pvc okna (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja



Sporočilo


2.2. -> pvc okna (24.11.2009 11:32:35)

vse pregledali in še vedno se ne vemo odločit....
smo v fazi zapiranja hiše. v mislih smo imeli lesena okna vendar nas garancija malo odmika ker je samo 2 leti, zato smo se odločili za plastična okna vendar od zunaj imetacija lesa znotraj belo garancija 5 let. vendar nevemo se odločit glede na ponudnika.
zelo rada bi vaše izkušnje kakšna okna od koga imate in koliko časa jih že imate in kako ste zadovoljni. nagibamo se kli logatec.

mogoče ima katera od medle?




bučkabb -> RE: pvc okna (24.11.2009 11:38:28)

mi mamo mik celje že nekaj let in smo zadovoljni, so pa tud zunaj emitacija lesa znotraj pa beli




noranate -> RE: pvc okna (24.11.2009 11:45:29)

Pri nas imamo plastično v kopalnici in tam mi je o.k. ker je nad kadjo, drugače pa smo se raje odločili za lesena (impregnirana) od Inlesa in moram rečt, da smo več kot zadovoljni. Pri plastiki me osebno moti, ker je to hermetično zaprto, si kot v konzervi. V tujini recimo, jih mečejo ven. Sicer je pa to odločitev vsakega zase. Srečno, karkoli se boš odločila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




lilip -> RE: pvc okna (24.11.2009 11:52:49)

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Pri nas imamo plastično v kopalnici in tam mi je o.k. ker je nad kadjo, drugače pa smo se raje odločili za lesena (impregnirana) od Inlesa in moram rečt, da smo več kot zadovoljni. Pri plastiki me osebno moti, ker je to hermetično zaprto, si kot v konzervi. V tujini recimo, jih mečejo ven. Sicer je pa to odločitev vsakega zase. Srečno, karkoli se boš odločila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


To, da so hermetično/neprodušno zaprta ni res. Vsaj Mik Celje ima tak sistem, da se prostor "zrači", tudi ko je okno zaprto. Pa mislim, da tudi drugi. Imamo jih že dobrih deset let, pa smo še vedno super zadovoljni, je pa zdajšnja izdelava verjetno še bolj kvalitetna kot pred desetimi leti. To, da jih v tujini mečejo ven, so nam govorili že takrat, torej več kot deset let nazaj, pa mislim, da je to samo reklama trgovcev, ki ponujajo lesena okna. Ali pa: Baba čula, baba rekla. Znanec se ukvarja z montažo teh oken, večino materiala dobiva iz Nemčije in pravi, da gor tak posel kar cveti. Tudi njemu ne gre slabo...




noranate -> RE: pvc okna (24.11.2009 12:35:59)

Glej, govorim iz izkušenj. Dosti bolj všeč so mi lesena okna, pa še filing je bolj domač. Kar pa se tiče tujine, imam gor tasta in posel cveti ja, tam kjer ni dnarja, po domače, saj so gor ta bela plastična kar pogosta in zelooo poceni. Sem gor parkrat letno in vidim, da prihaja les nazaj, saj tast gor dela v firmi, ki izdeluje in postavlja lesena okna.
Vsak zase mora pač probat in videt, kaj mu odgovarja. Srečno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 




2.2. -> RE: pvc okna (24.11.2009 12:36:49)

ko sem videla lesena okna mi tudi čist delujejo plastična. sem zelo proti plastiki, vendar ko sem videla lesena v današnjih časih....skor isto kot plastika le da so dražja.
saj nevemo več  kaj se naj odločimo.




urška -> RE: pvc okna (24.11.2009 12:41:50)

mi smo bili zadovoljni s Steklastvom Mlakar iz Boštanja. kvaliteta je super, najbolj pa mi je všeč, da je vse narejeno takrat ko se dogovoriš. Če slučajno pride kaj vmes, vedno pokličejo in razložijo situacijo. Bojda da so v naših koncih med dražjimi ponudniki, sem pa d parih ljubljančanov slišala, da so jih vzeli ravno zato, ker so bili najcenejši.

