RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 14:47:06)

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Jst sm danes noseča 13 tednov in 6 dni![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Torej si v 14 tednu. Jaz pa sem že v 15, noseča pa sem 14 tednov in 1 dan! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za naju. Upam, da bova kmalu napisale , da sva tam nekje 30 tednov .
Danes je tak lep sonček zunaj. Greš kej na sprehod ? Jaz ponavadi šetam z našo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/kuza.gif[/image] . Ampak, ta va dni sem raje doma in počivam, da se ne bi spet ulilo tam spodaj.




janapan -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 14:51:07)

Še jaz se prijavim. Doma imam hčerkico dve leti in pol, za mano sta dva splava v zgodnji nosečnosti maja pa pričakujemo novega člana ( menda bo članica)

Lp




divans1 -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 15:23:25)

Jp, včeraj in danes sem šla malo hodit, čist počasi, opažam pa, da imam danes in včeraj povečan beli tok. Tako da si morm kr zamenjat hlačke... Ja, naj bog usliši tvoje besede, kar se tiče tednov![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Bravo za naju!!!!




ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 15:49:25)

Pozdravljena Janapan!  Lepo, da si se nam pridružila. Več bork nas je, bolje je! V tej temi nas je kar nekaj , ki imamo pdp maja. Torej so ti na NS rekli da bo deklica ?

Divans1 tudi jaz imam več toka , če se gibljem, kar je logično.  V stoječem položaju steče ven. Kar je po moje bolje, kot , da se ti nabira, saj je potem več možnosti za razrast kakšnih glivic in bakterij. Jaz sem gibanje omejila za ta dva dni samo zato, da se mi ne bi ranica odprla. Ker po moje sem si ranila nočnico ali pa MV pri apliciranju kreme. 




ozzy -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 16:46:12)

Divans1 prav imaš-nisem sigurna. Res pa je bil plod na ns pred dvema tednoma velik 6 cm. Danes sem točno 14t in 4 dni. Dobila sem rezultate DHT. Zdaj je 1:4841. Zredila sem se od začetka nosečnosti 2 kg. Mislim, da je to vse od mirovanja, ker sploh ne jem veliko. Prej mi je bilo slabo, zdaj pa jem večkrat po malem. Bom videla ko začnem delat-v službo grem namreč peš.
Kontrolo imam čez 4 tedne samo žal ne bo uz-mi je rekla sestra.
uživajte v vikendu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




charlyka -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 16:55:15)

ojla punce,

jaz pa sem 13 tednov in 4 dni [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif], smo zgleda vse na kupu [sm=jezicek.gif]

danes mi je bilo spet malo slabo [sm=smiley13.gif], pa bo že

nestrpno čakam, da dobim angel sound - sem ga naročila na ebayu, pride dosti ceneje, kot pri nas v trgovinah; se že veslim, da bom slišala srčeka [sm=9nebesa.gif]

aja, še nekaj bi vprašala, ena je napisala, da bo kar skos na bolniški - saj to ni odvisno od nas, a ne? ampak od komisije, če ti podaljša ali ne.




ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 17:11:19)

Ozzy čestitke za dober rezultat DHT.

Charlyka tudi jaz imam doma Angel sound.  Mene kar pomiri, ko poslušam srček. Drugače pa ga ene parkrat nisem našla in bla vsa panična [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ampak zdravnica mi je rekla, večji bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] lažje bo najti srčni utrip. Glede bolniške je pa tak prvo odvisno od zdravnice, ki te predlaga , potem pa še od komisije.  Nisem pa še slišala, da bi zavrnili katero nosečko. Zdi se mi, da je to bolj občutljiva tema. Če ti krvaviš, imaš na primer še težave z križem (kot jaz) in se ti te težave povečajo med nosečnostjo, ne vem če te lahko kar tako dajo delat. Jaz imam na primer sedeče delo, pa ne morem dolgo sedaj sedet na enem mestu. 




ozzy -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 17:15:33)

Jaz sem se glede angel sounda premislila. Sem ga mislila kupit samo potem sem se premislila, ker mislim da če en dan ne bi slišala srčka bi bla vsa panična. Že itak sem dost.
lp




divans1 -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (20.11.2009 17:29:40)

Ja,js sm rekla, da bom skoz doma do konca, ker sm s.p.!!! Drgač pa se strinjam s tabo ozzy, js tud nočem angel sounda, se mi zdi, da bi bla pol skoz obsedena s tem in preverjala ali je vse v redu... Brez veze, sej so pregledi redni in že tam vidim, če je vse v redu!




charlyka -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (21.11.2009 11:53:07)

Pozdravljene,

kako smo kaj? jaz danes zelo v redu [sm=bravo.gif]

Ozzy - čestitke za dober DHT [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ZoyaEva - ja, verjetno je precej odvisno od zdravnice kaj ti napiše v tisto priporočilo, ki gre pred komisijo; jaz tudi nekako upam, da bi bila kar do konca doma. Sicer nimam fizičnega dela, večinoma pred računalnikom in malo na terenu, vendar pa je služba tako stresna in napeta, da si ne predstavljam, da bi jo zmogla. Sicer mi je G tak že rekla, da glede na mojo situacijo bom verjetno kar skoz doma, vendar me vseeno malo skrbi ta komisija.

