|
Leela -> RE: Z-majčki 2009 - 2. del (7.8.2009 20:35:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: lananai IZVIRNO SPOROČILO: k.tja IZVIRNO SPOROČILO: lananai k.tja, če imata vidva modre oči, naj ne bi bilo možnosti, da ima vajin otrok druge barve. Kar za rjave + rjave oči ne velja - je šansa, da se rodi otrok z modrimi, če imata oba starša gen za modre oči in ravno tega preneseta naprej na otroka. Ker vsak človek ima 2 gena za oči - enega dobi od očeta, drugega od mame. Če je en rjav, drug plav -> rjava prevlada in so oči rjave. Če sta oba plava -> itak plave. Če sta oba rjava -> rjave. Lahko imata npr. oba starša rjave oči (en rjav + en plav gen) in otroku oba preneseta ravno plav gen. Jst mam plave, moj rjave. Upam, da ima plav gen v sebi (njegov dedek je imel plave oči, tko da šanse so). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] pol pa moji teti nista pravi!!! ????? Men se zdi, da smo se tko učil enkrat v OŠ. Naj še katera iz stroke pove. ja tako so učil, sem tudi jaz skoz tako mislila. Ampak genetika je zapletena stvar, sploh barve oči (predvsem odtenke težko pogruntajo). Na med.overju je forum genetika in tam sem prebrala, da imata lahko dva modrookca, z dedki in babicami modrookci, lahko otroka z rjavimi očmi.
|
|
|
|