Drugače pa poznam tudi firmo GVT. oni prodajajo Rehau okvirje in tudi tista okna so zelo kvalitetna.




Anonimen -> RE: pvc okna (24.11.2009 12:42:52)

Jaz pa mislim, da se je BV poglabljat, ker so vsi približno isti. Eni imajo npr. z Mikom dobre izkušnje, drugi slabe.. Tako, da je težko biti pameten.

Midva sva jih vzela pri Miku, ker so bila najcenejša (primerjala sva Satler, Termoglas in Mik), glede na kvaliteto. In sva zadovoljna.

Edino kar me moti je to, da so monterji malenkost slabo vgradili okna - odmike, ostalo je ok. Tako, da imam npr. polico nekje široko 23 cm, nekje pa tudi 25. Sicer me je to jezilo samo pri naročanju polic, ker drugače se itak ne vidi.




dps1 -> RE: pvc okna (24.11.2009 13:32:19)

mi imamo vse od ajm. okna, vhodna vrata, žaluzije. smo zadovoljni.




Saša27 -> RE: pvc okna (25.11.2009 8:06:42)

Tudi mi2 sve se odločila za Mik-ova plastična okna. Cenovno so ugodna, v petek so prišli meriti, dobiva jih že v 14. dneh. Vzela sva pa troslojno zasteklitev, pa večstopenjsko odpiranje.
Ne veva pa, ali naj se odločiva za rolete ali ne. V pritličju ni problema, ker so vsa okna klasična, mansarda pa ima štiri okna trapezna in dva trikotna za katere ne obstajajo rolete. A mislite, da bi hiša izgledala "čudno", če bi na nekaterih oknih imela rolete, na nekaterih pa ne???? Definitivno pa bova imela na vsih oknih roloje ali plisse, ker v svoji novi hiši NOČEM zaves.




2.2. -> RE: pvc okna (25.11.2009 13:28:23)

mi se pa odločamo med medletom in kli logatcem. pa smo v dilemi za medletanisem nobenega zasledila da bi imel njiohova okna že npr. 10let-kako izgledajo po tem času....




Anonimen -> RE: pvc okna (26.11.2009 10:04:45)

IZVIRNO SPOROČILO: 2.2.

mi se pa odločamo med medletom in kli logatcem. pa smo v dilemi za medletanisem nobenega zasledila da bi imel njiohova okna že npr. 10let-kako izgledajo po tem času....


Pri meni doma pa jih imamo že preko 10 let (rjava zunaj in znotraj) prav tako imamo njihove rolete (rjave) - vse je takšno kot takrat ko smo jih kupili. Barva ni nič zbledela (mimogrede, okna so od 12 pa do večera ves čas izpostavljena soncu), zapirajo se tako kot prvi dan, tesnijo, ko so še rolete dol, sploh ne veš, da je zunaj kakšen hrup.
Zaradi vsega, kar sem zapisala, je pri nas tudi prevladalo za odločitev, da imam na svoji hiši tudi njihova okna in rolete.




2.2. -> RE: pvc okna (26.11.2009 12:42:35)

katera pa imate?
danes smo gledali še bayer okna in so kar v redu




lavita* -> RE: pvc okna (26.11.2009 12:46:44)

Vidim, da sprašuješ za okna!

Mi smo zaprli novo hišo ravno v torek.
Odločla sva se za Duralova okna.
Šestkomorni profil, okno je debelo 8,8cm. Zadeva je prišla na novo ven. Imamo Ral montažo,kar prepreči toplotni most. Okna so malenkostno dražja od navadenga pet komornega profila.
Midva pač mjalo gledama tudi na toplotno izolacijo, glede na to da celo hišo delama na tem.

Vprašaj malo in boš videla kako in kaj.

lp




2.2. -> RE: pvc okna (26.11.2009 16:04:22)

ja saj te ko gledamo so 3 stekelna in 5 ali 6 komorna že itak pa imamo zidove 40cm debeline, tako da okna ni muz da imamo bolj izolirana pa še kamin v sredini....samo me zanima bolj za katerega ponudnika se odločit?