Še nekaj bi vprašala - ima mogoče katera težave z materničnim vratom oz. ima kratek maternični vrat? Zanima me namreč zato, ker me že precej boli križ (imam tudi blagi išias) in bi mi prijalo kakšno razgibavanje, pa si ne upam, ker ne vem kako to kaj vpliva na tesnenje vratu? [sm=zmeden.gif] Sicer bom tak vprašala G, če pa ima katera kakšne izkušnje, pa bo tudi dobrodošlo [sm=smiley1.gif]

Se tipkamo, šibam malo likat [sm=kuza.gif]




ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (21.11.2009 14:02:43)

Hojla!

Charlyka sva povsem na istem. ravno tako imam full odgovorno in stresno službo, pa tudi težave z križem. Če dlje časa sedim, me tako zagrabi, da komaj stopim na nogo. Poleg tega me vsake tolk časa boli kolk, mislim, da mi seva iz križa.   Ne vem pa kako dolg je moj mv, ker mi niso nič rekli. Tebi so kaj ? Vem samo, da imam maternico obrnjeno v križ, a bi se v tem času morala že obrniti in počasi začeti dvigovati. 

Za razgibavanje pa tudi jaz ne vem kaj lahko. Še pred nosečnostjo sem bila enkrat na fizioterapijah in so mi pokazali vaje za križ. So take preproste in na easy in mislim, da ne bi smele škodit. Bom pobrskala po netu, če jih najdem. Če ne pa reči naj te da zdravnica na fizioterapije. Jih imajo tudi posebej za nosečnice.  Tudi jaz imam v namenu reči...

Lepo preživite ta sončen dan! Jaz sem bila že malo na sprehodu, a me je začelo boleti (mislim, da maternica) in sedaj počivam.




divans1 -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (21.11.2009 15:26:56)

Dober dan punce!!! Kako ste kaj? Jst sm v redu! Veste kaj me zanima? Kolegica je bla noseča, bila je v 11.tednu in je slučajno imela redni pregled in se na UZ ni več videl utrip srčka. kaj ve mislite, kaj če bi ona mela pregled šele čez 4 tedne, a potem ne bi nč vedela, da je plod mrtev al mislite, da se prej ko slej pojavijo kakšni znaki, npr. bolečine ali krvavitev????




ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (21.11.2009 15:30:04)

Hej , jaz sem se spomnila, da imam doma žogo za vadbo in sedenje. Sem se odločila , da bom poskusila sedeti na njej pred računalnikom. Prej sem jo uporabljala za raztezanje, sedaj pa si ne upam izvajati vaj na njej.

Sem pa našla ene vaje (dve vključujeta žogo) za nosečnice :
http://babyfit.sparkpeople.com/pregnancy-exercise.asp?ex=lower

Sicer je moja žoga malo večja, a sem vseeno poskusila s tema vajama. Bom pa še povprašala zdravnico, glede na to, da imam rizično nosečnost, katere vaje so sploh priporočljive. 

Tistih iz fizioterapije pa na netu zaenkrat nisem našla.

Če pa katera ve za kakšne take vaje, pa naj prosim javi.  





ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (21.11.2009 15:35:26)

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Kolegica je bla noseča, bila je v 11.tednu in je slučajno imela redni pregled in se na UZ ni več videl utrip srčka. kaj ve mislite, kaj če bi ona mela pregled šele čez 4 tedne, a potem ne bi nč vedela, da je plod mrtev al mislite, da se prej ko slej pojavijo kakšni znaki, npr. bolečine ali krvavitev????



Jaz mislim, da telo po določenem času želi samo zavreči odmrli plod torej se pojavijo krči in krvavitev. Koliko časa pa je zato potrebno pa žal ne vem. Mislim, da sem nekje brala da približno od 2 tedna naprej.  Tudi pri mojem drugem ss, je bil plod velik za nekje 6 tednov jaz pa sem bila noseča 8 tednov in šele takrat čisto malo zakrvavela.  Vprašaj še Pušenjaka.




ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 12:38:42)

No čvekice kje ste pa danes ? Verjetno kje zunaj, ko je tak lep sonček.  Vsem želim lepo nedeljo !




divans1 -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 13:07:48)

halooo! Pozdravljene! Danes ni tako lep dan kot včeraj, ker piha... Drugače pa vse po starem, trenutno pa res nimam nobenega pravega občutka, da sem noseča, ko nimam nobenih težav. Hecno, ne? Pregled pa kumi 9.12, kje je še to???[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 15:32:44)

Sem opazila, da piha ja , ko sem se odpravila na sprehod. Prej se mi je zdel, da mora bit full prijetno zunaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Ampak , ni bilo panike, vseeno smo se mal sprehodili in preživeli.  Divans1 bodi vesela, da nimaš težav. Mene skozi neki boli spodaj in me je skozi strah. Še hodit si ne upam preveč.  Uživaj in najdi si nekaj kar ti je v veselje, da si krajšaš čas in pregled bo hiter tu. Jaz ga imam en teden za tabo. 




