RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


ronja -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 10:18:40)

Ne maram preveč paradižika...
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley3.gif[/image] Kako to možno?? Paradižnik je zakon![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Ne se smejat - ampak kaj je to fritata?

Fritata je jajčna slana jed, navadno z zelenjavo ali gobami, pečena večinoma v ponvi: jajca žvrkljaš, začiniš, zelenjavo po portebi prej blanširaš (večinoma ni treba), popečeš, zaliješ z jajci in spečeš. Je njami zadeva. Angleži rečejo temu omleta (omlette).

Felicita, kakšno čudo je ta kamen?

Pica kamen je glinena plošča (iz zelo kvalitetne gline), ki je odporna na zelo visoke temperature in zelo dosti toplote vsrka - zato bo temperatura v pečici manj nihala, ko boš mela plošno not, ampak bo pa temu primerno dalj časa trajalo,d a se segreje (če vmes delaš pico, imaš itak čas). POtem flikneš pico na razgreto ploščo in dobiš isti učinek kot če bi jo fliknila na razgeto dno krušne peči. Vsaj približno, no. Če imaš Gorenjevo pečico, ki gre do 275°C, potem je res isti učinek (preverjeno), sem včasih živela v hiši s krušno pečjo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sicer pa: kje sem ostala? V soboto se je mudilo s kosilom, ker smo prišli pozno domov (nabirali kostanj in šli po zimske obleke k bratu v klet), zato smo jedli fritato oz. omleto s slanino in sirom, za čez je še ostala robidova pita. Zvečer smo skuhali nabrani kostanj.
Včeraj pa smo z malimi ustvarjale orchetije (ušesca, take fajn testenince) z brokolijem, ki ga je lubi dobil od sodelavca in je bil tako lep, da ga je bilo treba nujno čim prej porabit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Jedilnik je bil lubijeva želja, ker je nor na te orčetije z brokolijem. Tega bi res pojedel, kolikor mu daš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Za čez sem naredila pa rabarbarin kompot, ker je treba malo zmrzovalnik spraznit in sva imela 4 vrečke rabarbare not (zdaj sta samo še 2). Rabarbara je domača, vendar na žalost malo kisla, stebla so vsa bolj ali manj zelena, tako da punce nismo veliko pojedle (malidve ne marata preveč kislo, mene pa želodec peče, če jem fejst kislo).




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 10:26:33)

Aja, špelin, sem ti dolžna še špinačo z mandlji: ok, če prvič delaš, je priporočljivo, da si najprej pripraviš zadeve: torej vse za omako. Če si zelo hitra, lahko delaš pa sproti. Ok, najprej razgreješ vok, v njem na 2 žličkah sončničnega olja popražiš na lističe narezane mandlje - ne preveč, naj samo rahlo porjavijo (ko enkrat začnejo temnet, so zelo hitro preveč, moraš bit zraven! Res! Ne it takrat hodit otrokom riti brisat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Daj mandlje iz voka in prihrani.
POtem van flikneš 1 kilo oprane špinače in poduši, da skup pade, takrat TAKOJ zaliješ z omako iz 2 žlic šerija (lahko karkoli drugega, jaz sem dala pol žličke viskija, ker sem samo to imela v flaši, ki sem se je hotela znebit, da naredi prostor - nismo neki porabniki alkoholnih pijač - v bistvu samo za kuhanje), 2 žlici medu, 2 žlici sojine omake (če je bolj redka, daj kako žlico več, toliko se da tiste goste temne sojine omake, ki jo je zdaj tako težko dobit), 1 strok česna (strt, seveda) in pol žličke sezamovega olja. To potem pustiš, da omakca zavre, da alkohol, če si ga dala not, izpari in potem potreseš še z mandljevimi lističi 2 nasekljanima mladima čebulicama in vola - kosilo je tu (če si seveda prej dala že kak riž kuhat; če si pozabila, potem naredi hitro en kuskus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]).
PO želji lahko daš česarkoli več ali manj, seveda. Je bil pa en akviziter čisto paf, ko je videl steklenico viskija v umivalniku (je lepa flaša, pa sem jo hotla umit). Je čist zmrznil, baje - nisem opazila, sem lih pito dajala pečt, lubi ga je videl[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Hehe, če bi vedel, od kdaj je ta viski, bi bil čist pomirjen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




enea -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 10:51:26)

otroci so doma, mama tudi - krompirjeve počitnice, mi bomo pa pašto jedli in golaž[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 10:55:30)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Aja, špelin, sem ti dolžna še špinačo z mandlji: ok, če prvič delaš, je priporočljivo, da si najprej pripraviš zadeve: torej vse za omako. Če si zelo hitra, lahko delaš pa sproti. Ok, najprej razgreješ vok, v njem na 2 žličkah sončničnega olja popražiš na lističe narezane mandlje - ne preveč, naj samo rahlo porjavijo (ko enkrat začnejo temnet, so zelo hitro preveč, moraš bit zraven! Res! Ne it takrat hodit otrokom riti brisat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ). Daj mandlje iz voka in prihrani.
POtem van flikneš 1 kilo oprane špinače in poduši, da skup pade, takrat TAKOJ zaliješ z omako iz 2 žlic šerija (lahko karkoli drugega, jaz sem dala pol žličke viskija, ker sem samo to imela v flaši, ki sem se je hotela znebit, da naredi prostor - nismo neki porabniki alkoholnih pijač - v bistvu samo za kuhanje), 2 žlici medu, 2 žlici sojine omake (če je bolj redka, daj kako žlico več, toliko se da tiste goste temne sojine omake, ki jo je zdaj tako težko dobit), 1 strok česna (strt, seveda) in pol žličke sezamovega olja. To potem pustiš, da omakca zavre, da alkohol, če si ga dala not, izpari in potem potreseš še z mandljevimi lističi 2 nasekljanima mladima čebulicama in vola - kosilo je tu (če si seveda prej dala že kak riž kuhat; če si pozabila, potem naredi hitro en kuskus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ).
Mmmmmmm, hvala, super recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Ajd', tisti viski oz. šeri bom pač spustila, ker imamo doma od žganih pijač samo deci paške travarice in na dnu flaše ruma nekaj kapljic, če še niso izhlapele, ker ga uporabim vsako leto eno žlico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

