dober recept za masko za zeloo suhe lase (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


ksenjicka -> dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:31:57)

Prosim za recept. Ugotavljam, da mi kupljeni balzami ne učinkujejo dosti - lasje so še vedno presuhi in se ne dajo razčesati in se mi delajo vozliči. Tako lase komaj razčešem, pa še s tem, da gre ogromno las v kad.






ksenjicka -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:32:25)

naj dodam, da imam srednje dolge lase




madela -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:34:53)

Jaz uporabljam linijo Gliss kur in sem zelo zadovoljna. Za kake naravne maske,pa jaz nimam pojma.




madela -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:36:27)

Aja,imam pa tudi jaz srednje dolge lase,zelo suhe,radi se mi cepijo,ampak po tej liniji pa so zelo mehki in voljni [sm=smiley1.gif]




ksenjicka -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:38:34)

pri meni nastane težava, ko jih je treba razčesati, ker je skoraj nemogoče




madela -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:43:26)

Sicer po tej liniji razćesavanje uspeva,ampak jaz še vseeno uporabljam preparat od nivee
Briliant blonde-glanz refleks!
Jaz sice imam blond lase,vendar pa to uporablja tudi moja mama,ki ima temne in je super.
Naneseš na čiste mokre lase in razčešeš!




Anonimen -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:44:34)

Torej v lekarni dobite ricinusovo olje, ki ga zmešate z jajci in nanesete na lase. Seveda morate takrat stati v banji, da pada dol po banji in ne po tleh. Na laseh pustite cca. 5 minut in sperete. Jaz sem si pred tem oprala lase, dala tole domačo masko gor, in zatem po maski, dala še balzam, mislim da Tigijev medeni povrhu, zaradi boljšega občutka.

Seveda lahko namesto da umažete dve brisači, naredite raje sledeče, ko to zmes nanesete na lase, jih ovijete v folijo - prozorno, navadno kuhinjsko, ter po foliji, po celotni površini pihate z vročim zrakom - torej fenom. Bo lažje.


ja majoneza ful pomaga ze po prvi uporabi,lasje so kot bi bili iz svile,pa cist mehki tako da...pri meni dobi majoneza za lase 5 pi

VIR:
http://www.lepotainstil.net/phorum/read.php?32,22071


Za suhe lase …
… za masko uporabite jajce, čajno žličko glicerina, čajno žličko kisa in dve jedilni žlici ricinovega olja. Zmes vtrete v lasišče, jo porazdelite po laseh in pustite delovati od 30 do 40 minut. Pripravite lahko tudi masko iz dveh rumenjakov, dveh jedilnih žlic oljčnega olja in treh jedilnih žlic arnikove tinkture (dobite jo v lekarni). Lahko pa masko pripravite tudi iz rumenjaka, jedilne žlice majoneze, žličke medu in dveh zdrobljenih strokov česna. Dobljeno zmes vtrete v lasišče in porazdelite po laseh; deluje naj od 30 do 40 minut. Postopek ponovite enkrat do dvakrat na teden. Za suhe lase je zelo blagodejen avokado, saj vsebuje veliko vitamina B6 in vitamina E. Za masko uporabite polovico avokada, ki ga pregnetete z rokami, nato pa ga zmešate z majhnim kozarcem majoneze, da dobite zeleno maso. Zmes vtrete v lase od vrha proti konicam, nato pa jih ovijete s kopalno kapo. Masko pustite delovati 20 minut. 
vir
http://www.bambino.si/z_maskami_do_bolj_zdravih_las



