Naročanje iz Bakker kataloga (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke



Sporočilo


malania -> Naročanje iz Bakker kataloga (31.8.2009 8:01:46)

Živjo!

Mene pa zanima, če imate kakšne izkušnje z naročanjem rož preko Bakker kataloga. Predvsem me zanima kvaliteta naročenega (ali je res tako kot piše, ter kvaliteta semen).
Gledala sem tudi po spletni strani svetcebulic.si ampak tako na hitro se mi zdi, da je tam dražje.
Kje priporočate nakup (da bi bil cenovno ugoden, ter da bi rožice zrasle - torej kvaliteta semen)?
Na vrtu so se nam namreč razgubili vsi tulipančki in nameravam narediti malo večji šopping.

Hvala!!!




Anonimen -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (31.8.2009 8:33:09)

Imam mešane izkušnje. Čebulice so vse prišle v lepem stanju in tudi rastejo, kot je treba, ostale trajnice pa so bile bolj boge, polovica jih je propadla, rastejo pa mi tiste, ki imajo rade bolj sušne razmere, torej so že v osnovi bolj odporne. Če potegnem črto, naročila sem trikrat, od tega mi polovico raste, druga polovica je propadla, torej pol denarja vržena stran. V končni fazi me cenovno pride ugodneje, da grem v vrtnarijo in vidim sadike v živo ter jih po hitrem postopku presadim v vrt, ker sama izberem dobre sadike in mi velika večina raste.

V bakkerju bi torej naročala samo še čebulice. Ostalo ne.




ona -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (31.8.2009 12:17:13)

Moja mama je enkrat naročila in bila zelo ratočarana,ker ni bilo nič uredu,saj se niti ne spomnim kaj je vzela,samo vem,da je bila kar jezna,ker ni nič uspelo,ima pa drugače moja mama kar posluh za rože in ji vse lepo uspeva[sm=smiley1.gif]
Jaz sem tudi mnenja da greš raje v vrtnarijo in izbereš dobre rastline[sm=smiley1.gif]




azik -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (31.8.2009 15:07:15)

Tudi jaz sem enkrat naročila iz kataloga in bila zelo RAZOČARANA.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Gina -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (31.8.2009 22:02:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Imam mešane izkušnje. Čebulice so vse prišle v lepem stanju in tudi rastejo, kot je treba, ostale trajnice pa so bile bolj boge, polovica jih je propadla, rastejo pa mi tiste, ki imajo rade bolj sušne razmere, torej so že v osnovi bolj odporne. Če potegnem črto, naročila sem trikrat, od tega mi polovico raste, druga polovica je propadla, torej pol denarja vržena stran. V končni fazi me cenovno pride ugodneje, da grem v vrtnarijo in vidim sadike v živo ter jih po hitrem postopku presadim v vrt, ker sama izberem dobre sadike in mi velika večina raste.

V bakkerju bi torej naročala samo še čebulice. Ostalo ne.



Imam popolnoma enako izkušnjo - čebulice ok, ostalo v grozljivo slabem stanju.  Sploh ne razumem, kako imajo ksiht to poslat komu. Bekker me več ne vidi.

Pa čebulice so cenejše v velikih centrih. Dobiš recimo 60 tulipanov za 7 eur, ali pa vsaj 20 tulipanov za 4 eur. Ma ceneje je v trgovini. Če pa kupuješ trajnice, pa v vrtnariji.




malania -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (1.9.2009 7:42:23)

Hvala vsem! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Torej bom šla kar v trgovino, čeprav nameravam kupiti samo čebulice!




Korina1 -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (1.9.2009 19:12:52)

Spomladi se kupila pri nih čebulček in imam krasno in debelo čebulo. Je pa to vse kar sem do sedaj pri njih naročala




katicka -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (7.9.2009 14:04:24)

mene pa zanima kaj je glede teh nagrad.mi lahko katera pove če je je dobila sploh kakšno nagrado al samo na....




Gina -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (7.9.2009 21:24:50)

Ja, pošljejo tudi nagrado, samo nagrade so bolj kot ne b.v. Enkrat sem dobila en fotoaparat, ki je tak kot za otroke, boljšo sliko narediš na mobi. Enkrat sem dobila eno banjico anemon - ajd, saj delajo nekatere, ampak to v resnici stane v štacuni 2 eura nič več - pa še nič ne piše gor. Jaz sem jih recimo posadila na sonce namesto v senco, ko takrat tega še nisem vedela, zdaj so pa tako globoko, pa tako pri robu, da jih ven ne spravim, ne da bi vse ostalo razsula, ko revce vegetirajo namesto da bi ornk delale.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




punci -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (29.10.2009 6:33:10)

Gina kaj so to anemon? 




