jecljanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


tita2006 -> jecljanje (23.8.2009 16:32:10)

Imamo triletnika, ki je čez noč začel jecljati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].Nasploh v govoru malce zaostaja za vrstniki, čeprav je sicer zelo brihten.Ve ogromno, a besede, mu delajo še težave. Jeclja, ker hoče nekaj povedati na hitro, a mu ne uspe...Smo pa pred dnevi nastopili vrtec, kjer pa se je lepo vklopil. Ali ima katera podobne izkušnje?Od skrbi sem že čisto preč.Hvala za odgovore.




delfinček76 -> RE: jecljanje (24.8.2009 8:44:15)

Te čisto razumem! Tudi jaz sem bila čisto prestrašena, ko je nas triletnik začel jecljati. Popoldan se je igral zunaj s sestrico, ko pa je zvečer prišel v stanovanje je pa jecljal, sem mislila, da me bo kap. Grozno je bilo!

Sem se pozanimala pri pediatrinji, kako je s tem jecljanjem, pa sem dobila odgovor, da je to nekaj normalega, ki se pojavi pri fantkih, ker so misli hitrejše, kot govor. 

Čez dober teden je bilo spet vse po starem. Pri govoru ga nismo popravljali ali mu pomagali dokončati besede, vse skupaj smo ignorirali. Čez kakšen mesec se je jecljanje ponovilo, spet za kakšen dan in tako kot je prišlo je tudi odšlo.
Sedaj je star dobra štiri leta in ni nobene sledi več o jeljanju.
   




tita2006 -> RE: jecljanje (25.8.2009 17:40:35)

Hvala lepa za odgovor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!Sem prebrala vse na to temo in upam, da gre res za razvojno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] obliko govora.Kontaktirala sem tudi pediatra, ki deli to mnenje. Res pa je tudi, da je naš sonček, že naslednji dan po tem pisanju, jecljal  bistveno manj kot prve dni.




Stran: [1]