dam antibiotik ali ne??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


cmokec -> dam antibiotik ali ne??? (3.7.2009 22:08:15)

Naša najmlajša ima danes 3 dan vročino, zvečer do 39 stopinj. Kot zakleto, saj bi ponoči morali na morje. Ampak tako pač je in danes sem jo odpeljala k zdravnici. Dali sva vodo in kri. Izvid kaže na virozo. Nima vnetih ušes, nima nahoda, le rahlo pordelo grlo, ki je ne boli. Zdravnica je razmišljala, kaj bi bilo za narediti, pa ji je kljub izvidu dala Ospen, da se iz grla za vsak slučaj ne razvije bakterijsko vnetje. Vse s predpostavko, da bomo čez par dni šibali na morje in ujeli še nekaj dopusta.

Zdaj me pa zanima, če bi ve otroku dale antibiotik, če izvid kaže na virozo, je rahlo pordelo grlo že dober razlog, ali je odhod na morje pač varovalka, da ji dam Ospen?

Odgovori mi bodo v pomoč, ker sem res v dilemi. Ker če se pa resnično kaj razvije, smo pa za letos na suhem.

LP




pipic -> RE: dam antibiotik ali ne??? (3.7.2009 22:23:05)

otroku se nikoli ne daje AB če je samo viroza in morje ni nobena varovalka da daš otroku Ab
mame ne se igrat z AB to ni hec




zmajaz -> RE: dam antibiotik ali ne??? (3.7.2009 22:23:23)

Naša je nekaj mesecev nazaj imela 6 dni visoko vročino - takoj ko je svečka spustila, ji je spet narasla prek 39. Isto sva bile tam nekje 3. dan pri zdravniku, so ji vzeli kri in vodo, ugotovili, da ne gre za bakterijo in mi niso dali nič - rekli so samo, da naj zbijam vročino. 6 dan je potem vročina končno popustila - je šlo lepo brez antibiotika. Tako da ne vem no - jaz bi se izognila antibiotiku, če le ni nujno, da ga dobi. Če pa vidiš, da se stanje poslabša, ga pa še vedno lahko daš. Pa če vročino zbijaš s kakim Voltarenom (naši paracetamol pri taki vročini itak ni nič pomagal), že tudi ta deluje protivnetno.




pipic -> RE: dam antibiotik ali ne??? (3.7.2009 22:23:32)

Aja in če je samo pač viroza vam AB itak ne bo nič pomagal,lahko pa škodi in to zelo če nepremišljeno in kot varovalka brezveze 




zmajaz -> RE: dam antibiotik ali ne??? (3.7.2009 22:25:36)

IZVIRNO SPOROČILO: pipic
Aja in če je samo pač viroza vam AB itak ne bo nič pomagal,lahko pa škodi in to zelo če nepremišljeno in kot varovalka brezveze 


Se strinjam. Antibiotik je velik šok za telo, sploh pa otroško, in naj bi se ga dalo samo, če res ne gre drugače.




cmokec -> RE: dam antibiotik ali ne??? (3.7.2009 22:29:30)

Tudi jaz s antibiotiku izogibam, sploh, ker sem vidla izvid. Samo ga je zdravnica tudi, pa je dala Ospen. Bom kak dan počakala. V ponedeljek imava itak spet laboratorij, ker sem prosila ponovni pregled vode in krvi.

P.S. Ste me malo potolažile, da nisem edina, ki ima odklonilen odnos do antibiotikov kar tako in da bi ravnale enako. Ker okoli mene me malo čudno gledajo, ker zdravnica bo pa ja vedela. No, naj bi.




zmajaz -> RE: dam antibiotik ali ne??? (3.7.2009 22:41:48)

Ja - "naj bi". Zadnjič me je ravno klicala kolegica, kaj naj naredi - če naj da antibiotik ali ne. Mali je imel začetek vnetja ušesa in P ji je dal Voltaren in antibiotik in ji rekel, "naj da antibiotik, če bo slabše, sicer pa samo Voltaren". Halo?![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako pa naj ona ve, če bo slabše??? Saj v uho ne more videti, mali pa tudi ne bo kazal znakov poslabšanja, če bo dobival Voltaren - ko ta prime, otrok itak ne čuti nobene bolečine. Naša je bila pri hudem vnetju ušesa pravi dobrovoljček, takoj ko je Voltaren prijel. P bi ji lahko recimo dal Voltaren in rekel naj pride čez kaka 2 dni na kontrolo in šele potem po potrebi predpisal AB - ne pa da ji ga da in ji prepusti, naj sama presodi, če je potreben ali ne. Adijo pamet.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




* Mateja * -> RE: dam antibiotik ali ne??? (4.7.2009 0:01:32)

taki so pač naši zdravniki, sej jih vsi poznamo!!




Stran: [1]