Poka -> RE: pvc okna (16.12.2009 15:19:27)

Videla sem nova MIK okna v eni šoli in ni res, da zračijo, ful so zanič... Pa zapirajo se zelo slabo, je pa res, da so to zelo velika okna in se potem plastika zvija, posledično se vse zatika. Pri velikih površinah je še najboljši aluminij, če si to lahko privoščiš.

Eni sanjajo o tem, da če so trostekelna, da je pa to ful izolativno... Največ je odvisno od profilov, med stekli je plin argon, ki se v dveh letih razgradi in ja, res dobiš tako izolativna okna,kot pravijo v reklami, ampak samo za dve leti, potem je učinek za približno 2 % boljši... Če so to kaka poceni okna so vas že okrog prinesli, ker je pač steklo v primerjavi s kvalitetnimi profili poceni, to pomeni, da 100% šparajo na profilih, zato da pridejo na za kupca privlačno ceno.




Saša27 -> RE: pvc okna (17.12.2009 15:54:48)

Res da še nimava MIK-ova okna dolgo časa, ampak mi2 sva zelo zadovoljna. Okna se nič ne zvijajo, pa imava 180/150 okna, pa drsna vrata 240/200, pa je vse v najlepšem redu. Okna se odpirajo kot vsaka druga. Kar se pa zračenja tiče, se pa popolno strinjam, okna po domače povedano "dihtajo", ampak mi2 sva to rešila z večstopenjskim odpiranjem, ena stopnja odpiranja je dejansko samo toliko da zrači.




Poka -> RE: pvc okna (17.12.2009 18:38:00)

Odvisno, kako dolgo časa jih imata, če še ne dolgo, tako ni tak problem... Po letu, dveh se bolj pokaže... Zaradi teže se začnejo okna zvijati, samo upaš lahko, da se ne bodo. Lahko, da so dali na šolo slabša, ampak če vama bo vse OK delalo, je res sreča, glde na to kako v k... firma je MIK. Moja soseda jih sicer hvali, ko tam dela [sm=smiley36.gif] M ogoče sicer, če ne poznaš druga, so tudi kar OK, je pa bolj tako - v resnici je vse isto sr..., je pa še vedno boljše MIK, kot pa neka **** PVC okna, ko že vsaka bajta svoja izdeluje [sm=jezicek.gif]. Drugače pa res ok okna so meni Dural, jih ima sestra od mojega že deset let na hiši, tudi nekih podobnih dimenzij kot tvoja, pa se res nič ne zvijajo in vse se še lepo zapira. So tudi dokaj poceni, midva če bi dala PVC, bi dala ta, ampak sva se potem odločila za aluminij.




Saša27 -> RE: pvc okna (18.12.2009 10:47:56)

Mi2 imava v stari hiši ta okna že približno štiri leta, v novi pa tri dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ta v ta novi so nekatera še malo večja, tako da upam, da ne bo problemov.




CosmoGirl -> RE: pvc okna (8.8.2010 9:27:02)

Pozdravčki! :)

Da ne bom odpirala nove teme, ker vidim, da jih je že kar nekaj. Nisem pa opazila podatkov za strešna okna. Če je kdo izmed vas tudi te kupoval... katera se splačajo? Za ostala okna smo se namreč odločili za Termoglas, strešnih pa nimajo. Zaenkrat sem slišala za Velux... se še katera druga splačajo?

Hvala vnaprej! ;)




Anonimen -> RE: pvc okna (14.8.2010 16:01:09)

Zaenkrat sem slišala za Velux... se še katera druga splačajo?

mi imamo ta in sem zadovoljna - res je da so norti šele tri leta, ampak zaenkrat vse super - so pa draga in HB da imamo samo 2




Poka -> RE: pvc okna (23.2.2012 8:31:20)


IZVIRNO SPOROČILO: lilip

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Pri nas imamo plastično v kopalnici in tam mi je o.k. ker je nad kadjo, drugače pa smo se raje odločili za lesena (impregnirana) od Inlesa in moram rečt, da smo več kot zadovoljni. Pri plastiki me osebno moti, ker je to hermetično zaprto, si kot v konzervi. V tujini recimo, jih mečejo ven. Sicer je pa to odločitev vsakega zase. Srečno, karkoli se boš odločila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


