Ali bi podale prijavo? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


Jerneja_ -> Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 14:21:30)

Avtorica želi ostati anonimna, zato v njenem imenu objavljam prispevek:






Bom kratka in jedernata.
Najina zveza nedvomno in nedvoumno tone. Poskušala sem že marsikaj, pogovor, posvetovanje (odklonil), vse sorte pozitvne pristope, kreg, zahtevo, da se odseli. V bistvu reakcije z njegove strani ni. Če in pa ko pride, pa vsi letimo po luftu. Takrat se mu odtrga in nas psihira na 100 in en način. Če se le da, otroka odstranim z kraja dogodka. Včeraj mi ni uspelo. V jezi in afektu se ga je lotil fizično in samo mojemu kričanju (pa še čem drugem) se imam zahvaliti, da se ni zgodilo še kaj hujšega. Počutim se zelo krivo, celo umazano, ker želim dostojno življenje zase in za otroka. Ampak na koncu jih vedno pokasiramo. Nabira in nabira se mu, potem pa izbruh. Včasi mu je dodana še kapljica alkota.
Danes sem klicala na CSD, ampak se mi zdi, da so oni sami sebi namen. Na 113 (kamor sem imela včeraj tudi namen poklicati, pa nisem mogla in upala) pa sem poskušala večkrat (zasedeno) in na koncu mi je zaradi slabega signala prekinilo klic. Tudi zaupal sem se nekomu, vendar vem, da je odločitev popolnoma moja.
Potem se pozno popoldne ponovno klicala 113 in povedala kaj se je zgodilo, ne samo včeraj. Tudi kdaj preje. Pojasnjeno mi je bilo vse v zvezi z prijavo in intervencijo na terenu. In zelo mi je hudo, da moramo to prenašati.
Zvečer sva se z otrokom pogovarjala in je teme nehote preskočila na včerajšnji dogodek. Otrok je povedal, da se je oče ravnal grdo in da ga je bolelo. In da se je prišel opravičiti. Razložila sem mu, da odrasli socer včasih počnemo neumnosti, vendar nasilje ni dopustno, nikakor. Opazial sem, da je zelo prizadet kar se tiče dogodka in da si želi pogovora o tem. Z njim sva nadaljevala v stilu, če mu je hudo, kako se počuti, če bi rad to komu povedal oz. če je povedala. Odgovor: ne želim, da to kdorkoli izve, če ne ga bodo odpeljali policisti. Zelo me je prizadelo. Bilo je pravzaprav grozno. Fizično nasilje se konča z psihičnimi posledicami. To mi je jasno.
Odločila sem se (upam), da grem jutri na policijo stvar prijaviti. Vem, da ga to ne bo ustavilo. Vendar bo vsaj evidentirano.
Hvala, ker ste me brali.




Rožica I -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 14:32:43)

Bi podala objavo. To dolguješ otroku in sebi.

Drži se in upam, da se vama z otrokom kmalu situacija obrne na bolje [sm=pikapoka2.gif]!




mama_milchy -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 14:36:46)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] zate in otročka; pa kr podaj prijavo zaradi otroka in sebe seveda; saj si zaslužiš lepo življenje




Majuska -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 16:03:06)

Kot si že sama rekla, nasilje ni dopustno, ne fizično ne psihično. Tebi in otročku želim, da stvari razpletejo vama v prid [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




anajmad -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 18:38:17)

A ni to bilo že prejšnji teden,ko je sama pisala?




claud -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 18:45:54)


IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

A ni to bilo že prejšnji teden,ko je sama pisala?


Ja to je pa zdaj najbolj pomembno[sm=smiley29.gif]


Anonimni pa seveda cimprej prijavi!!!!!![sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




mamamajča -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 18:52:09)

Prijavi ali ne, mi je vseeno, samo otroka spravi stran!




TomTaylor -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 19:18:23)

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

Prijavi ali ne, mi je vseeno, samo otroka spravi stran!


se strinjam. Otroke MORAŠ zaščitit!
....ma, jz ga fentam tistega, ki bi roko dvignil nad otroka!

