sjmm -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del (4.1.2010 22:00:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Onasiss sjmm.... a si že napisala recept? Sem trda k lešnik....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Sem se iz Kranja pelala, matr vola CESTE SO OBUPNE...sem mislila kar z volanom iz avta prilezt.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ja, evo ga še zate ESTERHAZY REZINA ( POSTOPEK LAHK VIDITE NA POP TV - ODDAJE - LJUBEZEN SKOZI ŽELODEC-14.ODDAJA ) Sestavine : za biskvitek - zelo nizek - uporabimo večji in nižji pekač!! : - 6 beljakov....trd sneg - 70g mletega sladkorja - 200g mletih mandljev....najbolje, da vzamemo tako dražjo varianto, da so zmelti že olupjeni mandlji...biskvitek ful lepše barve( ni pa nujno...stvar okusa) V sneg počasi umešamo sladkor in mlete mandlje....maso razporedimo v tankem sloju na peki papir v nizkem pekaču...pečemo max 15 minut na max 160-180 stopinj Še toplo ločimo od peki papirja in ohladimo...potem narežemo na 4 kose, če imamo normalno velikost pečice. Najlepši kos biskvitka položimo na mrežico ...take ki so npr. v pečici in v vodni kopeli raztopimo celo tablico bele čokolade v eni posodi, v drugi pa ene pol tablice temne. Nato pripravljen kos polijemo z belo čokolado, čez kako minutko pa po širini naredimo črte še s temno čokolado...nato vzamemo palčko in vlečemo po dolžini črte navzdol in dobimo tak vzorček..pustimo ohladiti KREMA: V kozico nalijemo 2,5dcl mleka damo na ogenj, hitro dodamo 3-4 rumenjake, ki smo jih prej ločili, fino mešamo s penovko, še bolj mešamo ,ko dodamo 2 dobri žlici Gustina in nato še 15 dag sladkorja....to mešamo, da zavre...nato odstavimo in še vedno mešamo....vmešamo še 1/3 masla....nato pa pustimo nekaj minut, da se malo ohladi in zgosti. Vzamemo primeren pladenj ali krožnik damo nanj eno platko, namažemo s kremo, pa drugo platko namažemo kremo, pa še tretjo, pa kremo...na vrhu pa položimo tisto s čokoladno oblogo, potem s kremo še zamažemo s strani, lahko posujemo od strani še z lističi mandljev , damo na hladno za 2 urci in hamsi...njamsi.....pa dober tek!!!!!!!!!!!
|
|
|
|