oton -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 18:05:28)

večer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
kako sem jaz zaspanaaa, da je kar groza. Pa ne samo danes, že par dni me očitno daje nosečniška zaspanost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 
divans 1 jaz sem bila že v 19t, ko pričakuješ da je najbolj kritično prvo trimesečje za tabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] pa mi  gin. na rednem pregledu ugotovila da naši pikici ne bije več srček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] in je bila mrtva v meni že kaka dva tedna ( je po velikosti ploda ugotovila) in tudi nisem niti krvavela, niti nobenih krčev imela...res je pa nisem vprašala do kdaj bi lahko bil odmrl plod v meni.
no zdaj upamo na srečen konec, ker če bo še tokrat šlo po zlu, ne vem če bom še enkrat zmogla sve to dat čez...
Zoya Eva ane da čez 9 mesecev tudi midve v naročju drživa najini pikici?
no vikenda je konec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] jutri pa nov deloven teden...
da bo čim hitreje minil in komaj čakam petka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




divans1 -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 19:50:08)

Oton, pa to je grozno!!!! Mene je tega tako strah, da povedat ne morem....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




ozzy -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 19:55:04)

oton-mislim da so takšni primeri bolj redki zato mislim, da takšnih stvari nam ni potrebno brati. Nisem še slišala za spontani splav v 19. tednu. Ne mislim nič slabega samo smo vse začele pozitivno razmišljat in ko preberem nekaj takega sem zopet na začetku.

Verjamem, da bomo tokrat vsi doživeli srečen konec.

Lp




zvesta -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 19:58:10)

IZVIRNO SPOROČILO: ozzy

oton-mislim da so takšni primeri bolj redki zato mislim, da takšnih stvari nam ni potrebno brati. Nisem še slišala za spontani splav v 19. tednu. Ne mislim nič slabega samo smo vse začele pozitivno razmišljat in ko preberem nekaj takega sem zopet na začetku.

Verjamem, da bomo tokrat vsi doživeli srečen konec.

Lp


ozzy, žal je to kruta realnost in žal niti ne tako redka.... le mamice so danes bolj močne in pogumne in upajo spregovoriti o tem....

je pa res, da nikakor ni slabo pozitivno razmišljat.... slabše je si zatiskat oči...

žal moram reči, da je tvoj odgovor zvenel zelo kruto do naše oton.... ki ni kriva nič...




ozzy -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 20:21:56)

Se opravičujem oton sploh mi ni bil namen krut. Res ne.
Samo hotela sem napisat, da smo tukaj za spodbude-vsaj meni ta forum to pomeni.




ZoyaEva -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (22.11.2009 22:05:24)

Punce, pozitivno je treba razmišljat! Je pa res, da je ta forum namenjen ravno takim, ko smo me, ki imamo za sabo slabe izkušnje in je normalno, da v nas še živijo strahovi. Zato smo tu, da delimo svoje izkušnje , strahove kot tudi veselje in se spodbujamo.

Oton je želela deliti z nami svojo zgodbo in povedati, da kljub temu ni obupala in pozitivno razmišlja , da se bo tokrat izteklo tako kot se mora in bo v juliju dobila prekrasno in zdravo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].   In vem da bo tako. Vse me bomo tokrat dobile svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Mora bit tako!

Žal je tako žalostnih zgodb preveč in tudi jaz osebno poznam eno. Prav tako sem jih zasledila na forumu. Zato bo verjetno do maja v globoko meni živel strah, a ga bom vztrajno preganjala s pozitivnim razmišljanjem in z vami punce, ki si bomo stale ob strani!

Ozzy te povsem razumem, da si se ustrašila in si  reagirala tako, ker si želela povedati, da se moramo spodbujati. A vseeno si, kot je napisala Zvesta ni potrebno zatiskati oči.  Vemo, da se lahko zgodi marsikaj, a tudi vemo, da se nam ne bo! Sej veš kaj vse mislim, od gripe in zapletov.... Upam, da boš prav razumela moje besede in ne boš jezna name.

Vsem želim prijetne sanje in lahko noč! 








zvesta -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (23.11.2009 9:36:33)

punce zlate, na nikogar nisem jezna... zakaj pa? prav rada vas imam...

res je, da vsaka drugače razmišlja.... in res je, da moramo ostati pozitivne, močne in se boriti do zadnjega diha za naše dojenčke...

lep začetek tedna želim vsem...




divans1 -> RE: Po SS spet v veselem pričakovanju (23.11.2009 10:52:43)

Jahhh, tako je to... Meni je res grozno, ko kaj takega slišim. Še posebej zato, ker nisem še nikoli prišla tako daleč, kot sem sedaj, kosem v 15.tednu, prej pa je bilo kmalu, ko sem naredila test, že vsega konec, kaj šele, da bi kaj videla na UZ. Pa sem se tud bala prvega pregleda, da ne bo srček utripal, pa je blo hvala bogu vse v redu... Škoda, ka sem to prebrala, to mi gre zdj skoz po glavi....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>