Gina -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (29.10.2009 20:43:08)

Anemone so rastline, rožice. Ene uspevajo v polsenci, so nizke in cvetijo pomladi do zgodaj poleti. So barvne in imajo majhno čebulico, listi so podobni marjetam. Te so podarjali v bakkerju. Ene so jesenske, so lahko zelo visoke ali malo nižje in izgledajo čisto drugače, pa so trajnice. Ne vem čemu bi rekla, da so podobne. Bom poiskala slikco.

Evo, jesenske vetrnice, anemone:

http://rastline.mojforum.si/rastline-about1146.html




Anonimen -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (29.10.2009 21:11:57)

Moja dva sta pa naročala tam že vse živo pa sta bila vedno zadovoljna in kakor je meni znano ni nič preč prišlo.




loremi -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (27.11.2009 7:38:17)

Jaz sem pa letos prvič naročila pri njih, ravno ta teden sem prejela paket, vzela sem pa vrtnice, hibiskus, hortenzijo in čebulice tulipanov. Zdej moram vse samo še posadit in upat, da bi mi vse uspevalo, ker je bilo vse skup kar za konkretno ceno in nebi rada, da mi kaj ne uspe [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].




dps1 -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (30.11.2009 16:19:41)

spomladanske čebulnice so bile še vedno vse ok. enako je tudi z vrtnicami in evkaliptusom. če je kaj vmes crknilo sem dala samo po mejlu pritožbo, kaj mi je crknilo, brez kakih dokazov, pa sem dobila novo oz. dobropis, če ni bilo več aktualno za posadit. nimam ravno nekih - izkušenj z njimi. 




honey -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (3.12.2009 10:31:57)

Jaz sem že velikokrat naročila prek njih in moram reči, da sem bila vedno zadovoljna s poslanim. Pa sem naročala tako trajnice kot tudi čebulice. Edino rastlina arašida mi je ckrnila, pa to zato,  ker sem jo pozabila zaliti. Z njihove strani je bilo vse o.k. Tako da jaz bom definitivno še naročila pri njih. Kar pa se tiče "nagrad", je pa res tako, da niso ne vem kaj. Še najbolj všeč so mi lesene samokolnice in vozički, v katerih dobiš še dodatne čebulice, drugo je bolj kot ne za otroke igrača [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. 




Anonimen -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (3.12.2009 10:36:30)

zaradi nagrad ne narocajte!
mene so ze 3x nategnili....
na zadnje s fotoaparatom!

slika, narejena z njim:

http://www.shrani.si/f/3Q/gr/1G71MV7W/photo003.jpg


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]










[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




Arwenko -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (3.12.2009 10:51:38)

Jaz vem, da sta moja babica in dedek nekaj naročala in je bilo vse vredu. Vmes pač kakšna stvar tudi crkne, sosedom je crknilo pol zelo dragih cipres iz vrtnarije po pol leta, pa ne moreš zato vrtnarije krivit ne, ampak je lahko razlogov miljon. Če pa so v slabem stanju sadike že ko jih dobiš, pa jih bi moral v trenutku vrnit nazaj. 




loremi -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (4.12.2009 14:44:44)

miska_mccute, samo zaradi nagrade res ne gre naročati. Jaz sem dobila sicer poleg ciklamo, ampak nisem naročala na način, da bom še kaj poleg dobila, ampak zato, ker sem si pač tiste rastline zaželela.
 
Če želiš dober fotoaparat, je treba tud nekaj za to odštet in ne moremo nekaj kvalitenega pričakovat. Seveda pa te nagrade pritegnejo kupce - konec koncev, če si imel poleg tega, da si dobil nagrado, z naročenimi stvarmi dobre izkušnje, je možnost, da boš ponovno naročil pri njih.
 
Fotoaparat pa veselo otrokom v roke in nej imajo vsaj kratek čas malo svojega veselja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




tamiflu -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (9.12.2009 6:58:42)

Jaz mam zelo slabe izkušnje z njimi.nikoli več.




Anonimen -> RE: Naročanje iz Bakker kataloga (9.12.2009 7:17:41)

ne ne, sj nisem  narocila zaradi fotoaparata. mogoce je bla samo vzpodbuda pri narocilu.

cebulice so meni ze tretje leto lepo zrastle v prekrasne lilije, tulipane, narcise, hiacinte... sadike pa so res slabe po mojih izkusnjah.




Stran: [1]