okrasitev torte (rjave) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Aja1 -> okrasitev torte (rjave) (26.10.2009 10:45:01)

Vem, da vas je tukaj en kup takih, ki obvladate peko/okraševanje tort. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Za hčerkin rojstni dan nameravam letos sama speči torto. Sacher. Zaenkrat vem samo to, da bom torto prelila s čokolado [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kaj naj dam ob straneh torte (če jo oblijem s čokolado, najbrž ne bo ravno estetska). S čim naj jo potem še okrasim? Se kje da kupit črke (za napis imena) v iz bele čokolade? Zaželene tudi kakšne slikice. Pa da bo čimbolj enostavno, ker bom prvič pekla pravo torto. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




urška76 -> RE: okrasitev torte (rjave) (26.10.2009 11:21:54)

Sicer ne obvladam, ampak lani, ko sem sama prvič delala torto, sem jo po vrhu oblila z čokolado, ob strani sem jo pa okrasila z stepeno smetano. Sem smetano nafilala v eno vrečko za vlaganje, odrezala vogalček in s stiskanjem risala črte. Z isto tehniko sem tud naredila napis na vrhu torte.
Letios sem se pa odločila, da naredim ježka. Moram zdele najprej en dan sprobat, in če mi ne bo ratal bo pol prava toprta kar lepo okrogla. [sm=smiley36.gif]




MARTINŠČICA -> RE: okrasitev torte (rjave) (26.10.2009 11:28:37)

Rob lahko okrasiš s kokosovo moko ali čokoladnimi mrvicami, nalistanimi mandlji ... Za okras zg. ploskve pa lahko uporabiš stepeno smetano in rum kugle, ali kako drugo sadje v čokoladi. Črke iz bele čokoladelahko tudi sama narediš. Stopiš čokolado, jo zliješ v vrečko za gospodinjstvo, kateri potem odrežeš en vogal. Skozi odrezan vogal nabrizgaš črke na folijo ali peki papir in vse skupaj postaviš v hladilnik da se ohladi. Z nožem jih nato preneseš na torto.
Če imaš brizgalno vrečko ali pištolco za smetano, lahko s smetano "narišeš" kakšen lik, ki ga želiš na torti. detajle pa dokončaš z jedilnimi barvami v tubi.

Nekaj fotk z neta:
http://www.regalosdelperu.com/images/torta%20china%20A.jpg
http://www3.serbiancafe.com/kuvar/img/3973_kapucino_torta.jpg
http://media.photobucket.com/image/%2525C4%25258Dokoladna%20torta/Dreamy_Ste/L_chocolate_cake.jpg
http://www.damajanty.si/images/26.jpg
http://lenitorteblog.blog.siol.net/files/2008/11/tn_dsc01164.jpg
http://www.coolinarika.com/repository/images/_variations/9/7/97a536b12031d54e89955b4067d4343c_content_large.jpg
http://hr.netlogstatic.com/p/oo/000/132/132885.jpg
http://besplatne-slike.net/hrana-i-pice/kolaci-torte-poslastice/slides/cokoladna-torta-kolac-za-decu.jpg
http://www.cont.hr/images/slike_proizvoda/torte/cokoladna_torta/cokotorta6_big.jpg
http://thecakelab.com/blog/media/blogs/all/gnomecake.jpg




klavdijas -> RE: okrasitev torte (rjave) (26.10.2009 12:24:13)

Čist ajnfoh :

Rob namažeš s kremo, po robu nabrizgaš kupčke. Če delaš prvič, ti svetujem da naredeiš dr. Oetkerjevo kremo z majčkeno manj mleka. Notranjost pa polij s stopljeno čokolado. Lahko uporabiš gorenjkin preliv ali pa čokolado in maslo, stopljeno nad soparo.

Lp,

             Klavdija

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4375

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3751




krfjolca -> RE: okrasitev torte (rjave) (26.10.2009 13:45:05)

S čokolado najlepše obliješ, če daš v čokolado nekaj več mleka. Torto postaviš na rešetko od pečice, spodaj pa pekač, potem pa polivaš od zgoraj, lahko torto tudi malo nagneš, da lahko poliješ tudi rob. Kar steče dol v pekač, lahko še enkrat uporabiš. Če ti obod torte ne bo najlepše uspel, ga še vedno lahko zakamufliraš z belimi ali črnimi čokoladnimi ostružki - najlažje narediš, če stopljeno čokolado na tanko poliješ po silikonski podlagi, strdiš v hladilniku in nato postrgaš z lopatko. Lahko pa tudi na čokoladni obod prilepiš holipe, to bi bilo še najbolj enostavno. [sm=torta.gif] :)

Črkice se dajo kupit, sicer sem videla samo iz temne čokolade, vendar lahko tudi uporabiš tiste modelčke za črkice in noter naliješ belo čokolado.

Drugače se pa najlepše krasi torte, če imaš vrtljiv podstavek (jaz imam kar eno leseno ploščo, sicer namenjeno za sir). Nekaj slaščičarskih pripomočkov pa imaš na voljo v vsakem supermarketu.

Aja, pa te razne Oetkerjeve že pripravljene kreme meni ne potegnejo, imajo preveč umeten okus. Potem je bolje s čokolado ali smetano.




krfjolca -> RE: okrasitev torte (rjave) (26.10.2009 13:51:50)

Še nekaj - s čokolado lepše obliješ, če pred tem torto premažeš z marmelado. Tako preprečiš, da bi se biskvit drobil, pa tudi bolj lahko zravnaš površino.




Stran: [1]