[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.1.2010 20:26:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Volga -> RE: Spanje z odprtimi očmi (16.1.2010 20:28:31)


IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

Sem razmišljala, da je predpogoj, da človek (vsaj jaz) zaspi, da ima zaprte oči. Sem testirala in v hudi utrujenosti držala oči na silo odprte in nisem zaspala, dokler nisem oči zaprla.
A je sploh možno zaspat z odprtimi očmi? Da imaš recimo zatečeno eno oko, ali poškodovano itd in je potem odprta, sploh lahko spiš?





Ja, je možno spt z odprtimi očmi. Gre pa za možgansko motnjo.




Gina -> RE: Spanje z odprtimi očmi (16.1.2010 20:43:41)

A tako praviš volga, da gre za možgansko motnjo. Naš ta mali včasih spi z odprtimi očmi, se ga prav ustrašiš včasih. Sem brala, da to ni nič kaj groznega, edino za sluznico oči pa ni dobro.




Anonimen -> RE: Spanje z odprtimi očmi (16.1.2010 20:51:48)

moja2 sta tud spala z odprtimi ucki. ok ne cist odprtimi ampak priprtimi. da ce si ju pogledal v smeri bradice navzgor si videl odprt ucek.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.1.2010 20:57:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Gina -> RE: Spanje z odprtimi očmi (16.1.2010 21:18:24)

IZVIRNO SPOROČILO: UmpaLumpa

Ja, otroci vem da spijo nekateri tako, vsaj ko so čist majčkeni.
Me pa zanima, če bi si recimo veko prilepil tako, da bi oko ostalo odprto ali je teoretično možno zaspat?

In zakaj sploh moramo zapret oči, da lahko zaspimo? Zaradi teme ne, ker tudi če je popolna tema, ti pa imaš odprte oči, ne zaspiš.

Meni je to interesantno.



A nikoli ne zapiš z odprtimi očmi? Jaz se spomnim, da velikokrat ko sem bila mlajša sploh nisem zaprla oči, preden sem zaspala. Pa sem vseeno zaspala. PO moje smo samo navajeni, da zapremo oči, al pa se avtomatsko zaprejo, ko zaspimo, mišica to naredi, ne vem, ugibam. Saj otroke prav vidiš, ko so utrujeni, ko jim učki skup lezejo. Pa včasih veš, d a so zaspali na tričetrt, pa imajo še oči odprte. Potem jih pa zaprejo.


Se mi pa zdi, d a sem nekje brala, da so imeli mučilno metodo, da so oči lepili gor, da se človeku potem malo mešat začne od hudega, ko ne more oči zapret. Mene že groza zagrabi, ko samo na to pomislim. Kot prvo, se gotovo ne naspiš, sploh če je svetloba v prostoru, kot drugo pa je čist sigurno, da sluznica zelo trpi. Izsušeno oko se hitro vname, vanj se naselijo bakterije in drugi neprimerni gostje.
Pa če se ne motim, imajo načeloma tudi živali oči pokrite. Se mi zdi da so ene kače, za katere sem mislila, da imajo oči odprte ves čas, vsaj tako je izgledalo prvi hip, pa je mojster v živalskem vrtu razložil, da imajo veko čez in čez - prozorno. Se pravi da je že fajn, če je oko pokrito.




Gina -> RE: Spanje z odprtimi očmi (16.1.2010 21:22:24)

Še to sem se spomnila, da veke ščitijo pred premočno svetlobo - le ta lahko oko poškoduje.




Ulla80 -> RE: Spanje z odprtimi očmi (16.1.2010 21:29:18)

jst pa mislim da preprosto tko funkcioniramo in konc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

pa enkrat sem prebrala nekje, da svetloba moti nek hormon, a melatonin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] se ne spomnim....naj bi uravnaval ta spalni cikel....in seveda če bi oko blo skoz odprto, bi se izsušilo čisto, v spanju verjetno nebi mežikali, oz. če bi, nebi spali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]