priprava špinače/ blitve (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


brina_3 -> priprava špinače/ blitve (25.8.2009 13:15:56)

Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :)

Hvala lepa že vnaprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




blaža -> RE: priprava špinače/ blitve (25.8.2009 13:17:57)

kaj maš zmrznjeno al svežo?

Če je sveža jo skuhaš v slanem kropu. ko je kuhana jo precediš in na deski sesekljaš.

Pol jo daš v drugo posodo, ji dodaš strok česna in zaliješ z mešanico mleka in malček mokce. ko se gosti je pripracljeno. Po potrebi dodatno soliš.




blaža -> RE: priprava špinače/ blitve (25.8.2009 13:18:54)

Če je zmrznjena jo samo odtzališ in nardiš tisto z česnom, mleko in moko. lahko dodaš tudi malo masla al pa olivnega.




brina_3 -> RE: priprava špinače/ blitve (25.8.2009 13:22:38)

najlepša ti hvala :) drugače imam svežo




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.8.2009 13:50:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 15:38:38)

IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :)

Hvala lepa že vnaprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano.




sonček33 -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 15:44:28)

pripravim isto kot solato,

Repka, katero solato si imela v mislih.




Anonimen -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 15:52:53)

Aja, natrebim isto kot solato, to sem imela v mislih.




Anonimen -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 16:00:02)

Kaj pa kej zraven špinače ve pripravljate?




sonček33 -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 16:08:23)

pire, jajčka, hrenavke, sojine polpete,




Felicita -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 16:31:15)

midva sva ravnokar pojedla špinačo s pirejem in hrenovkami... njam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pupca -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 21:37:14)

jaz pa blitvo skuham  in jo  ocedim.v ponvi stopim maslo ,dodam malo drobtin in  zmiksano blitvo.nato zalijem z mlekom in  posolim .tako kuham še par minut in je gotovo.tako pripravjeno je meni najboljša  in otrokom.




tailor -> RE: priprava špinače/ blitve (5.9.2009 21:39:48)

zdušim z česnom dodam maslo in na koncu še smetano,muškatni oreškek,sol.





Sandra* -> RE: priprava špinače/ blitve (27.9.2009 12:10:54)

Razpustiš maslo, dodaš strt česen da zadiši, malo pomokaš, ko se moka lepo razpusti mal zaliješ z vodo (še bol z vodo v kateri se je kuhala špinača), dodaš špinačo in jo zmiksaš s paličnim in mal pokuhaš, soliš, mal muškatnega oreščka, na koncu pa umešaš še kakšno žlico kisle smetane. Njami!!!




marty5 -> RE: priprava špinače/ blitve (1.10.2009 12:54:44)

Jaz pa okuhano in seseklano šinačo dodam v ponev, kjer sem na maslu popražila drobtine in zalila z mlekom. Malo pokuham in po želji dodam česen.




Hope2 -> RE: priprava špinače/ blitve (2.10.2009 9:59:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :)

Hvala lepa že vnaprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano.


Madona kolk časa za eno ubogo špinačko, pol ure[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Špinača je neki, kar je en, dva, tri kuhano. Vsaj zame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Torej največ 5-8 minut, če je stara. Če pa je mlada špinača, jo dam v krop in takoj ven, torej par sekund. Ali pa kar svežo v ponev z maslom in tudi tako rabi kako minutko, pa še kako minutko z začimbami in dodatki.

Sicer pa najraje kupujem svežo mlado špinačo, porabimo pa jo za solate, k testeninam, k rižoti ali kot omako.





tweety83 -> RE: priprava špinače/ blitve (3.10.2009 22:12:59)

Evo recept za fino špinačo:
v kozico naliješ mleko in daš mehko moko - premešaš in dodaš zmiksano špinačo. Pustiš da vse skupaj zavreje,popraš in dodaš sveže stisnjen in s soljo zmečkan česen - pustiš da malo prevreje. Na koncu dodaš kislo smetano in seveda obvezen zraven je pire krompir.
Za prste obliznit. Nekateri imajo radi zraven na oko pečeno jajčko ali pa hrenovko.
Dober teeeek




Anonimen -> RE: priprava špinače/ blitve (3.10.2009 23:14:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Kot že naslov pove, me zanima, kako same pripravite špinačo? Ponavadi skuha mami,danes pa bom kosilo kuhala jaz in se mi je "zaluštalo" špinače, vendar ne v listih :)

Hvala lepa že vnaprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Sicer je tole že mim, ko si rabla. Sama špinačo pripravim isto kot solato, jo vržem za 5 min v vroč krop. Potem jo dam na puter, dodam 1/2 jušne kocke in mal tenstam (5-10 min), zalivam z mlekom. Čez ene 15 min dam česen, peteršilj, mal popra, 10 min tenstam, dodam mal moke, zalijem z mal mleka, da se zgosti, odstavim in dodam kislo smetano.


Madona kolk časa za eno ubogo špinačko, pol ure[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Špinača je neki, kar je en, dva, tri kuhano. Vsaj zame[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Torej največ 5-8 minut, če je stara. Če pa je mlada špinača, jo dam v krop in takoj ven, torej par sekund. Ali pa kar svežo v ponev z maslom in tudi tako rabi kako minutko, pa še kako minutko z začimbami in dodatki.

Sicer pa najraje kupujem svežo mlado špinačo, porabimo pa jo za solate, k testeninam, k rižoti ali kot omako.
a

Stvar okusa.




Stran: [1]