Suhi in poškodovani lasje V sledečo skupino največkrat sodijo ljudje z naravno skodranimi lasmi, ki so v večini primerov suhi in potrebujejo dodatno nego. Pri suhih laseh lasišče izloča premalo maščob, zato so lasje lomljivi in krhki, konice pa se rade hitro cepijo. Na lase vplivajo tudi zunanji dejavniki: močno sonce, morska voda in kemični postopki: barvanje, trajno kodranje in sušenje, ki lase lahko še dodatno poškodujejo. Pomembno je, da jih redno negujemo, razvajamo z hranljivimi maskami in ne obremenjujemo s pogostimi barvanji. Če se že odločate za barvanje, naj bodo to barve, ki ne vsebujejo amoniaka. Maska z rumenjakom, olivnim oljem in medom • 1 rumenjak • 2 žlici olivnega olja • 1 žlica medu Medtem ko žvrkljate rumenjak, počasi vlivajte olje. Mešanico vtrite v suhe lase in glavo ovijte z brisačo. Maska naj učinkuje 30 minut, nato jo temeljito izperite. Maska z ricinusovim oljem in zelišči Učinek: mehki in svilnati lasje • 1 skodelica ricinusovega olja • 4 kapljice eteričnega olja bazilike • 4 kapljice eteričnega olja rožmarina • 4 kapljice eteričnega olja sivke Olja dobro premešamo in nanesemo na umite lase. Lase nato ovijemo s plastično v aluminijasto folijo, nato pa še s toplo brisačo. Masko pustimo delovati najmanj 30 minut. Na koncu lase temeljito umijemo z zeliščnim šamponom. • Rožmarin deluje rahlo razkužilno, pospešuje prekrvitev, osvežuje, sprošča, pospešuje rast las in odpravlja prhljaj. • Sivka je zelo primerna za nego mastnih las in poživitev lasišča. Nekaj nasvetov: • Lase večkrat sušite na zraku, saj jih sušenje še izdatno izsuši. • Na morju jih pred močnim soncem zaščitite s pokrivalom, ruto in po kopanju sol izperite z las! • Redna uporaba hranilnih mask je zelo priporočljiva.
vir
http://www.mojekosvet.com/2009/06/maske_za_lase/




bumerang -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 13:47:41)

Češeš mokre ali suhe?
Ker če češeš mokre, potem bi bilo pametno nabavit posebej glavnik za česanje mokrih las, ki las ne cufa.

Sicer pa je najboljša maska olivno olje, še bolje, če ga pustiš čez noč.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.1.2010 14:15:10)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ksenjicka -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 14:45:57)

kje pa bi lahko kupila glavnik za česanje mokrih las, ki las ne cufa ?? sem iz lj




Ulla80 -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 15:43:44)

olivno olje pa jajc, najboljš napackat gor, pa pustit....jst čez dan, k ponoči je svinjarija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] je pa fajn, da tist dan nimaš kakih obiskov splaniranih, al pa da ti ni treba pod mus nekam it[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

je pa tole res zakon[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Vijoličarka -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (9.1.2010 23:28:40)

Čudovita (kupljena) obloga za lase:

http://www.zin.si/?id=5&shopItem=4

Ta balzam je vsesplošno hvaljen in uporabljam ga tudi sama. Čudovita sta tudi Camomile Luxurious balzam in Honeysucle balzam. Mogoče bi ti prav slednji najbolj sedel, ker je namenjen prav suhim lasem.

Pomembno je tudi, kako ga uporabljaš. Lase si po pranju otri z brisačo, kolikor je le mogoče. Nato nanesi balzam. Jaz ga nanesem kar konkretno. Potem pa lase ovij v brisačo in pojdi npr. likat ali karkoli drugega. Lahko se tudi namakaš v banji, kakor hočeš. Imej ga na laseh minimalno deset minut, še bolje pa dvajset ali trideset. Nato dobro speri.

Načeloma naj bi se morkrih las ne česalo ali naj se jih češe čim manj in zelo previdno. Kajti ko je las moker, je bolj šibak in izpostavljen poškodbam. Sama si lase raje temeljito razčešem pred umivanjem las, potem pa ko splaknem balzam, najprej previdno samo s prsti, nato šele z glavnikom, zelo nežno in pričeti je treba pri konicah.

