hojica - da ali ne (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


jernejav -> hojica - da ali ne (5.11.2009 10:47:50)

Prosim, za vaša mnenja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (5.11.2009 10:59:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




nincrli -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 11:00:08)

Jaz osebno je ne bom imela. Preveč stopnic po hiši itd. pa nasploh je odsvetovana.




zvesta -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 11:01:08)

zagotovo ne.... škoda otročkove hrbtenice...




zmajaz -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 11:04:46)

Na RR je verjetno kakih 90 % uporabnic PROTI hojici, tudi pediatri itd. jo odsvetujejo - toliko za info.

Mi smo jo pri ta prvi sicer imeli, ker za nobeno ceno ni hotela biti na tleh, v hojici je pa uživala 100 na uro - so bili trenutki, ko je sitnarila in ji ni nič pasalo - ni hotela biti ne na tleh, ne na kavču, ne v ležalniku, niti na rokah ne, ko si jo dal pa v hojico, pa kot bi bla drug otrok - sam smeh in veselje. Se pa zato ni nikoli plazila - shodila je pri 10,5 meseca in v 2 tednih je že bila skoraj čisto stabilna. Ni pa tudi nikoli hodila po prstih ali kaj podobnega - ker pravijo, da se to rado zgodi, če je otrok v hojici.

Pri ta drugem bomo pa še videli - zaenkrat je dokaj rad na tleh in se bo po mojem že kmalu začel plaziti, tako da bomo probali zvoziti brez hojice.




koala -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 11:21:38)

Ne!




aluš -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 11:37:36)

Ja strokovni delavci jo odsvetujejo.

Moje mnenje je nekaj v tem smislu. Če je otroček zdrav, se pravilno razvija, mu pol ure do ena ure hojice na dan ne bosta škodila. Ker tudi pri handingu pri prvem nismo nič pazili (oz. sploh nismo vedeli, da kaj narobe delamo), pa je normalno "preživel". Pri drugem (ko smo se znašli v RA) sem se šele za glavo držala, kaj vse smo počeli s prvim. In večino staršev še vedno vlači  in preklada otroke kot "mačke". Ja, bi morali staršem v materinski šoli, ali porodnišnici oz. kasneje patronažne mal pokazat kako je prav in kaj narobe.

Mi smo ta prvega dajali v hojico. Razvojno je bilo z njim vse  OK, vendar ni skapiral, kako se plaziš. Sedel je ko "štok" na tleh in seveda mijavkal. S hojico pa je šibal ko raketa, imel je tudi skokca. Res pa nismo pretiravali. Urca na dan, da se mu je mal "dogajalo", jaz sem pa mal počila. Puzati je potem začel pri 11 mesecih, pri 12-tih pa shodil. Danes je zdrav 12 letnik.

Drugi miško je zaostajal v razvoju, hojico so mi odsvetovali. Smo ga probali ene 2x za hec da notri, kaj bo počel. Sploh ni hotel biti noter, je čist popenil. Shodil je z 16-timi meseci. In je še danes en neroden otrok, kot temu rečemo. Star pa je 6 let.

Tako, da če otok nima razvojnih težav, mislim, da mu z zmerno in pravilno uporabo hojice ne delamo škode.




n.nati -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 11:48:15)

NE!




Luni -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 11:53:02)

IZVIRNO SPOROČILO: aluš

Ja strokovni delavci jo odsvetujejo.

Moje mnenje je nekaj v tem smislu. Če je otroček zdrav, se pravilno razvija, mu pol ure do ena ure hojice na dan ne bosta škodila. Ker tudi pri handingu pri prvem nismo nič pazili (oz. sploh nismo vedeli, da kaj narobe delamo), pa je normalno "preživel".
Mi smo ta prvega dajali v hojico. Razvojno je bilo z njim vse  OK, vendar ni skapiral, kako se plaziš. Sedel je ko "štok" na tleh in seveda mijavkal. S hojico pa je šibal ko raketa, imel je tudi skokca. Res pa nismo pretiravali. Urca na dan, da se mu je mal "dogajalo", jaz sem pa mal počila. Puzati je potem začel pri 11 mesecih, pri 12-tih pa shodil. Danes je zdrav 12 letnik.


Za prvega velja isto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], je tudi zdrav 12-letnik [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Hvala bogu, sta tudi druga dva zdrava, 8-letnik in 3-letnica, pa sta tudi bila oba v hodalici. Pri tamali se nam je zgodila nesreča: šla je dol po stopnicah [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ni bilo hudega, na urgenci nam je pa rekel: No, ta je imela pa celo srečo, da je bila v hodalici!
Zakaj? Ker se je lovila s prstki po stopnicah in se je v bistvu samo ustrašila. Če bi pripuzala do stopnic po rokah in nogah in se skotalila dol: raje ne pomislim! Bil je pa tako nesrečen slučaj takrat, da še danes ne vem, kako se je zgodilo! Itak sem bila kriva sama, ker sem jo pustila takrat 6-letnemu bratcu, ko sem pomagala tastarejšemu smeti pospravit, katere so se mu pred kanto raztresle, prepih je pa vrata odprl, tamala pa firbec in katastrofa!




bskrle -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:01:33)

ja, če otrok izredno rad stoji in se z njo malo zamoti.
ne, če imate stopnice.




nokiamb -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:03:43)

Ni priporočljiva, če pa jo že imaš in ti kdaj pomaga ko moraš kaj postoriti
in seveda ni v bližini stopnic.... :)  je pa enostavna rešitev za par minut.