....grrr[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Jerneja_ -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 20:54:59)

IZVIRNO SPOROČILO: anajmad

A ni to bilo že prejšnji teden,ko je sama pisala?


Da. Vendar smo temo izbrisali, ker je bila na forumu Spolnost kamor ne sodi. Po dogovoru sem v njenem imenu temo ponovno objavila tukaj. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




saruška -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 21:06:09)

oj! s tem je tako:

vsekakor podaj prijavo, in to vsakič ko se vaju loti pa tudi če samo kriči. če to počne vpričo otoka (ni nujno da je fizično nasilje) je to avtomatsko kaznivo dejanje, poleg tega pa bo dobil še plačilni nalog in prepoved približevanja tebi in otroku ter domu v katerem živita. tako da kar pogumno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]!




vicki -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 21:09:58)

Kaj pa če bi šla za nekaj časa z otrokom v varno hišo?




onka -> RE: Ali bi podale prijavo? (6.12.2009 21:49:29)

Pokličeš policijo med razgrajanjem, ga odpeljejo in mu dajo prepoved približevanja. tvojo zahtevo. Je imela kolegica take probleme fizično nasilje, psihiranje), se ga je znebila in zaživela znova. HB Če bi želela njeno številko, kako in kaj mi piši na zs, in se posvetuj z njo, ki je čez vse to šla.
Sem pa vesela za tvojo odločitev, da boš naredila ta zelo velik korak, zase in za otročka. Pogumno naprej! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

Pa ne sprašuj, ali bi podala prijavo ampak jo moraš, ker si to dolžna storiti zase in otroka.




mojamura -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 10:10:59)

Ovadi ga!! Vem, da je mučno vedno znova razlagati na policiji, kaj je bilo ampak res je to edina rešitev. Pa ovadi ga vedno, če boš le mogla, kadar se znaša nad tabo ali otrokom!




rp72 -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 10:53:13)

Vse ki me obsojate, vam bom prikazal še drugo plat medalje te zgodbe. Do prijave je res prišlo, kar je bilo za mene tak šok da ga ne znam opisati. Če hočemo razsvetliti celo plat zgodbe je najprej treba vedeti da tašča otrok 4 leta skoraj pogledala ni sedaj pa je najbolj sladka babica, tako da je mojih zadnjih 5 let izgledalo takole: služba, popoldan otroci, ko so odšli otroci spat ogled televizije in spanje. Čez vikende pa sprehodi in izleti z otroki. Mislim da sem bil v zadnjih petih letih brez otrok mogoče 14 dni pa sem najbrž preveč rekel. Otroka sta naporna to priznavava obadva z partnerko in potrebujeta vso pozornost skoraj vseskozi ker drugače kmalu pride do malih ali večjih neumnosti. Mogoče sem naredil napako s tem ker sem se premalo posvečal sam sebi in bi morak kdaj pa kdaj oditi sam nekam, vendar pač nisem. Ko sta bila otroka še manjša pač to ni bilo mogoče ker je eden težko obvladoval oba ko je eden komaj začel hoditi drugi pa je bil še v vozičku. Vsako stvar sem zadrževal v sebi in nato izbruhnil. Otroku sem jo dal kakšno po riti priznam, vendar ga nikoli nisem klofutal ali tepel po glavi kakor tisti ki se sedaj prikazuje kot žrtev. Otroka neizmerno ljubim in jima nikoli ne bi želel ničesar slabega. Kdor od vas pa pravi da mu otrok ne dvigne pokrova čez mejo in mu ne pritisne kakšne vzgojne kadar si zares zasluži je pa zame še večji dvoličnež.
Edina stvar ki me je najbolj prizadela je to da je bil otrok uporabljen samo zato da se me je partnerka lahko znebila. Obstajajo tudi druge variante. 
Res da je najin odnos padal iz dneva v dan, pri meni pa se je začelo s tem ko se je odločila da bo odšla na jadranje s sodelavci, ker si pa pač ona to zasluži. Treba je vedeti da ima partnerka tako službo da je kar dosti odsotna tudi po več dni skupaj.
Vem da imam problem s tem da sem ljubosumen, vendar tega nisem hotel pokazati navzven, vendar se je vse kopičilo v meni. Začel sem se zapirati vase.
Vendar tako je življenje, treba se bo pobrati ker sem psihično čisto na psu, zaživeti samostojno življenje ter po možnosti otroka čimveč videti.
Vendar ne glede na to partnerko in otroka še vednjo ljubim in mi je iskreno žal da je prišlo do tega.