To, da so hermetično/neprodušno zaprta ni res. Vsaj Mik Celje ima tak sistem, da se prostor "zrači", tudi ko je okno zaprto. Pa mislim, da tudi drugi. Imamo jih že dobrih deset let, pa smo še vedno super zadovoljni, je pa zdajšnja izdelava verjetno še bolj kvalitetna kot pred desetimi leti. To, da jih v tujini mečejo ven, so nam govorili že takrat, torej več kot deset let nazaj, pa mislim, da je to samo reklama trgovcev, ki ponujajo lesena okna. Ali pa: Baba čula, baba rekla. Znanec se ukvarja z montažo teh oken, večino materiala dobiva iz Nemčije in pravi, da gor tak posel kar cveti. Tudi njemu ne gre slabo...

No, mi imamo med drugim tudi proizvodnjo oken, moj je v tem poslu že skoraj 20 let (PVC in aluminij, pa aluminij les), pa ti povem, da jih mečejo ven. Sploh se v zvezi s tem spreminja zakonodaja, pri nas še ne sicer.

Če mene vprašaš - težko je predlagat - odvisno kaj ti hočeš. Meni npr. je plastika grda, pa naj bo kakršnakoli imitacija že, občutek v prostoru je pa pri lesu malo drugačen. Pa ne rečem, da je pri plastiki slab, ampak les je nekaj drugega. Sam se moraš vprašat, če se ti da barvat les - moja mama nori... In bi rada dala kak drug material. Najboljši je pa itak aluminij, ampak je cenovno ponavadi nedostopen. To imava midva in razne zgodbice, ki krožijo o neizolativnosti, kondenzu in podobno nalaganje so pa res daleč od resnice. Jih pa firme itak nerade tržijo, ker okna npr. pridejo 20 000 eur, zaslužek je pa glede na ceno materiala manjši kot pri PVC, ki stane vsaj pol manj. Drugale povedano - firme imajo pri PVC oknih ne glede na to, da stanejo najmanj, največji zaslužek. Zato pa normalno, da se dela taka reklama. Pa še enkrat, niso nujno slaba, sam niso pa to vrhunska okna.

Pa še eno priporočilo - razni profili Schucko - so kao najboljši. Imaš primerljive profile, ki so (za firmo) cenejši, na koncu mogoče tudi za potrošnika. Fora je v tem, da Schuco profili skoraj vedno pridejo brez napak in ni treba firmi nazaj pošiljat materiala, pa manj je odpada. Pri drugih profilih je več napak, sam tega potrošnik ne opazi, ker se material pošlje ali nazaj, ali pa če so kakšne manjše napake, se tistega pač ne uporabi in reže stran - je več odpada. Slabše samo za firmo, ne za potrošnika. Pazite pa, da ne nasedete samo na znamko profilov, ker sem videla že katastofalna okna, draga, iz naj profilov, postrani vgrajeno, ful grdo sestavljeno - katastrofa... Ni zgledalo po standardih dobro izolativne hiše...

MIK ma razne fore ja :) Sem tudi že videla razne stvari. Niso nujno slaba okna, ampak moraš pa imet ful srečo z monterji. Pa pazi - 10 let nazaj in zdaj je velika razlika. Lahko pa da imaš srečo. Še najboljši občutek glede PVC oken imam pa pri DURAL, ne poznam pa toliko firm iz bolj Ljubljanskega konca, mogoče da so OK. Firme na tem področju imajo krizo, ki pri kakih velikih firmah zelo vpliva na kvaliteto, je pa raznih garažnih firm že malo morje, tu pa tud ne moreš bit ziher... Po mojem je najbolje vprašat kakega znanca, ki je dal pred kratkim, kako je zadovoljen - tako sva midva delala pri gradnji in se je dobro obneslo. Najslabše se je obnesla ena firma s super reklamo, na internetu bolj kot ne pohvale, izkazalo se je pa malo drugače. Včasih so menda bili OK, zdaj pa - kirza pač, zaposlovanje manj izkušenega kadra, ki ga manj plačaš in pol dobiš to...