Anonimen -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:09:01)

meni je pa cudno, da ste tu na RR v vec ko 90% proti hojici, v realnem svetu pa vse mamice, ki poznam uporabljajo ali so uporabljale hojico.
jst sem jo pri obema fantoma. in to takoj, ko sta sedela. dala sem ju notri in sta se igrala, pa tal še dosegla nista.
in tudi nino bom dala. pac moji otroci so zelo zivahni in noben ni hotel biti v lezecem polozaju.
pa tudi glede hrbtenice in hoje:
noben nima nikakrsnih problemov.
domen je shodil pri 8ih mesecih in 8ih dnevih, tadej pa pri 13ih mesecih..




Najaa -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:09:21)

Ne, imamo premalo prostora še za to. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Drugače pa, po zdravi pameti kakor vse ostalo. Kot je rekla ena, če se otrok lepo razvija in mu nič ne fali, pol urce ne bo škodlo.




lilip -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:13:14)

Nismo je imeli, poznam 6 mamic o otročki do 1,5 let in nobeden ni imel/nima hojice. Tudi pediatri jo zelooo odsvetujejo. Naš je drugače res "nekomplikator", za nobeno stvar ne teži, še nasvetov ne daje prav veliko, razen če ga kaj vprašaš, za hojico je pa na dveh pregledih zapored rekel, da jo močno odsvetuje.




Anonimen -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:27:16)

NE!
Naša je tut grozno živahna pa mi na misel ne pride, da bi jo dala v hojico. Naj kobaca po tleh ... ker to je otrokov naravni način premikanja po prostoru ... ne pa da jih silimo v hojo še preden so nanjo pripravljeni. Zame to, da otrok ne kobaca ni izgovor, da ga daš v hojico, ker poznam ogromno oztrok, ki se niso puzali pa so vsi shodili brez hojice. Če moram pa na WC ali kaj takega postorit, da ni fajn da se mi pod nogami mota, jo dam pa za tistih par minut v stajico.




ledenaa -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:27:22)

Moje vprašanje pa je: zakaj bi jo pa imela?





ledenaa -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:28:57)

miska saj ti tudi ne veš če je hojica pustila kaj na tvojih otrocih
Nisi podučena in ne veš,če bi jih pa odpeljala v razvojno,bi ti pa pokazali kup napak




Anonimen -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:29:51)

moja 2 sta oba plezala....in to celo tako, da je imel mali kolena cisto črna. ker se mu je vsa umazanija dobesedno zazrla v kolena. je bil sposoben tudi do sosedov po pesku pripuzat.
pa je bil v hojici...
nisem ne zagovornik, niti nisem proti. naj vsaka sama nardi kakor misli da je bolje




Anonimen -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:31:01)

ledeena. se pravi, ce gre nasa generacija k fizioterapevtu....potemtakem smo vsi invalidi?




Najaa -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:33:06)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

ledeena. se pravi, ce gre nasa generacija k fizioterapevtu....potemtakem smo vsi invalidi?


To pa itak. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] In vsako leto me kakšna kost več boli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Anonimen -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:33:49)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

ledeena. se pravi, ce gre nasa generacija k fizioterapevtu....potemtakem smo vsi invalidi?

Invalidi ne ... semo poglej pa koliko ljudi je z bolečinami v hrbtenici ... pa problemi z drugimi sklepi itd. itn ....




ledenaa -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:39:45)

miska a sem jaz rekla da so invalidi??
A  v razvojni so samo invalidi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

groza kakšne klatiš ven
Vidiš ... nimaš pojma pa bedasaš neumnosti

In če sta plazila kaj to pomeni,da hojica ni pustila posledic [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Glede na to,da nimaš pojma ti priporočam da greš v razvojno,malo povprašaš pa se podučiš,pa potem pridi sem pa piši znova
V tretje gre rado[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Ulla80 -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:40:57)

jst pa ne razumem kak lohk nekdo čist zavestno se odloči in počne nekaj, za kar so dokazana dejstva, da otroku škoduje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] razsvetlite me prosim. ok, razumem da so stvari, za katere ne vemo da škodujejo in jih počnemo, ampak o hojci je pa že tolk povedanga, niti ene pozitivne stvari, svetovno združenje pediatrov bije boj s proizvajalci otroške opreme in se trudi da bi bila prepovedana ( v kanadi je že), verjetn zato, k je sicer čist kul in neškodljiva, sam oni nimajo kj bolj pametnega za počet, pa j.ebejo v glavo proizvajalce otr. opreme[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
in razumem naše starše, da so nas tlačili notri, takrat je pršla na trg, bla je hit in tolk fensi in vse, pa nič se ni vedelo da je škodljiva, sam dans se pa ve. da je zelo škodljiva. in me res zanima kak starš se kljub tem dejstvom zavestno odloči za to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

hojica bo neškodljiva samo v primeru, da damo notri max. za 15 min na dan otroka, ki se že sam postavlja na noge in hodi ob opori. vse ostalo je katastrofa za hrbtenico in kolke in vse sklepe, mišice itd.




Šaki -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 12:46:37)

jz sem jo dajala za kake 10 min včasih samo.zdj sem jo pospravila..

mene samo nekaj čdui pri vsem teh zakaj zaboga potem še to pordajajo.mislm če je tolk škodljivo.kar verjamem da je.
in smo spet pri dnarju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




arupnik3 -> RE: hojica - da ali ne (5.11.2009 13:02:32)

NE
shodila je pri 9.5 mesecih




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>