herpas ali začetek slinavke ?? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


žab*ca -> herpas ali začetek slinavke ?? (30.12.2009 7:37:29)

Zopet rabim vaše izkušnje,mnenje...Mi se kar ne moremo izkopati iz vseh mogočih viroz in jih prebolevamo kar eno za drugo.In sedaj našega malega(13 mesecev) spet nekaj napada.
Dober teden nazaj smo preboleli trebušno virozo(bruhanje,driskanje),po 8ih dneh smo končno nehali bruhati.Po enem tednu je spet dobil vročino 39st.,ki pa je trajala samo 24ur.sočasno se je na ustih pojavila razjeda podobna afti ali herpasu,ki jo sedaj ima že kake 3-4 dni.Vse to sem pripisovala padcu odpornosti.
Včeraj pa v vrtcu izvem,da se je pojavila slinavka in naj bomo pozorni.
Sedaj pa berem ko nora o tej temi,pa ne zasledim nikjer-ali je možno,da je res slinavka v blažji obliki,ali je možno da se razvije še v hujšo obliko.
Sem zmedana,sina sem danes dala v vrtec-je in pije trenutno normalno,ob dotiku na "afto" ne kaže da bi ga bolelo,sem pa res zjutraj na notranji strani ustnic opazila še dve pikice.
Res ne bi rada da smo šeenkrat na prisilni dieti,glede na to kakor pišete kako je hudo.




barni -> RE: herpas ali začetek slinavke ?? (30.12.2009 8:53:00)

Nasa je imela slinavko.

Bilo je kar hudo, imela je vrocino, afte v ustih in vnete dlesni. Ampak je vseeno jedla in pila vse, ceprav so mi rekli, da bo problem. Ocitno ima visok prag bolecine, kaj vem.

Je pa imela najprej dve majhni aftici na jeziku, potem pa se je to ze naslednji dan precej razrastlo po vseh ustih.

Ce otrok se ni imel herpesa, potem bo najprej imel slinavko, ker je to oblika po prvi okuzbi s tem virusom. TRajalo je kaksen teden, da se je pozdravila.




2srcka -> RE: herpas ali začetek slinavke ?? (30.12.2009 22:14:29)

IZVIRNO SPOROČILO: barni



Ce otrok se ni imel herpesa, potem bo najprej imel slinavko, ker je to oblika po prvi okuzbi s tem virusom. TRajalo je kaksen teden, da se je pozdravila.


Ni nujno.




Stran: [1]