angina (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


tikatonka -> angina (11.10.2009 20:07:38)

Zanima me koliko časa si kužen oz je angina nalezljiva. Sin je zbolel v sredo in dobil antibiotik, midva z možem sva zbolela včeraj in prav tako takoj dobila antibiotik. imamo pa še 5 mes. staro hčerko, sicer mi je zdravnik zagotovil da tako majhni otroci ne morejo imet gnojne angine[sm=zmeden.gif], je pa res da se še dojiva in tako dobi protitelesa.




ledenaa -> RE: angina (11.10.2009 20:12:49)

Tudi otroci jo lahko dobijo -ne vem zakaj bi bili oni nekaj posebnega in ti to tudi zagotovi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

če jemljete AB potem že po 2 dneh jemanja ni več nalezljiva




eva1 -> RE: angina (11.10.2009 20:29:36)

24 ur po vnosu prve doze AB nisi več kužen!




Sreča in ljubezen -> RE: angina (12.10.2009 12:37:16)

GNOJNA ANGINA JE NALEZLJIVA, SAJ JO POVZROČAJO MIKROORGANIZMI!!!
Najpogostejši povzročitelji gnojne angine so bakterije in sicer beta hemolitični streptokoki skupine A. Za zdravljenje uporabljamo penicilin (Ospen), pri alergičnih na Ospen pa drug antibiotik, pogosto Macropen. Gnojno angino lahko povzročajo tudi druge bakterije, npr. Staphylococcus aureus.
Gnojne spremembe v žrelu pa lahko nastanejo tudi zaradi okužb z različnimi virusi: npr. adenovirusi, Ebstein virus (povzroča infekcijsko mononukleozo)...
Vsem povzročiteljem je skupno, da se prenašajo
KAPLJIČNO: s kašljanjem, kihanjem, gnojnimi izločki iz zgornjih dihal, poljubljanjem; pa tudi preko predmetov: igrače, ninice, ki jih uporablja več otrok.
Če zboli z gnojno angino otrok, ki je vključen v vrtec, je o obolenju vrtec potrebno obvestiti!

1 dan po uvedbi antibiotika, oseba, ki preboleva angino, ni več kužna.




Stran: [1]