Če imaš probleme z izpadanjem las, sem se sama rešila takole:

1. šamponiranje s šamponom Alverde breza & žajbelj (dobi se ga v DM)
http://www.codecheck.info/img/41647/1
2. šamponiranje s šamponom Fitoval (dela ga Krka in se dobi v lekarni in najbrž tudi v kakšni drogeriji) - tega potem pustiš na glavi vsaj deset minut, preden ga spereš. Jaz vmes operem glavnike in krtače. Že samo ta šampon lase naredi tako mehke in jih delno razvozla, da po navodilih proizvajalca ne bodo potrebovale balzama. Sama balzam vseeno dam, res pa opažam ugoden vpliv tega šampona na lase.

Potem dam zgoraj omenjen Aubreyev balzam.

Sicer niso doma narejene zadeve, vendar gre pri vseh treh za zelo koži prijazne in precej naravne izdelke.

Tudi Fitoval, ki ga marsikdo dostikrat spregeda, ker je domače izdelave, je v resnici zelo dober šampon, z dobro ocenjenimi sestavinami. Sama ga imam še v rjavi 'nostalgični' embalaži, prav ni 'fancy'. Videti je, da so po dvajsetih letih malo spremenili design v neko rumeno zadevo, ne vem, nisem še kupovala od takrat, ker imam zalogo. Upam, da je šlo samo za kozmetične spremembe, ne pa tudi za vsebinske.

Skratka, imam srednje dolge lase, pa trajno in še barvni preliv, pa me pri frizerju vedno pohvalijo, da imam čudovito zdrave lase. Nekaj je genetika, priznam, nekaj pa nega. Pred dvema mesecema so mi začeli lasje nenormalno (vsaj zame) izpadati. Najbrž stres morda pa tudi Aubreyevi šamponi - sicer so naravni in zelo hvaljeni, ampak meni niso sedli, ker se tako slabo penijo - skratka, meni so balzami špica od špice, šamponi pa ne. Z zgoraj opisano terapijo mi je uspelo izpadanje las temeljito zreducirati, prav tako prhljaj.

Upam da bo kaj pomagalo.




Anonimen -> RE: dober recept za masko za zeloo suhe lase (10.1.2010 0:06:27)

IZVIRNO SPOROČILO: ksenjicka

Prosim za recept. Ugotavljam, da mi kupljeni balzami ne učinkujejo dosti - lasje so še vedno presuhi in se ne dajo razčesati in se mi delajo vozliči. Tako lase komaj razčešem, pa še s tem, da gre ogromno las v kad.





Uporabljam profesionalne stvari za lase, nekje sem že napisala kaj v drugem forumu, tam, kjer je neka moda ali lepota. Izdelek, ki ga oglašujejo na S. v reklamah je za en drek. Meni ga je želel dati frizer zastonj - nosi i ne pitaj hahaha.

Lahko mi pišeš, da ti sporočim, kako se šanpon in maska imenujeta, ker po tem bošdo šle roke skozi laske in ne boš imela teh težav več.  Lahko ti delček maske pošljem, boš vedela, kaj je nahranjen las.

Ker ne vem več, koliko časa bom živela, mi lahko pišeš na zaspancka@gmail.com, ker sem prosila za bris nicka in ti bom poslala. Fantastična zadeva, ki jo imaš z malo uporabe za veliko veliko časa. Las bo nahranjen in ob redni uporabi ne boš imela več težav. Malo dražje, vendar za več kot leto dni. Priporočam, napuisano je v forumu zza lepoto in modo al kak se že reče, nisem stalna.

Vzorec ti lahko pošljem, nisem frizerka in ne oglašujem, vendar boš po lešniku vzorca, ki ga boš dala na laske po pranju občutila, da težav ne bo več, ki si jih opisala. Masko sem kupila iz svojega denarja, frizer od tega ne bo imel nič, ker ti bom dala vzorec iz tega, kar sem kupila - da ne bi RR pomotoma kaj rzumelo.

Če me pa ne bo več, ti pa odstopim.

Fitoval sem enkrat v življenju uporabila, nikad više. Masten las za znoret.





Stran: [1]