Strupeni pajki (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


KIKI**** -> Strupeni pajki (11.8.2009 12:28:00)

Živjo!

Zanima me, ali morda katera najde link s slikami strupenih pajkov v Sloveniji.
Včeraj je namreč zvečer v dnevni na sedežni mami ugriznil pajek. Celo noč je imela gor obkladke, ampak zaradi bolečin je mogla zjutraj k dežurnemu zdravniku, ker ni več zdržala, roko pa je imela celo neuporabno (malo zateklo, ampak bolečo). Dobila je injekcijo proti bolečinam, ampak je ob 12 morala spet nazaj, ker ji je roka začela zatekat in še bolj bolet.

Pajka je ati sicer uspel že mrtvega (ker je mami mislila da jo je pičil sršen in ga je udarla) in ga je nesel zraven. slikce nimam je pa sigurno strupen.

Velik 2 cm in bolj čudno temno zelene barve z veliko ritjo. Če dobim slikco jo bom pripopala.

Kje najdem slike teh čudnih stvorov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] me je kr mal strah ker je tud tamalo na trebuh pičlo/ugriznlo nekaj ludnega in ima že 14 dni bulico.TNX




mala maja -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 12:46:37)

hmm, da bi bili v slo strupeni pajki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] so pa baje zadnja leta po suhi krajini in krasu precej razširjene črne vdove. To mi je povedala ena zdravnica, ker dela na urgenci in pravi da imajo vsaj 4x na leto ugriz.

je pa pred časom bilo objavleno tole. Na začetku je pajek pokazan

http://24ur.com/servisi/vizita/strupeni-pajki-na-hrvaskem.html




Šarki -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:08:12)

kej tacgale??

http://www.european-arachnology.org/galleries/Araneae.shtml




lukec -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:32:18)

Tud jz sem bla prepričana, da pri nas ni strupenih pajkov.




Pika Zoja -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:33:41)

V Sloveniji zivi okoli 3cm velika tarantela, sicer povsem neskodljiv pajek, vendar doloceni ljudje ob ugrizu le te lahko razvijejo alergijsko reakcijo, kot jo je razvila tvoja mama. Ce bi imela slikco, bi lahko rekli kaj vec.




Pika Zoja -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:35:26)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Tud jz sem bla prepričana, da pri nas ni strupenih pajkov.

Pri nas dejansko zivi strupen pajek, ce so pogoji njemu primerni in so crno vdovo nasli tudi ze pri nas.

Sicer pa, strupen, nestrupen, gor ali dol, ce clovek po ugrizu pajka razvije alergijsko reakcijo, je nevaren zanj tudi najbolj neskodljiv pajek.
Zal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




lukec -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:40:05)

Ja, itak to mi je jasno, sej se lahko tud od čebeljega pika umre, ampak napisano je blo, da je bil pajek strupen, zato sem bla presenečena.




Pika Zoja -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:40:28)

http://www.shrani.si/f/3v/az/K65MPgj/20072009029.jpg

Kaj je Tarantela? Tarantele so vsi veliki mediteranski in sub mediteranski pajki volkci, ki živijo v južnem delu europe, to je rod Lycosa, na območju slovenije najdemo vrsto Hogno radiato. Ljudje so verjeli, da ugriz tega pajka povzroča tarantizem, simptomi bolezni pa so bili znojenje, šibka kolena, krčenje mišic, nespečnost in bolečina v predelu srca. Zaradi hudih bolečin so bolniki skakali, brezglavo tekali naokoli in spuščali nenavadne glasove. Najboljše "zdravilo" za bolezen je bilo plesanje italijanskega folklornega plesa imenovanega tarantella, s katerim naj bi se bolnik pozdravil v tednu dni. Ples je bil zelo živahen, trajal pa je toliko časa dokler niso oboleli obležali na tleh.




Pika Zoja -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:41:25)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Ja, itak to mi je jasno, sej se lahko tud od čebeljega pika umre, ampak napisano je blo, da je bil pajek strupen, zato sem bla presenečena.


Saj vem, da ti je jasno. No, samo pri nas, razen tu in tam (res redko) crne vdove, nimamo ''strupenih pajkov''.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lukec -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 13:46:53)

Hvalabogu!




KIKI**** -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 15:31:36)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

hmm, da bi bili v slo strupeni pajki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] so pa baje zadnja leta po suhi krajini in krasu precej razširjene črne vdove. To mi je povedala ena zdravnica, ker dela na urgenci in pravi da imajo vsaj 4x na leto ugriz.

je pa pred časom bilo objavleno tole. Na začetku je pajek pokazan

http://24ur.com/servisi/vizita/strupeni-pajki-na-hrvaskem.html


Ko sem si tole ogledala, bi lahko bil tale na koncu. Ampak nisem sigurna. Ja mami je dobla 3 doze proti bolečinam. 1 injekcijo protivnetnega cepiva in pa 1 dozo proti alergijam. Boli jo cela roka in komaj giba z njo. Oteklina je majhna a po celi roki, pika se skoraj ne vidi. Ga bom slikala in ga jutri prpopala tu gor, sam da pridem do njega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




KIKI**** -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 15:32:07)

IZVIRNO SPOROČILO: Šarki

kej tacgale??

http://www.european-arachnology.org/galleries/Araneae.shtml


Ne,noben ni podoben




KIKI**** -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 20:39:06)

Evo, javljam se z skoraj 100% novico, da je bil pajek ta, drugi, travniški rumeno zeleni pajek iz ne vem katerega rodu, ker ne razumem kaj pove.

http://24ur.com/servisi/vizita/strupeni-pajki-na-hrvaskem.html

Hm, zgleda, da so pri nas, mami je namreč od nas stran le 1 km, tko da smo že namestili mreže na okna.
Kakor sem že prej napisala je res zelo nrepijetna in ne glih čist na izi zadeva. Boli ko 300 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] in roka ji mrtvi, tko da skoz jemlje proti bolečinam, ima pa tud občutek kot da ji bo vse žile v roki razneslo. Od rame do prstov ima otečeno roko. Pomagajo samo protibolečinska in protivnetna sredstva, traja lahko do 5 dni ali več, odvisno od človeka.

Jaz srčno upam, dane vidim nikjer več nobenga.





TomTaylor -> RE: Strupeni pajki (11.8.2009 20:42:55)

o đizs..kej tacga!  Držim pesti, da bo tvoja mami čimprej ok.




Stran: [1]