pridna_janja -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 10:53:41)

ovadi ga čimprej tem bolš zate in otroka!




rpli poli oli -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 12:17:22)

Čimpreje tem bolje STRAN sama izhajam iz take družine in verjemi otroku bo pustilo posledice .[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]




mamamajča -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 13:49:37)

rp72, jaz sicer zelo cenim, da si se oglasil in predvsem, da se ne poskušaš braniti, ampak lepo priznaš, da imaš določene težave.

1.) ja, vsem nam kdaj "dvigne dekl," ampak jaz osebno sem se naučila namesto otroka udarit, stopit par korakov vstran in zadihat. Ker s vsakim vdihom, ki ga narediš, situacijo lažje rešiš, verjemi.

2.) vajin odnos s parnerko je vajin. če te moti, da ti, kot pišeš, sam zase nimaš časa, partnerka si ga pa vzame (zanimivo, ponavadi je kontra[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), je to stvar, o kateri se morata pogovoriti.
Otroci tukaj niso nič krivi!

Me, ki tukaj karkoli komentiramo, res ne poznamo ozadja. Komentiramo lahko to, kar nam je ponujeno.
Če bi se moj partner fizično znašal nad najinim otrokom, ne bi šla najprej na policijo, ampak bi najprej z otrokom šla na varno. Kamorkoli, samo stran.





rp72 -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 14:16:54)

Zdaj pa vi meni povejte kaj pomeni fizično znašanje nad otrokom. Po vsem tem kar je napisano deluje tako kakor da jaz pridem iz službe pa najprej čez popoldan mal otroka pretepam, pa še mal se na partnerko spravim. Če bi bilo tako se noben od otrok ne bi z menoj igral ampak bi se nekje potuhnil. S tem da jih pa partnerka spodbuja da naj gredo k babici, ker me ona pač ne more videti v stanovanju in se raje zadržuje eno nadstropje niže. Pred pol leta se je hotela poročiti, pred dvema mesecema bi imela še enega otroka, sedaj me je pa dala na čevelj. Zdej pa vi meni povejte kdo je tukaj normalen.




mamamajča -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 14:30:43)

IZVIRNO SPOROČILO: rp72

Po vsem tem kar je napisano deluje tako kakor da jaz pridem iz službe pa najprej čez popoldan mal otroka pretepam, pa še mal se na partnerko spravim.

No ja....
Še enkrat- govorim zase- jaz nisem ne na njeni, ne na tvoji strani. Komentiram samo, kar sta napisala.
Iz obeh postov pa vidim, da imata težave in predlagam, da jih odraslo rešita- Vsedita se, se dogovorita in verjetno bo za oba boljše, če prekineta to zvezo, če pravita, da gre samo še na slabše.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.12.2009 15:30:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




liliana -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 15:45:21)

Nimam pojma kako svetovati ne enemu in ne drugemu.....ker se mi obe zgodbi zdita malo čudni, tako njena kot njegova....in vsaka taka stvar ima običajno dve plati......

Še bolj čudno se mi pa zdi, da se v vsej tej kregariji in sovraštvu on pojavi na forumu, kjer ona poda preko moderatorke ali kogarkoli že vprašanje za rešitev svojega problema......

Ne vem no, a je ona njemu lepo vljudno povedala, kam naj gre predstavit svojo zgodbo....ali je on zgolj po naključju to odkril......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mamamajča -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 16:33:42)

Jaz mislim, da je zelo dobrodošlo, da se je tudi on javil, ker smo ga me dobesedno linčale že po prvih besedah njegove partnerke. Mogoče bi mu dale priložnost in vseeno pomislile, kaj pa če le ni vse tako, kot ona piše?
Pri njej me je najbolj zmotilo to, da "bi sicer poklicala na 113, ampak je bilo nonstop zasedeno, pa potem ji je kar prekinilo,...." se mi zdi malo za lase privlečeno.

