poroka na matičnem (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


ellie -> poroka na matičnem (20.10.2009 10:04:57)

Zanima me, koliko je treba plačat za poroko na matičnem uradu? In kako poteka to vse tam, koliko časa traja?




bskrle -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 10:08:26)

a ni brezplačna na UE?




miapia -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 10:10:12)


IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Zanima me, koliko je treba plačat za poroko na matičnem uradu? In kako poteka to vse tam, koliko časa traja?

Že nekaj časa je ta storitev popolnoma brezplačna. Če imaš pa kake izrecne želje za prostor, je pa seveda proti plačilu. Upravne takse pa je sklenitev zakonske zveze prosta.




miapia -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 10:10:38)


IZVIRNO SPOROČILO: miapia


IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Zanima me, koliko je treba plačat za poroko na matičnem uradu? In kako poteka to vse tam, koliko časa traja?

Že nekaj časa je ta storitev popolnoma brezplačna. Če imaš pa kake izrecne želje za prostor, je pa seveda proti plačilu. Upravne takse pa je sklenitev zakonske zveze prosta.

Aja, traja tam nekje 20 min.




ellie -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 10:16:13)

Hvala za hitre odgovore. Torej naju ta del poroke ne stane nič...super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nama že malo v grlo teče, ker sva se zdaj odločila, da se čez dobra 2 tedna poročiva..




lukec -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 11:11:16)

Počakaš, da sprejmejo ta nov družinski zakonik pa še prič ne bosta rabla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




inuasa -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 11:14:30)

IZVIRNO SPOROČILO: ellie

Hvala za hitre odgovore. Torej naju ta del poroke ne stane nič...super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  nama že malo v grlo teče, ker sva se zdaj odločila, da se čez dobra 2 tedna poročiva..


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Čestitke!
Kako to da sta se ohcet odločila speljati v tako kratkem času? Me zanima, če funkcionira stvar...da začnem težit mojemu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




cimi -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 11:24:20)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec

Počakaš, da sprejmejo ta nov družinski zakonik pa še prič ne bosta rabla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .


kje, kdaj bo to??




ellie -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 12:15:58)

lukec na žalost več nimava časa čakat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

inuasa sej se ne bi poročila tak na hitro, če ne bi bilo potrebno. Ker sem jaz bila že poročena (z drugim)...in ker bom rodila prej, kot bo minilo 300 dni od razveze, bi avtomatsko bil moj bivši pisan za očeta otroka v matični register. In ker pač tega ne želiva, in ker se nama ne da po rojstvu še s sodiščem ubadat...sva se odločila, da se poročiva.

Tak da se bova poročila samo na matičnem...pa starše povabila na kosilo. In to bo to. In zdaj vidim, da boljše da čimprej, ker mi je trebuh začel rast s pospešeno hitrostjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] bi pa rada še kaj normalnega oblekla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




inuasa -> RE: poroka na matičnem (20.10.2009 17:30:23)

Hvala za pojasnilo...ah sem že mislila, da lahko kej uporabim od tebe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Si bom mogla kej drugega zmislit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Nič, lepo se poročite[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Srečno!




tweety83 -> RE: poroka na matičnem (24.10.2009 10:22:43)

Jaz imam tud ful željo da se poročiva preden pride mala biba na ta svet,da bova ta prava družinica,vendar letos ne bo verjetno nič iz tega.
Bova pa drugo leto. Pa tudi ne misliva delati velikega pompa - priče in gremo na matični urad,pa starši in bratje ter sestre,pa ena fajna južna nekje in je to to.
Ko bo pa ta mala stara nekje 5-6 mesecev pa gre h krstu in obenem nardiva še cerkveno poroko in en piknik (to bo poleti) in sva zmagala.

kako se vam zdi ta ideja?
Men je ful všeč,ker se mi zdi bedasto devat neke ogromne vsote denarja za en dan in eno noč, ko pa je potrebno še toliko drugih stvari postoriti pri hiši.
Če pa denar ne bi bil ovira,pa tud proti veliki poroki ne bi imela nič proti.




