Menjava dioptrije med nosečnostjo (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


bellissima -> Menjava dioptrije med nosečnostjo (25.11.2009 7:54:47)

Ali je to sploh smiselno. Pravijo, da se ti med nosečnostjo in po porodu dioptrija navadno poslabša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Jaz pa mojih očal že res ne prenašam več. Se odpravljam na pregled in nakup novih očal že predolgo, zdaj pa ne vem ali naj počakam porod ali naj vseeno grem. Kakšne so vaše izkušnje?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




miapia -> RE: Menjava dioptrije med nosečnostjo (25.11.2009 8:01:43)

Predno boš rodila in po porodu vzpostavila "normalno" stanje vseh delov in funkcij tvojega telesa, bo preteklo nekaj časa. Če te zelo moti, ker slabo vidiš, potem se nimaš kaj obotavljati. Za tvoje dobro je, da uporabljaš očala, ko jih potrebuješ. S pravilno dioptrijo seveda.

Jaz sem kratkovidna in sem že par let brez očal, ker sem dokaj v redu vidila. Z nosečnostjo sem bila malo čorova, sploh me je motilo, ko sem vozila (ponoči, megla, dež, sneg). Sicer sem šla po očala kake pol leta po porodu, se je pa vid malenkost poslabšal.




kasso -> RE: Menjava dioptrije med nosečnostjo (25.11.2009 8:17:21)

Okulist ti bo najbrž predlagal nova očala oz. nov recept šest mesecev po porodu. Najbolje, da ga vprašaš.




piko12 -> RE: Menjava dioptrije med nosečnostjo (25.11.2009 8:54:35)

Meni se dioptrija vedno poslabša, ko imam utrujene oči-beri sem nenaspana. Če te to moti, rajši porihtaj zdaj kot kasneje, ko boš mogoče še bolj utujena in še slabše videla.




nincrli -> RE: Menjava dioptrije med nosečnostjo (25.11.2009 10:01:44)

Kolk pa še imaš do poroda?

Meni se je tudi vid poslabšal med nosečnostjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], samo bom še počakala in šla po porodu po nova očala, ker le niso tako poceni, zavarovalnica pa komaj na 2 leti kaj malega prismukne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Če pa te res hudo moti potem pa pojdi...




somic -> RE: Menjava dioptrije med nosečnostjo (25.11.2009 11:38:41)

počakaj da rodiš in še potem kakšne 4, mogoče 5 mesecev.

jaz imam tudi probleme in se matram. brez veze mi je zdaj dajat denar za očala, ker sem skoraj prepričana, da jih bom po porodu ponovno rabila menjat.

jaz imam sicer minimalno dioptrijo, tako, da niti ne bi rabila nosit očal imam pa jih v predalu... zdaj pa čedalje pogosteje tudi na nosu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne gre drugače.

meni so rekli, da je bolje da počakam...




zaspancek1 -> RE: Menjava dioptrije med nosečnostjo (25.11.2009 13:35:04)

Jaz sem menjala ocala tam nekje v 6. mesecu nosecnosti (vid se mi je samo malenkost poslabsal - z -2,25 na 2,50 in cilindre, bolj pa so me motili tezki in siroki okvirji), po porodu pa se mi dioptrija ni cisto nic spremenila. Ce te ocala res motijo oz. slabo vidis, potem nimas kaj. Da pa vozis corov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] -  to je pa neodgovorno, pa ne samo do sebe, tudi do otroka in drugih![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




aki -> RE: Menjava dioptrije med nosečnostjo (26.11.2009 18:01:54)

Meni se je vid vztrajno slabšal DO nosečnosti, potem se je pa umirilo. Ne vem ali je to zaradi nosečnosti al pa je bilo naključje, ampak ko sem šla 6 mesecev po porodu na pregled, je bilo stanje isto kot pred nosečnostjo.
Jaz bi na tvojem mestu počakala do poroda, pa bi šla potem k okulistu, za vsak primer. Da ne bos dvakrat plačevala, ker je res drago!




Stran: [1]