gita10 -> RE: Čvek 2010 (20.1.2010 10:54:11)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: gita10 Kerensa tvoj dragi lahko, da v olajšavo oba dva otroka in tebe, ker živite v istem gospodinjstvu. Tebe in svojega sina za celo leto medtem, ko pa lahko, da prvega sina v oljašavo samo za 6 meseev, ker ga bo tvoj prvi mož dal verjetno za 6 mesecv. Glede na to, da bo to kar visoka olajšava pa se lahko dogovorite, da da celega v olajšavo tvoj prvi mož in mu ko bo dobil dohodnino nekaj kupi- če ste v kontaktu seveda. Moj bivši mož ne oddaja dohodnine, ker se potrudi, da uradno vedno zasluži premalo, da bi mu jo bilo treba,p oleg tega pa trenutno sedi v zaporu, kot brezposeln in brez premoženja. Otroka, ki ga ima s sedajšnjo partnerko, bo pa v olajšavo dala ona. Ampak a ni tako, da če otrok prejema preživnino od očeta, ga očim ne more uveljavljati kot vzdrževano osebo? Ker uradno ga vzdržujeva jaz (kot mama) in moj bivši (kot oče). Očim uradno nima stroškov z njim. Kako pa jaz ugotovim, ali bo g. Bivši vseeno dal otroka kot olajšavo? Ker da najprej plača preživnino, potem mu jo pa država z olajšavo vrne... svinjarija, no. Otrok zanj ni potem noben strošek, saj država plačuje zanj. Fajn način, kako zastonj imeti otroka. O kakšnem znesku olajšave pa to sploh govorimo (koliko pa lahko dobi vrnjeno)? Ja če ni nič zaslužil tudi dohodnine nič ne dobi nazaj. Glede otroka je pa tako, če ti nič ne zaslužiš tvojega otroka vzdržuje tvoj partner. Poleg tega je pa tako, da tudi pri otroških dodatkih se računa plača tvojega partnerja.
|
|
|
|