Mastitis (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


LERO -> Mastitis (10.8.2009 10:34:31)

Kako se ga znebiti?
Vnetje imam na 1 dojki. Znaki - pordelost, boleča bradavica, mleka ful, a ga z muko spravim ven. Namesto da bi črpala 5 min tako kot na drugi strani, črpanje traja tudi po 1 uro. Že peti dan imam ospen 1500, vročina je izginila, pri črpanju pa je le minimalni napredek. Vstrajam tudi pri masažah, a tudi ni nič. Kako dolgo se zna to vleči?





Najaa -> RE: Mastitis (10.8.2009 11:22:08)

A dojiš pa ne? Ker če dojiš ti svetujem, da otroka čim večkrat pristaviš na obolelo dojko.
Pa topel tuš pomaga.




Belika -> RE: Mastitis (10.8.2009 11:36:59)

Meni ko se je pojavil sem samo črpala, masirala tuširala z vročim tušom in imela gor termofor. Aja pa kapljiceem si špricala v nos. Neke na S... ne vem zdele točno kako se jim reče, se pa dobijo na recept in zelo pomagajo. Proti vročini pa sem samo lekadol vzela.
Mali se ni hotel dojiti na tej dojki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], v enem dnevu je nehalo boleti v treh pa je bula in rdeče izginilo... res pa da sem zgoraj naštete stari počela čez cel dan...edino ko sva se dojila  in ko sem jedla sem imela pavzo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... grozno je bilo ampak je pomagalo...




luan -> RE: Mastitis (10.8.2009 15:04:07)

Nam so pa v "šoli" rekli, da ful pomaga tudi stolčeno zelje.Zelje narežeš in stolčeš, zaviješ v mokro vročo plenico in daš na dojko.

Nisem pa sama nikoli probala, nisem rabila.Tako, da 100% pa ne bi mogla trdit.




Tanja_ -> RE: Mastitis (10.8.2009 15:22:45)

Jaz sem si pred dojenjem dala gor vročo brisačo, pol sem pa medtem ko je mala sesala, bulo masirala in jo stiskala in je šlo v 2 dneh stran. Mi je pa prijateljica rekla, da ji je pediatrinja ob mastitisu svetovala, naj ji mleko ven posesa mož, če ga dojenček ne bo mogel. In ji ga je...kokrkoli se čudno sliši....




zmajaz -> RE: Mastitis (10.8.2009 16:04:06)

Meni je zdravnik predpisal Hiconcil in mi naročil naj čimveč dojim na oboleli dojki, pa je bilo že 2. dan boljše.




anci banci -> RE: Mastitis (10.8.2009 18:32:43)

jaz sem tole fasala 3 dan po porodu, 39 vročine obe dojki trdi ko beton in boleči, še mrzlica me me tresla, sem šla v porodnišnico in sem dobila 2 inekciji v rit in antibiotike-anaclosil,... po nasvetu sem morala čimveč dojit in zadeva se je v 3 dneh zrihtala




pikolina66 -> RE: Mastitis (11.8.2009 16:44:36)

meni je pomagalo samo dojenje zelo pogosto, nobeno črpanje ni toliko sčrpalo, da bi bilo ok..., pomaga, če pred dojenjem ali pač črpanjem z vročo vodo tuširaš, potem lažje steče, ko končaš pa hladne obkladke, da se ne tvori toliko....ampak res najbolj pomaga dojenje.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.8.2009 16:45:34)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




flik -> RE: Mastitis (11.8.2009 19:56:47)

Imela sem ga 1x, drugič in tretjič pa sem se mu na srečo uspela pravočasno izogniti. Prvič huda vročina, boleča in rdeča dojka in vse, kar še paše zraven, da o bolečinah ne govorim. Ker je bilo na hitro zelo hudo, sem šla  k zdravniku, seveda takoj dobila antibiotik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]... Potem sem se pozanimala naokoli, kako in kaj se da pomagat še na kake druge načine...
Moja izkušnja: tuširanje s čim bolj toplo (vročo) vodo pred vsakim čim bolj pogostim dojenjem. Po dojenju sem dala gor mrzel obkladek (led zavit v brisačo), zato da je hladil vneto dojko (paše!!!). Potem sem dala pa gor stolčeno zelje, direkt na obolelo dojko, pa modrček čez, da je fajn gor držal... In to sem ponavljala dokler ni minil. Poleg tega pa sem jedla homeopatske krogljice. Vse skupaj je vseeno trajalo več kot dober teden, da  se je zadeva umirila.