sabri -> RE: poroka na matičnem (28.11.2009 21:53:41)

allie: midva sva se začela tudi pogovarjati v tej smeri, pa sva začela komplicirati pri čisto enostavnim stvareh, primer a boste na matičnem vi sami štirje, priče pa vidva, pa na kosilu s starši? Ker sva midva mislila it sama s pričami in šele na kosilu povedat, da sva se poročila, kot presenečenje. Pa ne vem, če ne bi to mal butast izpadlo za starše, a bi zamerili, da niso zdraven. Na koncu se bova itak odločila tako, kot nama paše in ne drugim, ampak če pa je malenkost, ki bi jo stari vzeli za hudo, pa ne vem. Butasto ane, ampak zdaj, ko sva pri resni debati, se take sprašujeva, prej nama je bilo pa vse jasno. V bistvu me zanimajo izkušnje drugih, ki se poročijo tak na hitro. LP




zmajaz -> RE: poroka na matičnem (28.11.2009 22:10:35)

IZVIRNO SPOROČILO: sabri
Pa ne vem, če ne bi to mal butast izpadlo za starše, a bi zamerili, da niso zdraven.


To sama najbolj veš, če bi starši zamerili ali ne, ker jih sama najbolje poznaš. Ampak po mojem bi vsak starš bil vesel, da je v takem trenutku zraven. Misva sva se tudi poročila precej na hitro in na malo - bilo nas je 13 (midva, obojni starši, njegov brat (ki mu je bil priča) z družino, moja sestra (ki je bila priča meni) s fantom in moja stara mama, ki je še edina živa od najinih starih strašev). Imeli smo civilno poroko na gradu, se fotografirali za album, šli na kosilo in za konec na vikend. Imeli smo se super, če bi se še enkrat poročila, bi naredila isto.




ellie -> RE: poroka na matičnem (29.11.2009 18:01:10)

Midva sva imela starše tudi na matičnem. V bistvu je meni priča bla moja mami. Ne vem, zakaj bi bila poroka takšna skrivnost, da bi staršem komaj na kosilu povedala...vsaj jaz v tem ne vidim fore. Ampak to se vsak sam odloči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




sabri -> RE: poroka na matičnem (29.11.2009 20:09:19)

Mah, midva sva hotela najprej it sama v drugo državo na počitnice in sproti poroko in nama je bila ta ideja najboljša. Sva se prav navadila na to. Pa je seveda prišla prva bebica vmes in sva odpovedala potovanje in vse, zdaj pa ni več tega denarja, je šel pa pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zdaj pa improvizirava.




Luna* -> RE: poroka na matičnem (22.12.2009 19:22:28)

Jaz sem navijala za počitnice tako kot sabri, ker se moj noče poročit samo zato, ker bi mogu se lepo oblečt. Moških oblek pa noče oblačit. Tudi nima ene v omari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pa mojmu ni za potovanja in hkrati na velikoooo šparava za stanovanje. In ker ko se bova tja preselila, ko ga bova pač kupila, sva mislila hkrati se civilno poročit, če pač že spreminjaš dokumente. Samo mi2+starši+brata z družino. Potem pa ko bova imela otročička, bi pa hkrati imela krst in poroko.

Tweety83 a si se o tem kaj zanimala že ali je to samo želja? Potem ne vem, ali je to na nedeljo (ko je krst) ali soboto (ko je ponavadi poroka).

O katerem zakonu pa govorite, ko govorite, da ne bo potrebnih prič? Kdaj pa naj bi se to spremenilo?




sunprincess -> RE: poroka na matičnem (23.12.2009 8:21:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Luna*

da ne bo potrebnih prič? Kdaj pa naj bi se to spremenilo?


To tudi mene zanima,če katera ve?





baby1978 -> RE: poroka na matičnem (23.12.2009 9:06:10)

No , da se tudi jaz potapkam, poročiva se 03.07.2010, Poroka bo velika 150 ljudi..........tako, da me čaka veliko stvari.




Stran: [1]