PO želji lahko daš česarkoli več ali manj, seveda. Je bil pa en akviziter čisto paf, ko je videl steklenico viskija v umivalniku (je lepa flaša, pa sem jo hotla umit). Je čist zmrznil, baje - nisem opazila, sem lih pito dajala pečt, lubi ga je videl[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Hehe, če bi vedel, od kdaj je ta viski, bi bil čist pomirjen.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
O hudooooooooooooooooooo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




gigi1 -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 12:00:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Včeraj se je fajn obneslo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Danes bodo pa goveji zrezki in česnove bučke na žaru. Išče še idejo, kaj zraven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Njoki s smetano in/ali sirom in/ali čemažem. pire krompir s čemažem ali ohrovtom ali kolerabo ali zeleno, pečen krompir z rožmarinom, pečena zeliščna polenta, rizi bizi oz riž na 101 način....

Včeraj klasično nedeljsko kosilo. Goveja župa, mrežna pečenka, tenstan krompir in zelena solata z bučnim oljem. Za sladico pa čokoladne rezine.

Pa včeraj skuhala še pasulj za danes [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 12:21:46)

Ajd', tisti viski oz. šeri bom pač spustila, ker imamo doma od žganih pijač samo deci paške travarice in na dnu flaše ruma nekaj kapljic, če še niso izhlapele, ker ga uporabim vsako leto eno žlico

hehe, potem ste taki uporabniki ko mi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. ta viski je enkrat oče dobil od enega svojega diplomanta, pa se mu je valjal, pa sta se mojadva vmes ločila, pa preselila, pa sem ga potem vzela za v torte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. No, zdaj je pa riknu, pa prestrašil ničhudega slutečega akviziterja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Ja, komot spustiš, jaz tudi navadno nič ne dam not, v sob. sem pa lih tisto flašo vidla, pa sem rekla, da bom mal placa naredila (so me tle na rr spodbudili, da omilim svoje hrčkanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Aja, za danes sem pozabila napisat: ne bom se pretegnila, šparam moči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Zdaj sem naredila grisek s čokolado posut in grozdje zraven, ko se lubi vrne, bojo pa špageti carbonara. če se mi bo dalo, mogoče borovničevi mafini za čez, ampak ne obljubim.




Freya88 -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 14:21:10)

Danes je kuhal moj predragi oce... in sicer kislo juhco.. mmm:)




botrca -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 15:01:05)

Danes je bila za kosilo fižolova mineštra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 15:06:27)

Sladko zelje in kruhovi cmoki.




Kerensa* -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 15:47:11)

Puranov zrezek v gobovi omaki, kruhovi cmoki in kumarična solata. Plus tiramisu z limeto.




pelin -> RE: kaj danes kuhate? (25.10.2010 20:23:58)

špageti z morskimi sadeži, zelena solata (kristalka) s koruzo...kofi za odrasle in bananin frape za škrate...




sonček33 -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:14:35)

pečena rebra, pečeno kislo zelje, krompir v kosih in pečena buča.




Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:17:53)

popekla bom bučke in piščanca na žaru... dodala češnjev paradižnik, nekej sira in dobila, upam, neko toplo solato [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Andromeda -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:19:20)

Kislo zelje, matevž in pečenice [sm=smiley1.gif]




Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:29:00)

Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:40:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

Eno vprašanje... tašča mi je prinesla konzervo pire, se je zmotila pri nakupu. Zdaj pa tudi jaz tuhtam, kaj naj naredim iz nje... kakšna ideja?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Ja, stran ga vrži.




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:52:17)

Piro lahko postrežeš tako kot riž ali katerkoli drugo kašo.




baguSka -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:54:28)

ah pa je na stran... ce jo ze ma(s) nej jo porabi ane.. to je pa zdravo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jst bi jo npr dala v solato - mesano..




baguSka -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:57:21)

lahko tud kot prilogo z zelenjavco ja... al pa samostojno jed. odvisno od prehranjevalnih navad. :D




baguSka -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 13:58:45)


kaj danes kuhate?


in se tole:

- moz bo dons dubu pico
- jst pa si bom prvoscla kitajski zele s koruzo v solati :)))




Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 14:13:03)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Ja, stran ga vrži.

[img]http://www4.slikomat.com/10/1026/xre-lolcat.jpg[/img]




Klemy82 -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 14:13:52)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Piro lahko postrežeš tako kot riž ali katerkoli drugo kašo.


Hvala. Bom nekaj naumila, pa upam, da bo gospod jedel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




baguSka -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 15:11:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82

pa upam, da bo gospod jedel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



no, tuki pa ni zagotovila... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] good luck!




pelin -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 16:23:03)

danes je pa en tak čuden dan...kosilo kar tako nekaj ......zame in za dragega pražena sv. jetrca  in sveže pečen domač kruh,... za škrata, ki se skoraj onesvestita, če omenim jetrca, pa krompirjev golaž in čokoladno-bananino pecivo...




constanca -> RE: kaj danes kuhate? (26.10.2010 16:52:47)


spet sem poskusala taksno kolerado (podzemna s krompirjem, korenom, fizolom...) skuhat, kot jo nasa stara mama. Sem ze blizje cilju, dobro ratalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Pa palacinke na hitro




Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>