Kakorkoli- vsest se je treba in pogovorit, pa ne prek foruma, ampak sama.
Jaz predlagam, da otroka za eno uro pustita babici in se odpeljeta nekam na večerjo, pa v miru in razsodno pretehtata stvari.




valerija77 -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 17:13:02)

Anonimna takoj ga prijavi, če ga še nisi. Morda bo to res le na papirju, vendar ti zna to priti prav kasneje.

rp72 HALO?!? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

1. Kaj ima tašča pri prijavi na policijo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  In ko se odločiš imeti otroka ali celo dva moraš vedeti, da si potem z njimi zaposlen 24 ur na dan in ne samo takrat ko tebi paše. če ti pa ni do sprehodov in izletov z otroci, ne vem zakaj jih potem sploh imaš?!?

2. In kateri otrok ni naporen? Vsak je kdaj po svoje, ampak to še ni razlog da mu jih moraš "naložit po riti".  In izjava da "si se premalo posvečal sam sebi in bi moral kdaj pa kdaj oditi sam nekam"...no comment![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Bolj neumne izjave nisi mogel napisati. To bi mislil preden si naredil otročka. In izbruh ni rešitev, ker otroci res niso krivi za tvoje frustracije!
Ja tudi meni tavečji kdaj "dvigne pokrov" ampak ga zato ne "nažgem po tazadnji". Se da z otrokom tudi drugače. če sem zate torej dvolična, pač sem.

3. Otroci sigurno niso razlog da se te je znebila. če je želela imeti s teboj otroka, je potem sigurno razlog drugje. Znebila bi se te lahko tudi brez razloga, brez da bi vpletala otroke. Verjetno pa je želela obdržati družino skupaj. Ker pa so bili očitno razlogi hudi in po pisanju sodeč celo nasilje, je njena naloga da zaščiti otroke. Sicer bi jih pa itak vsaka mama. Očkoti ste pa itak potem vedno najbolj bogi. Jaz osebno ne padem več na take fore.

4. Zakaj pa nebi smela iti na jadranje? A si tega ni zaslužila? Si jo ti kdaj povabil? Očitno že ne. Po tvoje je očitno "delo ženske" vzgoja otrok, kuhanje,... Verjetno si že prej vedel kakšno delo ima, pa se prej  nisi bunil.
Mogoče ti je sedaj res žal, ali pa ne, ne vem. Vem pa da batine in kričanje niso pokazatelj tvoje ljubezni do nje. In če si ti psihično na tleh, pomisli kako je šele ona.




Anonimen -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 17:32:13)

Samo mi je res zanimivo, kako so VEDNO moški vsega krivi, nikoli ne preberemo dveh strani. Jaz tukaj vidim tudi drugo plat, morda, ker sem malce bolj podrobno brala. Razumem pa avtorico, da ni pisala svojih "kiksov". Aja... pa mislim da 112 ali 113 al kaj že NIKOLI ni zasedeno!!!

