medenične kosti (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


patty -> medenične kosti (30.5.2005 16:05:24)

Pozdravljene,

pred šestimi tedni sem rodila in pred približno tremi tedni me je ob daljšem stanju začelo boleti v spodnjem delu, na desni strani, kjer sem bila šivana. Vendar pa mislim, da me ne bolijo šivi, saj so se ti že zdavnaj zacelili. Imam občutek, da me bolijo kosti. Ko se bolečina pojavi, se le še stopnjuje, tako da se moram obvezno usesti. Bojim se, da so vzrok temu šibke mišice medeničnega dna, saj me občasno boli tudi hrbet (čeprav sem in še delam Keglove vaje - verjetno pa premalo). Kot sem napisala, se bolečina pojavi, ko nekaj časa stojim ali ob daljši hoji. Najhuje pa je, ko dlje časa stojim na mestu (npr. pri likanju). A je mogoče, da se kosti vračajo v prvoten položaj?

Če ima katera podobne težave ali ve, kaj bi bil vzrok bolečinam, bom vesela, če se oglasi.

Hvala in lep dan.
Patty:sloncek:




ribica. -> medenične kosti (30.5.2005 23:37:37)

Jaz imam podobne bolečine med menstruacijo.Rodila sem pred dobrim letom in pol. Sploh ne vem več kdaj so se mi začele, ampak zdaj se mi kr redno pojavljajo pri menstruaciji. Ponavadi samo kak dan traja, ampak ni fajn. Stati mi je muka, tako kot tudi tebi. Ko pomivam posodo ful mencam zraven in se neki čudno napravlam, tako neugodno mi je. Utrujajoče je, človek bi se najraje ulegel. Jaz pravim, da se počutim tako kot da bi včeraj rodila. Še po porodu nisem čutila takega pritiska v medeničnem dnu.




Anonimen -> medenične kosti (31.5.2005 8:20:51)

Mene po letu in pol od poroda blaznotno boli trtica. Diagnoza: razmik kosti med porodom. Se ne da nič :(




**Petra** -> medenične kosti (31.5.2005 10:23:25)

Tudi jaz sem imela po porodu iste težave, ki pa so prisotne še zdaj, 5 mesecev kasneje. Pri meni je enostavno pomagalo, da sem šla malo ležat, potem pa je kar samo od sebe minilo.

Pri zelo hudih bolečinah sem vzela tudi Lekadol 500 in šla malo počivat. Po moje tu ni zdravila, počivanje in je.

Upam, da bodo tudi te bolečine minile, ker je včasih neznosno.

Nisem ti ne vem kolko pomagala, pa vseeno.


LP




patty -> medenične kosti (31.5.2005 10:36:39)

Punce, hvala vam, mi je malce lažje. Sicer imam pa v četrtek pregled pri G, pa bom vprašala, kaj bi to bilo. Če bom izvedela kaj presenetljivega, se oglasim.

Pozdravček,
Patty:sloncek:




SU -> medenične kosti (31.5.2005 12:10:16)

Ja, tudi jaz imam podobne težave. Bolečina se pojavi predvsem, če dlje stojim ali dlje hodim. Mislim, da se telo še navaja na "drugačno stanje" po porodu. Baje traja kar 1 leto, da je vse kot je bilo-vsi organi na pravem mestu, itd. Tako, da po mojem ni panike! LP, Saša




Stran: [1]