Anonimen -> delovniki in potrebščine za naslednje šolsko leto (21.6.2005 12:32:31)
|
Gina, ne, nisem vzogjiteljica, sem učiteljica, pa ne prvega razreda ampak tretjega. To, kar sem pisala, je bilo v tretjem razredu osemletke. Se pa strinjam s teboj, Gina, da imajo vzgojiteljice resnično boljši posluh za otroke 1. razreda. Verjetno me bo zdaj katera kolegica po glavi, ampak jaz res tako mislim. Sploh se mi zdi, da bi bilo veliko bolje, če bi se devetletka začela s sedmimi leti in ne s šestimi. To mislim za vse - za otroke v prvi vrsti, saj jim je dejansko "ukradeno" eno leto brezskrbnega otroštva (četudi naj bi bili otroci brez domačih nalog, je šola zanje vseeno obvezna!), za učiteljice, ker je s takšnimi otroki, ki so nezmožni daljše koncentracije, veliko težje delat in za vzgojiteljice, ki so velikokrat (če vedno) postavljene na stranski tir in nenazadnje, devetletka je tudi rahlo zmanjšala možnost njihove zaposlitve. Ne me zdaj napadat, to je moje mnenje, ki se je oblikovalo na podlagi videnega.
|
|
|
|