orka -> RE: Nedonošenčki 2009 (1.12.2009 14:13:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja dadaegon, močno držim pesti, da Gašperju čim prej uspe premagati sepso. Ampak punce, mene pa nekaj preseneča - vse govorite, da je sepsa nekaj "običajnega" pri tako majhnih nedonošenčkih. In vse, ki ste to doživele (celo večkrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) ste bile ali ste v MB. Z Leo sem bila na EINT v LJ 3 mesece, ravno tako je bila ekstremni nedonošenček rojena v 24T s 520 gr, pa o sepsi niti slišala nisem, kaj šele, da bi jo imeli. Pa ne samo mi, tudi vsi ostali mali borci, s katerimi smo bili takrat skupaj na intenzivni - še trije poleg Lee rojeni v 24 oziroma 25 tednu s težo pod 600 gr. Pa sem prepričana, da če bi jo kateri imel, bi to vedela. Sepsa je bolnišnična okužba, ki bi jo morali zdravniki s pravilnim pristopom preprečiti, ne pa da jo tolikokrat zdravijo. Ne vem no, nočem dvomiti v strokovnost kadra v MB, ampak tole je pa vseeno malo preveč... Mamice, ki ste bile z nedonošenčki na EINT v Ljubljani, popravite me, če se motim. Ampak sigurno pa tu sepsa ni "nekaj običajnega pri nedonošenčkih". tudi mi smo bili v Lj dva meseca in tudi nisem zasledila kake sepse
|
|
|
|