IZVIRNO SPOROČILO: rp72

Vse ki me obsojate, vam bom prikazal še drugo plat medalje te zgodbe. Do prijave je res prišlo, kar je bilo za mene tak šok da ga ne znam opisati. Če hočemo razsvetliti celo plat zgodbe je najprej treba vedeti da tašča otrok 4 leta skoraj pogledala ni sedaj pa je najbolj sladka babica, tako da je mojih zadnjih 5 let izgledalo takole: služba, popoldan otroci, ko so odšli otroci spat ogled televizije in spanje. Čez vikende pa sprehodi in izleti z otroki. Mislim da sem bil v zadnjih petih letih brez otrok mogoče 14 dni pa sem najbrž preveč rekel. Otroka sta naporna to priznavava obadva z partnerko in potrebujeta vso pozornost skoraj vseskozi ker drugače kmalu pride do malih ali večjih neumnosti. Mogoče sem naredil napako s tem ker sem se premalo posvečal sam sebi in bi morak kdaj pa kdaj oditi sam nekam, vendar pač nisem. Ko sta bila otroka še manjša pač to ni bilo mogoče ker je eden težko obvladoval oba ko je eden komaj začel hoditi drugi pa je bil še v vozičku. Vsako stvar sem zadrževal v sebi in nato izbruhnil. Otroku sem jo dal kakšno po riti priznam, vendar ga nikoli nisem klofutal ali tepel po glavi kakor tisti ki se sedaj prikazuje kot žrtev. Otroka neizmerno ljubim in jima nikoli ne bi želel ničesar slabega. Kdor od vas pa pravi da mu otrok ne dvigne pokrova čez mejo in mu ne pritisne kakšne vzgojne kadar si zares zasluži je pa zame še večji dvoličnež.
Edina stvar ki me je najbolj prizadela je to da je bil otrok uporabljen samo zato da se me je partnerka lahko znebila. Obstajajo tudi druge variante. 
Res da je najin odnos padal iz dneva v dan, pri meni pa se je začelo s tem ko se je odločila da bo odšla na jadranje s sodelavci, ker si pa pač ona to zasluži. Treba je vedeti da ima partnerka tako službo da je kar dosti odsotna tudi po več dni skupaj.
Vem da imam problem s tem da sem ljubosumen, vendar tega nisem hotel pokazati navzven, vendar se je vse kopičilo v meni. Začel sem se zapirati vase.
Vendar tako je življenje, treba se bo pobrati ker sem psihično čisto na psu, zaživeti samostojno življenje ter po možnosti otroka čimveč videti.
Vendar ne glede na to partnerko in otroka še vednjo ljubim in mi je iskreno žal da je prišlo do tega.


Jaz iz tega razberem, da je on kdaj pa kdaj otroka čez rit. Sicer otrok še nimam ampak vem, da če NIČ druga ne bo pomagalo bo tudi moj otrok kdaj dobil kakšno "v mimohodu". Mene niso pretepali; tiste 2x pa ko sem jih dobila po riti pa še zdaj točno vem zakaj in vem, da mi ni pustilo nobenih posledic. Ok razen npr. te, da kot otrok nisem padla čez kakšno okno... In kot piše je partnerica tista, ki otroke klofuta in tepe celo po glavi - to mi je pa blazno sporno, saj vidim veliko razliko med "eno vzgojno po plenici" ali pa focanje po glavi.
V naslednjem postu piše, da se je ona pred pol leta želela poročiti in pred 2 mesecema imeti še enega otroka; zdaj pa naj bi se on spremenil v takšno pošast, kot ga opisuje avtorica? Pa koga tukaj flancate no?
In Valerija77, če ima mama pravico do jadranja; ne vem zakaj nekaj "časa zase" ne privoščiš tudi očetu teh otrok? Njemu trobiš, da zakaj jih je naredil, če se mu je težko ukvarjati z njimi; ona pa je kljub pogosti večdnevni (sicer službeni) odsotnosti upravičena tudi do jadranja. In on nikjer ni napisal, da se mu ne da ukvarjati z otroci; kvečjemu obratno - jaz razberem, da se dosti ukvarja z njimi.

Jaz vem, da bi se pri takšnem preobratu resno vprašala kaj se je na točno tistem jadranju zgodilo in s kom se je žena/partnerka tam zapletla. Ker nobena zveza ne propade tako zelo v tako kratkem času. Meni tukaj nekaj smrdi... in to iz ženske strani. Ja, ampak če nekaj podobnega objaviš na pretežno ženskem forumu tako in tako ne moreš pričakovati drugega kot pluvanje po moškem.

Lahko pa da se seveda motim :)




mamamajča -> RE: Ali bi podale prijavo? (7.12.2009 18:20:01)

T.Z.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Valerija 77, tebi pa samo to:
Ves čas povdarjamo, da si tudi mame moramo kdaj vzeti čas zate, otroke pustiti za eno uro nekje, da lahko gremo vsaj na kavo itd.
V glavnem, zagovarjamo, kot normalne zdrave babe, da ženska, ko postane mati, ne sme pozabiti na čas zase.

Zakaj je potem sporno, če si ga tudi očka želi?

Totalen podpis pod T.Z., sama boljše ne bi mogla napisat.
In ja- 113 ni nikoli zasedeno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>