2009 10:55:01)

Niti pod točko razno nisem imela v mislih da ne bi šla. Normalno da bom šla, ampak me samo zanima ali zob lahko zdravijo ali ti kar uničijo živec, ali če ne gre drugače izpulijo??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] sem namreč nekje zasledila, da naj nebi med nosečnostjo zdravili zob (antibiotiki,...).




Žaži -> RE: zobozdravnik in nosečnost (30.6.2009 12:10:59)

Lahko greš k zobozdravniku, tudi injekcijo proti bolečini lahko dobiš, ti pa zob ponavadi popravijo, zbrusijo, plomba in podobno, če je pa večje zdravljenje potrebno pa ponavadi počakajo po porodu.




SaaS -> RE: zobozdravnik in nosečnost (1.7.2009 22:34:17)

Določene stvari lahko dela.
Važno je, da mu ti poveš, da si noseča in potem on presodi. Tudi lokalno anastezijo dajo v nosečnosti. Mora pa vedeti za nosečnost, da ti da ustrezen anlgetik.
Med prejšnjo nosečnostjo meni ni hotel pulit zoba s katerim sem imela težave, ker ni bilo nujno in smo počakali, da rodim in sem potem se lotila zadeve, aauuuu.
V tej nosečnosti pa se mi je en zob vnel in mi ga je zdravil. Dobila sem antibiotik in z laserjem je nekaj zdravil dlesen.
Ti le pozdravi zobe.




ROŽICI -> RE: zobozdravnik in nosečnost (2.7.2009 7:15:26)

mene pa zanima če lahko greš med nosečnostjo slikat zob?





Abundancija -> RE: zobozdravnik in nosečnost (2.7.2009 7:17:38)


IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI

mene pa zanima če lahko greš med nosečnostjo slikat zob?




ne




Abundancija -> RE: zobozdravnik in nosečnost (2.7.2009 7:18:34)


IZVIRNO SPOROČILO: Abundancija


IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI

mene pa zanima če lahko greš med nosečnostjo slikat zob?




ne

oz. dajo ti nekaj čez trebuh, nek kao zaščitnik, samo jaz ne bi tvegala, sicer pa te prej vprašajo, če si noseča preden te slikajo





Ploha -> RE: zobozdravnik in nosečnost (2.7.2009 8:46:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Abundancija


IZVIRNO SPOROČILO: Abundancija


IZVIRNO SPOROČILO: ROŽICI

mene pa zanima če lahko greš med nosečnostjo slikat zob?




ne

oz. dajo ti nekaj čez trebuh, nek kao zaščitnik, samo jaz ne bi tvegala, sicer pa te prej vprašajo, če si noseča preden te slikajo




v kr piše da nosečnic ne slikajo, pa tud jest ne bi tvegala,...




Maxy -> RE: zobozdravnik in nosečnost (3.7.2009 20:22:15)

Obvezno moraš k zobozdravniku, ker je boljše, da ti zdravijo zob, kot pa da pride do zobobola. Sem v 24.tednu in mi je zobozdravnik od 15.tedna naprej zdravil zob, ker je bilo to potrebno. Je rekel, da se sedaj uporabljajo taka zdravila, ki nikakor ne škodijo plodu. Tako da boš s čakanjem naredila več škode. Kar pogumno.




miapia -> RE: zobozdravnik in nosečnost (4.7.2009 12:48:07)

Obiski pri zobarju v nosečnosti ti ne bodo škodili, niti anestezija ne. Sama sem hodila do pričetka 9. meseca nosečnosti. Sem imela pa velike težave z zobmi - grozne bolečine cele strani zobovja, sploh če me je prepihalo, v avtu ni smela biti prižgana klima, bognedaj okno odprto. Edino kar mi niso krvavele dlesni, kar je tudi pogosta težava.




tažana -> RE: zobozdravnik in nosečnost (4.7.2009 13:55:30)

mene ravno nosečnost spodbudi da grem k zobozdravniku, da pred porodom uredim vse potrebno. ni hujšega, da bi me en teden po tem ko pridem iz porodnišnice bolel zob [sm=smiley21.gif].
Slikat pa ne smejo.




Stran: [1]