mama_milchy -> RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del (28.10.2009 9:06:43)
|
uuuuu leo**tia; evo takole zgleda Lein jedilnik čez dan; če ti bo kaj v pomoč; lahko ti cel teden napišem kaj je jedla; ure so okvirne 6:30 dojenje 8:30 mlečni obrok: dobi AM z plazma keksi (mletimi) ali frutolino ali gresolino ali kukuruz lino ali jogurt z plazmo 11 je ponavadi sadje (banana z jabolki, kaki, banana z malinami, hruška+jabolka, sadje iz kompota....) 14 ima kosilo; juha z ribano kašo, pire+korenček; kuhan puran z zelenjavo (zelena, por, krompirček...) kuhana govedina, krompirček, špinača riž + zelenjava zelenjavna mineštrica kuhana zelenjava + polenta rdeča pesa + krompirček duššen brokoli, cvetačo, korenje + mal jušne osnove čez pa še kaj bi se našlo, sam se ne spomnem pop.malica = mlečni obrok, mlečni riž, vanilijev puding, kak lino al HIPP kašica al pa enostavno dojenje večerja: dojenje nato spanje umivanje zvečer; naj se skupaj ˝urejata˝ za spanje; banjo, vodo in dve rački, pa ti zraven da vidiš kako veselje je to; no malo manj pol za pospravit in pobrisat tla; kar se tiče pospravljanja, čiščenja; jaz naredim ko pač lahko, ostane tudi do večera posoda v škafu pa jo pomijem ko spita, cunje včasih tudi po 2dni stojijo na sušilniku preden jih poberem, likam ko je kup že velik; prej sem vse delala sproti zdaj z dvema malo težje ampak se da; malo organizacije in gre; pa včasih ti pa lahko ne vem, mama / tašča priskočita na pomoč al pa sestra al prijateljica moj [sm=love.gif] je ta mesec tudi veliko odsoten dela skoraj cel dan, ko pride domov pokosila in gre v zgornji štuk zidat, belit al pač kar je, da čimprej končamo hiško in ko gor konča, gre v kopalnico, se mogoče pol urce poigra z otroci in je že v postelji; tko da je celo gospodinjstvo in skrb za otroka na mojih ramenih in verjemi mi, da znam včasih bit zelo, zelo utrujena ampak grem pa na kavice, sprehode (primorke [sm=smiley1.gif]), čvek in ostalo pa pustim hišo v razsulu; kar se tiče vzgoje: nikoli ni prepozno samo kasneje ko začneš z njo, težje je....jaz z Žigcem nimam težav (baje, da ga lepo vzgajam, Najaa?), mu popolnoma zaupam, ko je z Leo sam (ko grem na wc, cunje obesit, pobrat) samo draga moja, si je treba vzet čas tudi zanj; sej se lahko z obema naenkrat igraš, lahko greš na sprehod z obema, v kak park, peskovnik ga pelji; lahko recimo skup igrate na inštrumente (sedemo na peno, Lea ima ropotuljico, Žiga gitaro, jaz bobne) in se imamo lepo, pa si vzami pesmarico v roke in jima kaj zapoj, vsakega na eno koleno in da vidiš kako jima bo lepo; pa postavi mu neke meje oz. pravila, ki se jih bo držal; recimo: ko pridemo v hišo, se preobujemo in pospravimo čevlje; pred jedjo in po jedi si roke umijemo; ko se preoblečemo iz pižame jo pospravimo pod povšter in še in še; ko recimo daješ cunje prat, naj ti pomaga jih v stroj zložit; ko neseš smeti, mu daj eno vrečkico pa magari eno plenico noter in naj gre s tabo; čez dan ti mala sigurno kaj odspi in namesto da pomivaš, pospravljaš, sestavi kake puzle z njim, mogoče kaj pobarvajta, mogoče mu kupi prstne barve in tako....vse se da, če se hoče glede prehrane pri mali: preberi si tule http://www.paparica.si/prehrana.html pa morda najdeš kak pameten nasvet in tudi recept; pa verjemi, lahko tudi odrasli kaj takega pojejo; pomisli kolko svinjarije je v poli salami, hrenovki = to so sami ostanki od živali noter; sej ne rečem, jaz tudi kdaj pa kdaj Žigi dam hrenovko (1-2x na mesec) pa kečap zraven pa poli salamico samo ne pretiravam; raje kupi pršut; pa smoki = alergija, zadušitve, rdeča ritka, vneta lulika; tako ali tako bo kasneje v življenju veliko svinjarije pojedla zakaj bi jo morala že sedaj jesti, ko je dojenček; sej bi ti lahko še in še napisala, samo ne vem če bo sploh kaj efekta; sicer pa se lahko podpišem pod Persido in yanio; sicer pa imaš svojo glavo, stara ne vem kolko si ampak očitno dovolj, da lahko kaj pametnega tudi sama nardiš, razmisliš; pa brez zamere in še nekaj: bodi srečna, da sta ZDRAVA in da ne veš kaj je bit z otrokom v bolnici, kaj pomeni imet oba istočasno bolana, kaj so inhalacije in kaj je pol hladilnika zdravil pa neprespane noči
|
|
|
|