Dojenje in vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček >> Povezano starševstvo



Sporočilo


migulja -> Dojenje in vrtec (19.8.2009 10:02:26)

Povezovalno starševstvo mi je pisano na kožo, me pa zanima, kako ste tiste, ki ste otročka uspavale z zibanjem in petjem ter dojenjem (zato pa to pišem pri tej temi, ker dobim drugače takoj pod nos, kaj ga pa razvajam, saj sem ti rekla, da otrok ne sme zaspati na dojki ...), uspele otroka pripravit do tega, da je spal sam, saj gre z novembrom v vrtec, kjer ga verjetno ne bodo ravno cartali pred spanjem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].






emina83 -> RE: Dojenje in vrtec (3.9.2009 22:24:21)

Živjo!

Vrtci ponavadi delajo čuda, glede marsičesa, kar si starši predstavljamo drugače[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]. Tudi jaz sem se za mojo starejšo piko spraševala marsikaj, pa ji je vse zalaufalo. Tudi glede uspavanja. Doma je ponavadi imela dudo in brez nje ni zaspala. No v vrtcu jo je na začetku tudi imela, kasneje pa jo je zgubila, in ji sploh ni bil problem zaspat tudi brez nje, mogoče je trajalo kakšno minutko več. Tako da pusti času čas in boš videla, da bo vse v najlepšem redu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Želim vama čimlažji prehod i čimmanj solzic!




neli99 -> RE: Dojenje in vrtec (18.9.2009 6:29:28)

živijo!

moji otroci sicer niso šli v vrtec ampak jih je pazila doma babica, drži pa dejstvo, da otročki te prehode sprejmejo krasno (sploh če z načeli PS dobijo dovolj povezanosti). ena izmed glavnih prednosti PS je da je otrok v sebi bolj miren, prilagodljiv in trden.

jaz se spomnim da sem dojila čez dan do zadnjega dne pred službo. in potem seveda imela probleme prve dni v službi ker so me tišale dojke. ampak mala je že prvi dan brez problema sprejela da ni mamice, ni dojke. da ne govorim da sem mela jaz zmeri cirkuse za uspavanje. pri babici je zaspala v 5 min (brez petja, ujčkanja in ostalih drobnih ritualčkov ki so pri nama nujni). to ni razvajanje, to je povezovanje in zapomni si - ker sta vidva dobro povezana, mu bo lažje iti v svet.  kar tako naprej!




karin412 -> RE: Dojenje in vrtec (4.10.2009 17:14:19)

Jaz sem dojila še 2 m., ko je šel v vrtec. En mesec in pol sem ga sama dajala spat, ker je pač zaspal opoldne na joški, potem sem pa kar naenkrat rekla,da bo pa čas, da prespi v vrtcu, pa ni bilo problema, imel pa je dudo. Le spal je samo 1 uro, se je pa počasi navadil. Ni nič jokal zaradi spanja.




Stran: [1]