*Junona* -> RE: Aprilski Krofki in Jagode 2009/2.del (1.11.2009 14:34:51)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nalini ojla mali spi, jaz sem pa šla malo prebrat rr ... [sm=smiley1.gif] heimlichov prijem - kolikor sem jaz seznanjena naj do 1. leta ne bi izvajali tega prijema .... ker, če izvedeš pravilen Heimlichov prijem je možnost poškodbe pri tak malem otročku ..... pa baje bi naj vsakega človeka pri katerem je bil izveden heimlichov prijem pregledal zdravnik(zaradi možnosti poškodb) .... pri otročku do 1. leta bi naj izvajali prvo pomoč tako kot je opisala veronika ..... spanje na zizi - tudi meni je dojenje zakon [sm=bravo.gif] ..... čeprav čez dan dobi 4. obroke goste hrane se še midva kar pogosto dojiva .... danes npr. 5x (si mali kar sam sprosi zizo) ..... ponoči se aa dojiva x-krat (tudi do deset-krat se priklopi[sm=smiley36.gif] ) - to noč sem mu dala zizo in sva zgleda oba zaspala - čez pol ure sem se pa zbudila s čisto mokro pižamo, ker mi je mali zgleda potegnil samo toliko, da je začelo mleko tečt te pa zaspal[sm=hudicek1.gif] [sm=smiley36.gif] pri nama je bil edino problem, da je fuuuuullll začel izsiljevati in ni znal zaspati brez zizanja ..... nooo, ker sem vztrajala se je tudi to navadil ..... punce, ki dojite ---- do kdaj približno mislite dojiti? kdaj omejiti dojenje le na jutro in večer? kdaj ukiniti nočno dojenje? na kakšen način mislite prenehat dojiti? (glede na to, da se moj mali tak rad carta na zizi močno dvomim, da se bo sam odstavil[sm=smiley36.gif] ..... ampak jaz ga pred letom pa pol ne mislim odstavljat, če bo še zizal ....) Nalini, jaz bi tudi rada še dolgo dojila. Je pa meni P zadnjič rekla, da naj ima otrok sedaj 5 obrokov na dan, od tega 2x dojenje (zjutraj in zvečer), ampak sem zelo vesela, da se moja pupika še kakšnih 4-5x na dan podoji. Ponoči pa včasih 1x, včasih 2x, včasih pa prespi nočko in se proti jutru podojiva. Nočno dojenje oz. nasploh hranjenje ponoči naj bi se ukinilo po 9. mesecu, je rekla P.
|
|
|
|