katera se je odločila za EA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


teja21 -> katera se je odločila za EA (23.6.2005 20:36:04)

zdravo punce, res me zanima kako ste se odločile glede poroda, boste rodile naravno ali z epiduralno analgezijo???
pa če sem lahko firbčna zakaj ste tako izbrale???
jaz sem se prav zaradi strahu pred bolečino odločila za ea.




lenika -> katera se je odločila za EA (23.6.2005 20:39:23)

Jaz še nisem noseča, vendar nosečnost načrtujemo. Jaz se zaenkrat še ne morem odločit. Strah me je bolečine, strah pa me je tudi epiduralne, ne vem, mogoče še nisem dovolj poučena o njej. Bom še kaj preštudirala.




rija -> katera se je odločila za EA (23.6.2005 20:50:11)

Evo, jaz. Sem totalni panik in so mi že v bolnišnici namignili, da mi bodo naredili carskega. Potem pa sem malo premišljevala, pa se bom verjetno odločila za EA. Bom prej fit.




miševi -> katera se je odločila za EA (23.6.2005 21:03:24)

Jaz bom rodila drugič. Glede na izkušnje s prvega poroda sem se odločila za EA - ne more biti slabše, le boljše je lahko. Odloči naj se pa vsak sam...:rozica:




sanja k -> katera se je odločila za EA (23.6.2005 21:56:20)

Jaz sem prvič rodila po naravni poti drugič pa sem vzela EA in ti lahko povem da ni ga denarja na svetu , ki me bi prepričal da tretjič ne bi vzela EA! EA je zakon saj zakaj bi morali trpeti, če ni potrebno saj če te boli glava tudi vzameš tableto a ne?:bravo::sloncek:

LP




Jessy -> katera se je odločila za EA (23.6.2005 22:09:07)

Jaz bom rodila prvič in sem bila že pred zanositvijo odločena, da ko pride ta čas, da vzamem EA, ker tudi jaz mislim, da zakaj bi mogle trpeti, če pa nam je lahko marsikaj prizanešeno!
Bila sva tudi na predavanju in sva od tistega dne 100%, da gremo v EA, razen, če ne bo kak zdravstveni ali drugi razlog, da bo EA takrat odsvetovana, kar pa upam, da ne bo.




Anonimen -> katera se je odločila za EA (24.6.2005 9:03:58)

Punce, mene samo nekaj zanima - boste vse šle v Postojno ali kako se lahko kar odločite, da boste vzele EA? Če pa je menda tako mala verjetnost, da jo boste tudi dobile.

No, jaz bi tudi bila vesela EA, ampak v PO zaradi tega ne bom hodila. ZAto se bo treba pripravit na obe možnosti.




renan -> katera se je odločila za EA (24.6.2005 9:41:11)

Res je grozno, a v Sloveniji še vedno velja pravilo, da pri rojevanju moraš trpeti. Nekje sem prebrala, da so v Angliji že takoj po drugi svetovni vojni začeli koristiti EA. Tudi v Nemčiji, kjer sem zdaj ( a na žalost tukaj nimam zdrav. zav.) je EA nekaj samoumevnega pri porodu, krije jo zavarovalnica in je čisto vsaki omogočena. Prijateljica, ki je rodila tukaj, mi je povedala, da je imela tako lahek porod, da ni mogla verjeti, da je že mimo. Pri nas pa pridigamo o dvigovanju natalitete in ne moremo omogočiti niti to, da bi ženskam olajšali bolečine..
Sem jezna, ampak 250 km vožnje s popadki mi je vseeno malo preveč, da bi šla v Postojno.




Andy13 -> katera se je odločila za EA (24.6.2005 10:38:32)

Moram reči, da o tem še nisem resno razmišljala. V moji bližini imam pa primer zelo zadovoljne mamice z EA. Naj navedem njen primer. Ko so jo vprašali naj oceni prag bolečine pri umetnih popadkih jih je opisala z 8 (si je mislila, da vedno lahko še kaj bolj boli), ko pa so bili že učinki EA, pa je popadke ocenila z 2. Okrevala je zelo hitro, menda z EA okrevaš hitreje, saj telo ni tako utrujeno in bi to izkušnjo ponovila.




Jessy -> katera se je odločila za EA (24.6.2005 13:24:50)

Ja, jaz grem v Postojno. Imam enako daleč do Postojne, kot do Ljubljane - še malce hitreje pridem do Postojne, ker ni treba iti skozi mesto.




teta beta -> katera se je odločila za EA (24.6.2005 13:58:34)

Jaz se še nisem odločila, oklevam iz dneva v dan, enkrat sem za, drugič sem proti. Dobivam same pozitivne izkušnje z EA in da naj se odločim za to.

Edini razlog, zakaj bi pa brez, je to, da me zanima, kako je in kakšna je ta bolečina in ta naravna izkušnja. Glede na to, da nisem imela nobenih problemov (trkam na les) med nosečnostjo, niti ene slabosti, omedlevic, karkoli pač, si mislim, morda pa lahko vsaj to riskiram. Po moje se bom odločila ta zadnji dan ali pa kar na licu mesta. Domenila se bom prej, potem bom pa videla, ne še vedno lahko rečem.




rija -> katera se je odločila za EA (24.6.2005 16:06:32)

Ja, tudi jaz imam 250 km do Postojne. Pa bom tiste dneve pred prebila pač v Ljubljani. Pa če cel mesec pa cel mesec. Še najbolje pa bi se bilo zmenit za programirani porod, pa se lahko ea zgodi tudi v ljubljani. To pa je zopet vse odvisno od zdravnika.




petra.horzi -> katera se je odločila za EA (26.6.2005 18:32:46)

jz bi pa najprej vprašala kaj točno pomeni EA (približno se mi sanja ampak bi rada točno vedla)
a to je možno samo v Postojni?
jz mam še bliži do Po kot do Ljubljane
a pa je v redu porodnišnica v Po?





Stran: [1]