Maksi1 -> RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del (22.12.2009 22:34:16)
|
Večer... Barbara - iskrene čestitke. Uživaj v nosečnosti. Urša - a lahko tudi jaz dobim recepte? Sjmm - riba je bla odlična. Enostaven, a zelo dober recept. Hvala lepa. Katjuša, Tamika - kaki lepi princi...bo treba spomladi se res kej srečat...bo moja princeska lahko malo oči napasla na vaših lepotcih. Ajvy - tole sem pa včeraj pisala: Za piškote se lahko dela testo 3-2-1. (3 dele moke (npr. 300 g moke), 2 dela maščobe (npr. 200 g masla) in 1 del sladkorja). Začimbe (vanilija, cimet, lim. lupina, rum, kakav...) daš po želji. Del moke zamenjaš lahko z orehi, lešniki, kokosom,... Po želji gre še jajce (1 na 300 g moke) - če daš samo rumenjak so bolj krhki, s celim jajcem bolj kompaktni. Maso zgneteš z rokami, da se maslo fino premeša z ostalim. Potem pol ure počiva v hladilniku. Pečeš med 160 in 180 stopinjami (ni tolko važno), najlažje na peki papirju (na koncu potem ni treba pekačev prat), do takrat ko postanejo lepi svetlo rjavi. To je moje današnje javljanje. Imejte lepo noč, ker šibam pod kovtr. Bajbaj
|
|
|
|