Ko se je začelo drugič in tretjič neki dogajat in kazat na mastitis, sem spet začela s tuširanjem in krogljicami. In je pomagal, pa še brez tablet, kar je sploh OK.





blaža -> RE: Mastitis (11.8.2009 20:00:50)

Sem vidla, da so ene pisale, da si dajej vroče obkladke. to se ne priporoča. če imaš mastitis, se priporoča dajat hladne obkladke. Če je pa samo zastoj mleka oz zamašena kakšna mlečna žleza, pa veliko mleka v dojki, pol pa pomaga če si daješ tople obkladke.

čim več krat pristavljat otroka na to dojko, da sesa.




blaža -> RE: Mastitis (11.8.2009 20:03:01)


IZVIRNO SPOROČILO: gonzaa

Pozdravljene mamice!

V fužinah smo odprli novo trgovino, ki se imenuje SRČEK.
Nudimo vam marsikaj, imamo veliko stvari za vaše malčke in to iz ekološko predelanega bombaža imamo pajacke, nogavičke sete za v avto darila igračke za dojenčka copatke in še marsikaj se najde seveda. Imamo pa tudi nekaj za vas  mlade mamice  naravno kozmetiko se pravi kreme, olja, masažna olja, masla za telo in še in še. pridite pogledat trgovinica deluje tudi preko spleta http://www.srcek.si/si


lp
hvala za ogled.




Ma kaj tudi tle al kaj???

Ma mama ima težave z mastitisom, ti pa tole reklamo limaš v mes.[sm=smiley29.gif][sm=smiley5.gif]




karamela -> RE: Mastitis (11.8.2009 20:24:35)

Svetujem da ti na recept napišejo tiste kapljice oz. pršilo za nos, se ne spomnim več imena - pomaga. V vsako nosnico si po navodilu 5-10 minut pred dojenjem vbrizgaš 1 vpih-. Podojiš otroka, nato pa pod tuš, meni so 3 leta nazaj rekli topel tuš, in si ročno izbrizgaš z nežnimi krožnimi gibi po dojki  odvečno mleko.

jaz sem probala z brizganjem  takšnih in drugačnih črpalk pa mi ni pomagalo. Mleka si nisem izbrizgala pol toliko s črpalkami. prisegam na ročno, pod tušem. Dojenje sicer pomaga, vendar otrok popije oz. poje kolikor more, večkrat ga podojiš več mleka se dela.

Uh, te res razumem, če se spomnim dobra 3 leta nazaj, ampak vse mine.
Drži se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




SURF -> RE: Mastitis (11.8.2009 20:53:37)

Tale mastitis je en[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Meni je zelo pomagal zelo topel tuš,masiranje,ter dojenje in dojenje...kot so že napisale,preden boš dojila pojdi pod zelo topel tuš in si z toplo vodo masiraj dojke.Če boš dosledna in se trudila boš obdržala mleko,je pa res,da se ti bo  zdelo da se ukvarjaš samo še z zizami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ampak se splača.




SURF -> RE: Mastitis (11.8.2009 20:57:10)

Tiste kapljice so menda nek hormon,patronažna mi je rekla,da naj se to raje ne uporablja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]?




flik -> RE: Mastitis (12.8.2009 7:05:45)

tiste kapljice na S.... sem dobila v porodnišnici, ko sem imela čist poldne dojke mleka, pa še ni šlo kaj prida ven. Obenem pa so tut za krčenje maternice. Tako da mi je bilo rečeno, da kasneje ne pridejo v poštev.




Stran: [1]