|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ali ve katera?
6.8.2009 20:05:01   
azik
Ali ve katera kako poteka laproskopija?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ali ve katera?
6.8.2009 20:06:28   
gloria
punce na upajmo skupaj vejo dosti o tem user posted image ...sama sem jo tudi imela in ni nič hudega...pod narkozo si drug dan greš pa domovuser posted image ...

_____________________________

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu azik)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Ali ve katera?
6.8.2009 21:13:43   
Gina
Kaj pa ti bodo laparoskopsko delali? Laparoskopija je način operacije, s katero namesto da bi ti zarezali čez meso, da rešijo problem v telesu, naredijo tri luknje, velike cca 1cm, ponavadi so vsaksebi približno v obliki trikotnika. Meni so laparo delali 2x, enkrat slepič ven, enkrat ginekološko, zaradi enih težav, pa obakrat je bila ena luknja pri popku, ena 10cm nižje, ena pa med njima levo ali desno 15cm proč . Eno luknjo imajo za inštrument, s katerim delajo, drugo za kamero, tretja pa je kontrolna. Uporabljajo ali zrak ali vodo, s katerim te "nafilajo", odvisno od operacije. Skratka, po laparo zelo hitro prideš k sebi, delajo v narkozi in praktično nič ne boli niti kasneje.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Ali ve katera?
6.8.2009 23:06:56   
nadya
Jaz sem mela lapro, samo diagnostično. So mi nardil 2 luknice, ana pri popku, ena nižje pri "tamali". Trebuh ti napihnejo in čez lukje s kamero preverijo stanje, po potrebi pa kaj poštimajo. V tem primeru naredijo luknjice še ob straneh. Vsega skupaj si pod narkozo kakšnih 10 minut in ponavadi ne več.
Prideš v bolnico in se prvi dan ćistiš (ne ješ nič in dobiš odvajalo), po polnoči ne smeš niti piti. Naslednji dan sledi laparoskopija, pač ko prideš na vrsto, seveda še vedno ne smeš ne jesti in ne piti. Ko te zbudijo si še kakšno urico v intenzivniuser posted image  sobi. Men je bla una urica kar precej boleča, kot da bi mela zlo močno menstruacijo. Potem te pošljejo nazaj na oddelek, kjer si do naslednjega dneva, ko greš domov. Maš pa tudi po lapro čiščo (kot po porodu) samo da traja nekaj dni in konc.
No upam da sem ti približno odgovorilauser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Ali ve katera?
6.8.2009 23:24:22   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Maš pa tudi po lapro čiščo (kot po porodu) samo da traja nekaj dni in konc.



To imaš samo če ti delajo kaj ginekološkega (v zvezi z maternico ali jajčniki ali prepihavajo ali kaj vem čem že) . V nobenih drugih primerih laparo operacij (npr. žolčni kamni, slepič,...) nimaš čišče. imaš pa ponavadi v vsakem primeru napihnjen in malo čuden trebuh zaradi tega, ker je bil poln zraka ali vode, ampak nič groznega.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Ali ve katera?
7.8.2009 10:00:54   
nadya
Ja tole glede čišče imaš prav. No jaz sem imela ginekološko, tako da pri ostalih ne vem kako greuser posted image  

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Ali ve katera?
9.8.2009 18:18:10   
pelin
Tudi jaz sem imela laparo zaradi ginekološke zadeve, vendar me ni po njej spodaj nič bolelo.Presenetilo me je to, da me je bolelo  na področju ramen in prsi in ko sem o tem vprašala sestro, je rekla, da je to zaradi zraka, ki ga je še nekaj ostalo notri in da bo po nekaj dneh minilo.Imela je prav, saj je bilo že drugi dan vse o.k.

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Ali ve katera?
16.8.2009 11:48:49   
nu_tella
Rame baje bolijo tudi zato ker si v taki legi med operacijo. Da ležiš in so noge malo dvignjene in tako telo dejansko sloni na ramenih (upam da sem jasno napisala user posted image ). No vsaj pri ginekoloških zadevah je tako...

_____________________________

Ce te nekdo ne ljubi na nacin, kot si zelis ti, se ne pomeni, da te ne ljubi z vsem, kar zna.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?