A je to migrena? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Drnula -> A je to migrena? (14.12.2009 12:06:08)

Mene že 4.dan neznosno boli glava.
Zanima me kako občutite bolečino, glavobol tiste, ki veste, da je to migrena?

Mene boli nekako od vrhnjega dela glave kar skozi glavo tja do zob in za očmi in čelo. Še posebej me boli če se sklonim, gledam v svetlobo, nekoliko mi je tudi sem in tja slabo, vendar nisem brez apetita (če je to za razumet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) ... Sicer lahko kar normalno funkcioniram in rihtam otročka in nisem glih poklapana ampak boli za znoret.
Sem se naročila k zdravniku, ampak me vseeno zanima in bom vesela kakšnega odgovora.




Lu -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 12:18:57)

Drnula mene, ko je zagrabila migrena nisem bila sposobna še otroka pedenat, res ne. Odpravi se čimprej k P, da vidijo kaj je. 




Drnula -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 12:26:13)

Drnula mene, ko je zagrabila migrena nisem bila sposobna še otroka pedenat, res ne. Odpravi se čimprej k P, da vidijo kaj je.


hvala, to je bil kratek in jasen odgovor. moram k zdravniku, ker me preletavajo že take, bolj krute ideje kaj mi je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




miapia -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 12:29:25)

Res je, če bi imela migreno, ne bi bila sposobna niti ležati. Prisotno je lahko tudi bruhanje, potreba iti na blato, mrzlica oz. zelo te zebe, v glavi ti nabija ...




KatMat -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 12:32:17)

jaz sem mnenja da je migrena...pri mojih ni nic bruhanja ne driske ali cesa podobnega...no sicer pa so moje migrene neki posebnga ,moje oci svetlobo ne registrirajo kot svetlobo ampak bolecino...




Felicita -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 12:52:21)

jest bi rekla da ne, samo migrena se pr vsakemu pojavlja čist drugače... mene boli tok, da sm nesposobna karkoli počet. pojavi se avra, postanem senzorično preobčutljiva (svetloba, zvok & dotik) in ni drugega kot da prespim v temi in tišini. ponavadi mi je še slabo oz. bruham. aja, bolečina je pa taka, kot da bi se iz centra glave širila proti navzven v valovih. pa nikol ne traja tok dolgo (4dni)...
glede na to da te bolijo zobje pa okol oči in da je slabše ko se skloniš bi teoretično lahko blo kej s sinusi...




end1 -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 13:01:04)

po moje so tudi sinusi! 




Sanikaa -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 13:17:02)

Drnula jaz tudi mislim da so sinusi. Vsaj mene je bolelo za znoret in povezano je z premiki glave. Si bila kaj v zadnje čase prehlajena? Probaj si nakapat nos (mogoče ni zamašen nos ampak samo izhodi iz sinusov) in se inhalirat na kamilici ..če bo boljš so definitivno sinusi.In seveda pejt do zdravnice.
Lp in upam da bo hitro boljše[sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]




pikica13 -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 13:22:09)

Nisem zdravnik, da bi postavljala diagnozo, ampak pri meni je bilo tako, ko sem imela vnetje sinusov. Brž zdravniku po antibiotik!




Drnula -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 13:28:07)

moje oci svetlobo ne registrirajo kot svetlobo ampak bolecino...


podobno, zdaj ne več toliko. zadnjič ko se je pokazalo sonce mi je kar odmevalo v glavi. danes s težavo pogledam v sneg.

glede na to da te bolijo zobje pa okol oči in da je slabše ko se skloniš bi teoretično lahko blo kej s sinusi...


hmm, pa veš da nekaj dni prej, pred glavobolom me je zabolelo v sinusih. ker sem alergik in sem bila že tako malo nahodna sem si dala zvečer v nos sprej fliksonaze in me je zabolelo v sinusih čist tja do sredi glave. Nisem pomislila na povezavo, ker .... če bi bili sinsi bi to tolk bolela glava? Ok res hvala za odgovore, mi vseeno veliko pove kaj v resnici sploh je migrena. Grem jutri k zdravniku.




