zelenjava (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


onur -> zelenjava (3.9.2009 22:36:09)

imate zelenjavo shranjeno tudi v skrinji in ponudite malčku za kosilo. npr. da imate v skrinji raznovrstno zelenjavo za ponudbo ali kupujete vsak dan svežo oz. imate več vrst zelenjave ne voljo v hladilniku (meni se zdi, da v hladilniku rata hitro ovela). upam, da ste razumele, malo bolj zapleteno sem povedala.




Najaa -> RE: zelenjava (3.9.2009 22:48:20)

Ja, jaz sem si nakuhala večjo količino brokolija in cvetače in zamrznila male obroke in pol sam ven jemala. Ostalo sem pa sproti kuhala. Aja, pa mogoče se da še korenček tako.




khurde -> RE: zelenjava (3.9.2009 22:55:16)

Jaz dajem trenutno samo sveže, z vrta ali tržnice, ker je pač sezona in imam možnost tega. Za čez zimo si pa ravno zalogo delam. Nekaj zelenjave sem spasirala, nekaj samo pokuhala, nato pa zamrznila v majhnih porcijah.




tasa_m -> RE: zelenjava (4.9.2009 7:51:28)

Trenutno dajem samo svežo zelenjavo. Razen špinačo imamo stalno zamrzjeno.
Bomo pa ko bo šlo k zimi, vsekakor našo zelenjavo iz taščinega vrta spravili v skrinjo.




Hope2 -> RE: zelenjava (4.9.2009 8:39:14)

Zdaj poleti pa res ni potrebe po zamrznjeni zelenjavi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Dam mu vedno svežo, v zmrzovalnik ne dajem. Pozimi pa bo najbrž že dobil kaj iz zmrzovalnika




meduzica -> RE: zelenjava (4.9.2009 8:48:51)

jaz pa lih študiram da bi si zaloge naredila, čez 2 meseca začnemo z GH. Zdej mi tašča prinese svojo zelenjavico iz vrta, pa bi to zamrznila za malega.

A lahko katera na kratko pove kako pripravit določeno zelenjavo za zmrzovanje (jaz sem čist analfabet za te stvari)

-bučke
-melancani
-brokoli
-korenje
- + če sem kaj spustila

plus zanima me kakšne količine napakirat, ker še ne vem kolk malčki sploh pojejo na obrok 100g?

Kaj pa sadje, kako tega pripravim? Meni je P že 1 mesec nazaj rekla naj zamrznem borovnice in marelice .. pa marelic sploh še nisem našla (sem bila pa sam v manjših štacuncah kjer je bolj mizerna ponudba zgleda). A so marelice še v sezoni sploh??






Najaa -> RE: zelenjava (4.9.2009 11:29:46)

Sem pozabla napisat, da sem zamrznila pri tavečji, ko sem ji uvajala pomladi in vse zečenjave še ni bilo.


meduzica, bučke in melancane ti ne priporočam zamrzovat, ker gre vsa tekočina ven in je zelenjava taka suha, uvela. Najbolje je svežo pripravit. Brokoli, cvetačo, korenje... pa samo malo pokuhaj, da se da pretlačit in potem zamrzneš. Količina je odvisna od tega, koliko boš dala za obrok. Jaz sem si dala nekaj zelenjave v model za led delat in pol sam kocke ven jemlješ. Nekaj sem je pa v vrečkah večje količine zamrznila.




tasa.m -> RE: zelenjava (4.9.2009 11:52:01)

Jaz zdaj uporabljam zelenjavo iz vrta, prej ko še ni bilo korenja, sem ga večjo količino skuhala in zmrznila. Kdaj pa uporabim tudi kupljeno zmrzneno "grajsko zelenjavo". 

Za marelice je pa že konec sezone.




Stran: [1]