razmak med zobmi (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


leo**tia -> razmak med zobmi (17.12.2009 10:23:38)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]imam en problewm.razmak med prednjimi zobni.pri korenu je kake 2mm,ko pa gre proti zunanjosti je razmak na koncu zoba 4mm.a se da to kako prekriti.s kakimi prevlekami za zobe..bi pač ta dva prva bila malo širša.me zelo moti.za aparat pa trenutno ni denarja,pa tud na vrsto bi prišla šele čez 3leta[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]mi je pa prvi desni zob bil malo potrti in imam tako prevlekico gor,ki bi jo zdaj trebalo odstraniti ker je že neka umazana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]pa vsak dan perem zobe.in bi mi dal novo prevleko,malo širše bi zobar naredio da bi se razmak prekril..ima katera kake izkušnje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]je imela katera podobne težave???????????




lex -> RE: razmak med zobmi (17.12.2009 22:45:23)

jaz sem imela srečo, da me je mami kot otroka nagnala k ortodontu in se mi je poštimalo. no njej pa se samo od sebe ni. ko je dobila nove mostičke ji je naredila sprednja dva zoba širša tako da zdaj nima luknje. prvi teden je bila grozna ker je imela tako velie zobe da je ni blo zda pogledat, zdaj pa sploh ne vem več kaka je bla prej in so se je navadili in zgleda kot da so njenji že od vsega začetka.




leo**tia -> RE: razmak med zobmi (17.12.2009 22:57:02)

jaz nimam velik raazmak,tak da bi le eden zob bil malo širši..kaka 3mm širši..ker škoda mi je da bi mi zdravega brusil..ovega drugega nimam zdravega tak da tam naredi pač večjo prevleko.kaj češ..jutri imam zobara,in bomo vidli




Anonimen -> RE: razmak med zobmi (14.1.2010 19:30:54)

Zobozdravnik ti lahko naredi nove fasete (to so sprednje strani sekalcev - 1, 2). To naredi tako, da odbrusi tvoje zobe in na njih naredi bolj estetsko fronto.

Cena je primerljiva s ceno ortodontskega aparata, zato se ti zagotovo bolj splača obiskati ortodonta (kjer bo učinek trajen, fasete imajo življenjsko dobo cca. 15 let).





Stran: [1]