Drnula -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 13:30:12)

ah - sem osvežila, vidim, da vas je že več sumi na sinuse. antibiotikov sicer ne bom vesela, ker dojim, ampak tako ne bom mogla naprej.

nimam tudi nič vročine




Anonimen -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 19:29:48)

moja mami je imela hude migrene ko je rodila mene...
pred ocmi so se ji delale pikice, ustnice in jezik je imela mravljincen. gledala je v mene(kot malega dojencka), nekako iz ozadja vedela , da sem njena, ampak ni poznala mojega imena. seveda so to spremljale neznosne bolecine!




10ka -> RE: A je to migrena? (14.12.2009 22:02:40)

sem migrenska bolnica. po teoriji traja migrena max 3 dni (72 ur) in ima boleče žarišče na samo enem predelu glave. so različne oblike migrenskih glavobolov, ki jih lahko spremljajo bruhanje in slabost, bolnik vidi "auro" itd. tipičena je občutljivost na svetlobo. tudi jaz nisem imela migrene več kot 72 ur, ki pa sem jih mogla preležati v temni sobi z mokro/mrzlo brisačo na glavi. ko je bilo najhuje sem pristala na nevrološki kliniki z nujno napotnico, saj tudi inekcija ketonala pri osebni zdravnici ni pomagala.

če se ti migrenski glavoboli ponavljajo, ti mora osebni zdravnik napisati napotnico za nevologijo, kjer postavijo ustrezno diagnozo in predpišejo zdravljenje. moraš ugotoviti, kaj je tvoj sprožilec migrene (to so ponavadi čokolada, utrujenost, rdeče vino, zreli siri, hormonske spremembe) in se temu izogibati.




Drnula -> RE: A je to migrena? (15.12.2009 7:48:23)

Hvala za odgovore. Gleden na napisano si nisem zaslužila napisati da me ''neznosno'' boli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
10ka, mi je pa zanimivo v tvojem odgovoru, da migreno sproži čokolada. Meni so se med študijem sem in tja začeli pojavljati glavoboli in ugotovila sem, da potem, ko jem čokolado. In, ne vedno, kadar jem čokolado. Prvo mi je bilo trapasto, da bi me po hrani bolela glava in drugo, me ni vedno. Še vedno vedno porajtam, nisem pa nikoli vzela resno ali na nek način ovrednotila.
Migren, ki jih opisujete absolutno nimam ! Imam pa veliko podobnosti, vendar so glavoboli proti vašim še vedno mašji kašelj.

Včeraj sem si spirala nos in tudi čez noč. Glavobol danes je še malo, vendar bistveno manj. Vsaj zdajle zjutraj še. Danes si bom še skozi spirala. Če bo šlo na bolje bom nadaljevala, če ne grem jutri popoldne k dohtarju. Prej ne morem, sem brez auta in dva mulčka doma in če že še ni več taka kriza bom potrpela en dan.




Felicita -> RE: A je to migrena? (15.12.2009 10:16:03)

drnula, če imaš možnost skoči do lekarne po tablete sinupret... meni vedno pomagajo pri 'blažjih' sinusitisih, so pa na zeliščni bazi in brez recepta.




Drnula -> RE: A je to migrena? (15.12.2009 10:21:17)

hvala felicita!




pridna_janja -> RE: A je to migrena? (15.12.2009 10:25:56)

jaz dobim ponavadi glavo bole če se menim veliko po telefonu in če ne pijem vode saj kak kozarec na dan.Pravijo zdravniki da voda in sprehod odpravlja glavobol ali pa ena zlica hrena če se gre za vnete sinuse !




gmajnalj -> RE: A je to migrena? (15.8.2012 21:52:52)


IZVIRNO SPOROČILO: Drnula

Drnula mene, ko je zagrabila migrena nisem bila sposobna še otroka pedenat, res ne. Odpravi se čimprej k P, da vidijo kaj je.


hvala, to je bil kratek in jasen odgovor. moram k zdravniku, ker me preletavajo že take, bolj krute ideje kaj mi je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Pri meni se je migrena pojavla zaradi sesutja ravnotežnega centra. Rehabilitacija je trajala mesec in pol, najprej z na recept tableti, potem pa še z migra helpom.




Stran: [1]