Ali ve katera? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


azik -> Ali ve katera? (6.8.2009 20:05:01)

Ali ve katera kako poteka laproskopija?




gloria -> RE: Ali ve katera? (6.8.2009 20:06:28)

punce na upajmo skupaj vejo dosti o tem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...sama sem jo tudi imela in ni nič hudega...pod narkozo si drug dan greš pa domov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...




Gina -> RE: Ali ve katera? (6.8.2009 21:13:43)

Kaj pa ti bodo laparoskopsko delali? Laparoskopija je način operacije, s katero namesto da bi ti zarezali čez meso, da rešijo problem v telesu, naredijo tri luknje, velike cca 1cm, ponavadi so vsaksebi približno v obliki trikotnika. Meni so laparo delali 2x, enkrat slepič ven, enkrat ginekološko, zaradi enih težav, pa obakrat je bila ena luknja pri popku, ena 10cm nižje, ena pa med njima levo ali desno 15cm proč . Eno luknjo imajo za inštrument, s katerim delajo, drugo za kamero, tretja pa je kontrolna. Uporabljajo ali zrak ali vodo, s katerim te "nafilajo", odvisno od operacije. Skratka, po laparo zelo hitro prideš k sebi, delajo v narkozi in praktično nič ne boli niti kasneje.




nadya -> RE: Ali ve katera? (6.8.2009 23:06:56)

Jaz sem mela lapro, samo diagnostično. So mi nardil 2 luknice, ana pri popku, ena nižje pri "tamali". Trebuh ti napihnejo in čez lukje s kamero preverijo stanje, po potrebi pa kaj poštimajo. V tem primeru naredijo luknjice še ob straneh. Vsega skupaj si pod narkozo kakšnih 10 minut in ponavadi ne več.
Prideš v bolnico in se prvi dan ćistiš (ne ješ nič in dobiš odvajalo), po polnoči ne smeš niti piti. Naslednji dan sledi laparoskopija, pač ko prideš na vrsto, seveda še vedno ne smeš ne jesti in ne piti. Ko te zbudijo si še kakšno urico v intenzivni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sobi. Men je bla una urica kar precej boleča, kot da bi mela zlo močno menstruacijo. Potem te pošljejo nazaj na oddelek, kjer si do naslednjega dneva, ko greš domov. Maš pa tudi po lapro čiščo (kot po porodu) samo da traja nekaj dni in konc.
No upam da sem ti približno odgovorila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Gina -> RE: Ali ve katera? (6.8.2009 23:24:22)

IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Maš pa tudi po lapro čiščo (kot po porodu) samo da traja nekaj dni in konc.



To imaš samo če ti delajo kaj ginekološkega (v zvezi z maternico ali jajčniki ali prepihavajo ali kaj vem čem že) . V nobenih drugih primerih laparo operacij (npr. žolčni kamni, slepič,...) nimaš čišče. imaš pa ponavadi v vsakem primeru napihnjen in malo čuden trebuh zaradi tega, ker je bil poln zraka ali vode, ampak nič groznega.




nadya -> RE: Ali ve katera? (7.8.2009 10:00:54)

Ja tole glede čišče imaš prav. No jaz sem imela ginekološko, tako da pri ostalih ne vem kako gre[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




pelin -> RE: Ali ve katera? (9.8.2009 18:18:10)

Tudi jaz sem imela laparo zaradi ginekološke zadeve, vendar me ni po njej spodaj nič bolelo.Presenetilo me je to, da me je bolelo  na področju ramen in prsi in ko sem o tem vprašala sestro, je rekla, da je to zaradi zraka, ki ga je še nekaj ostalo notri in da bo po nekaj dneh minilo.Imela je prav, saj je bilo že drugi dan vse o.k.




nu_tella -> RE: Ali ve katera? (16.8.2009 11:48:49)

Rame baje bolijo tudi zato ker si v taki legi med operacijo. Da ležiš in so noge malo dvignjene in tako telo dejansko sloni na ramenih (upam da sem jasno napisala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). No vsaj pri ginekoloških zadevah je tako...




Stran: [1]