Poka -> RE: pvc okna (23.2.2012 8:37:04)


IZVIRNO SPOROČILO: CosmoGirl

Pozdravčki! :)

Da ne bom odpirala nove teme, ker vidim, da jih je že kar nekaj. Nisem pa opazila podatkov za strešna okna. Če je kdo izmed vas tudi te kupoval... katera se splačajo? Za ostala okna smo se namreč odločili za Termoglas, strešnih pa nimajo. Zaenkrat sem slišala za Velux... se še katera druga splačajo?

Hvala vnaprej! ;)


Samo Velux in nič drugega. Samo oni so firma, ki že ful let vlagajo v razvoj in samo pri njih si lahko ziher, da nič ne bo narobe.

Garancija - to je pa tako, da si jo lahko nekam vtakneš, če firma propade vmes in o dtehle firm tule naštetih, vam povem, da jih pol čez par let ne bo več delalo ali se bodo pa prestrukturirali. Trg je prenasičen s tem, gradbeništvo v krizi, še par let ne bo nič. Delajo pa itak tako, firmo spufajo, odprejo novo, pa spet lahko garancijo uporabiš za WC papir...




nananaja -> RE: pvc okna (23.2.2012 12:06:12)



Mi smo lani menjali in vgradili jelovico. Takoj po prejemu predračuna, smo poslali vlogo. Nato takoj po izvedbi del dokumentacijo o zaključku del. Na obravnavo smo čakali 4 mesece, smo dobili zahtevo za dopolnitev vloge, ker ral montaža ni bila dovolj poslikana, a nam je jelovica tako napisala potrdilo. Mesec po dopolnitvi smo dobili odločbo, da so sredstva odobrena. Točno 30 dni po odločbi pa so po mailu ponovno zahtevali isto - slike ali potrdilo izvajalca o ral motaži, češ, da brez tega ne morejo izplačati. Sem malo jezno napisala mail, kaj se zdaj gredo, če so že potrdili z odločbo, pa da naj se obrnejo na proizvajalca, če hočejo original potrdilo, sem le še enkrat pripela kar sem že enkrat poslala. V enem tednu po tem so poslali mail in izplačali subvencijo. Torej pol leta po izvedbi smo dobili denar.

Je pa res, da na ta način malo preiskušajo, če bo kdo zamudil katero od dopolnitev, da mu lahko zavrnejo. Treba je biti malo oster.
Pa tudi to sem že slišala, da nekateri proizvajalci ne povedo pravega postopka za vlogo,  sploh imajo težave tisti, ki prosijo za subvencije za ogrevanje. Vkolikor oddaš vlogo po izvedbi investicije, enostavno ne dobiš nič.




Poka -> RE: pvc okna (23.2.2012 13:36:31)

Res me pa zanima koliko ste dali za hišo, če odbiješ stran sredstva iz eko sklada. Tako informativno...

Midva nisva šla v to - si preveč omejen v izbiri. Po mojem, nisem se pa poglabljala - kaj rabiš, katere firme pridejo v poštev, kaj morajo imet, je to nateg in forsiranje posameznih izvajalcev. OK, za okna itak pri men nima veze, ko so bila vredna samo ceno materiala, sam si pa predstavljam, kako je... Sva po mojem prišla tako bolj ugodno skozi. Tud zaradi fasade - delal oče (njegov biznis). Kaj še sploh potem lahko? Izolacija verjetno... spet delali eni poznani. Drugo, kar so bile firme, že skoraj ne pride v poštev pol.

Aja, pa vidim, da sem pred leti že napisala post - po mojem si je MIK vseen mal opomogel od takrat, vseeno bi jaz AJM. To ne poznam čist, sam menda je OK, poznam pa sicer nekoga, ki je tam vodja, kaj se znotraj dogaja, pa ne bom trdila nič. Eh, upam no, da prav izberete in čim manj problemov [sm=smiley36.gif]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>