bronchomunal (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> OtrociSporočilo


urskavaup -> bronchomunal (17.1.2010 19:18:57)

Mamice otrok, ki ste naredile kuro z bronchomunalom, prosim, če mi lahko odgovorite: s čem so obolevali vaši otročki, da se je pediatrinja odločila, da naredijo otroci to kuro? Le z bronhitisi in pljučnicami (kot piše na navodilih bronchomunala) ali tudi drugimi boleznimi? Naša namreč najpogosteje obolevata za vnetimi ušesi in anginami. Pa me zanima, če je za njiju tudi primerna kura z bronchomunalom?
onur -> RE: bronchomunal (17.1.2010 19:22:34)

najpogosteje obolevata za vnetimi ušesi


poskusi ju cepiti za pnevmokok, če so uha pogosto vneta
thaiss -> RE: bronchomunal (17.1.2010 19:58:59)

naš je tudi imel vnetja ušes na caa 6 tednov. Bronhomunal mu ni pomagal, je pa pomagalo cepljenje[sm=bravo.gif]
mama_milchy -> RE: bronchomunal (17.1.2010 20:01:46)

naš je imel skozi vnetja ušes in odkar je operiral žrelnico nima več težav z ušeski;
je pa imel 1x bronhitis ma skozi je bil neki bolan in mu je preventivno dala te kapsule; eno terapijo - 3mesečno smo imeli jeseni in moram rečt, da razen kakega šmkca ni blo hujšega in niti AB nismo potrebovali
tikatonka -> RE: bronchomunal (17.1.2010 20:13:39)

Jaz sem vprašala pediatrinjo za ta Bronhomunal ker je skoz kašljal in smrkal pa mi je svetovala Imunoglukan. In moram rečt da je super. Narediš 4 tedensko kuro počakaš en teden do 10 dni in lahko začneš z novo in zaenkrat je to zimo vse ok brez smrkanji in tistega groznega kašlja, ki ga kar ni hotelo biti konec.
urška -> RE: bronchomunal (17.1.2010 20:25:29)

kr naprej viroze z groznim kašljem. sicer nikoli borhitisa ali pljučnice. enkrat vmes jeimel vneto uho. drugače pa kašelj. in sem jo vprašala. pa je rekla naj poskusiva. od takrat mu vsako leto jeseni naredim kuro in moram rečt, da njemu pomaga.
SaaS -> RE: bronchomunal (17.1.2010 21:22:36)

Mi smo tudi eno zimo jemali bronhomunal zaradi vnetja všes, je pediatrinja predlagala in smo probali. Je kar pomagalo. Ne spomnim se, mogoče da je po prvi dozi enkrat še imel vnetje, nisem pa sigurna.
živa -> RE: bronchomunal (18.1.2010 11:01:27)

A za Bronchomunal ali Imunoglukan rabiš recept? Ali sta primerna tudi za 2-letnika? Ker jaz jima dajem Kindervital in Mupi in BioGaia in poskusila sem z ameriškim slamnikom Bimbi, pa sta mala dva (4 in 2 leti) še vedno kar naprej bolna!!! Sicer imata večinoma viroze, pa vseeno, jaz sem že sita bolnišk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

Lp,

živa
Maleal -> RE: bronchomunal (18.1.2010 12:15:43)

IZVIRNO SPOROČILO: živa

A za Bronchomunal ali Imunoglukan rabiš recept? Ali sta primerna tudi za 2-letnika? Ker jaz jima dajem Kindervital in Mupi in BioGaia in poskusila sem z ameriškim slamnikom Bimbi, pa sta mala dva (4 in 2 leti) še vedno kar naprej bolna!!! Sicer imata večinoma viroze, pa vseeno, jaz sem že sita bolnišk [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] .

Lp,

živa
Mi imamo imunoglukan,ki ga dobiš brez recepta,cena cca 19eur,dajem pa ga tudi naši 2 in pol letnici,daje se 1 ml na 5 kg telesne teže,tak da mislim,če je dosti bolana ji ga daj,moraš pa po 1 mesecu jemanja nardit pavzo,nam res pomaga,nič bolani,pred tem pa skoz bronhitisi,viroze,...
živa -> RE: bronchomunal (18.1.2010 12:25:22)

Hvala.
ledenaa -> RE: bronchomunal (18.1.2010 12:26:13)

Ni pomembno za če, otroci zbolevajo
Ti če se odločiš da boš dajala bronchumunal samo P reci za recept
dejček -> RE: bronchomunal (18.1.2010 16:10:54)

nam pa bronchomunal ni pomagal. ravno-kar sem zaključila s terapijo, pa je zopet na antibiotiku - vneta ušesa z izlivom. od septembra, ko je začel obiskovati vrtec, je bil že 4x na antibiotikih. bom poskusila še s imunoglukanom. do sedaj še ni nič delovalo (kolostrum, ehinaceja, propolis, vitamini), tako da dvomim. ko bo malo bolj pri zdravju bom ga verjetno cepila proti pnevmokoku.
Splišni -> RE: bronchomunal (18.1.2010 17:01:50)

IZVIRNO SPOROČILO: urskavaup

Mamice otrok, ki ste naredile kuro z bronchomunalom, prosim, če mi lahko odgovorite: s čem so obolevali vaši otročki, da se je pediatrinja odločila, da naredijo otroci to kuro? Le z bronhitisi in pljučnicami (kot piše na navodilih bronchomunala) ali tudi drugimi boleznimi? Naša namreč najpogosteje obolevata za vnetimi ušesi in anginami. Pa me zanima, če je za njiju tudi primerna kura z bronchomunalom?


Moj je imel angine, od tega bolj pogosto virusne. In začuda tudi virusnih potem ni več imel.

A ni Bronchomunal proti okužbam zgornjih dihalnih poti?
urška -> RE: bronchomunal (18.1.2010 21:24:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

A ni Bronchomunal proti okužbam zgornjih dihalnih poti?


ja, tako piše tudi v tistih navodilih, ki jih zraven dobiš.

dobiš pa zanj bel recept in plačaš eno škatlo (za 3 mesece) 15 evrov.
Sončni žarek -> RE: bronchomunal (18.1.2010 23:07:46)

Hči garavnokar jemlje....Sva ga pa dobili, ker ji vsak virus vdari na glasilke (je brez glasu) in zelo, zelo kašlja....Se je pa začelo to s septembrom, ko je šla prvič v vrtec.....Tako da je 3-4 dni v vrtcu, pa spet cca. 10-14 dni doma. Na srečo nikoli ni potrebovala AB, ker res samo kašlja, so pa pljuča čista (sva hodili tudi na rentgen).

V kolikor se še 1x ponovi, potem greva na testiranje za alergije in dobi singular. Ker je ta kašelj pri njej zelo moteč. Stara pa bo 2,5 leta.

Smo tudi že razmišljali, da bi jo izpisali iz vrtca, samo naša pupa tako noro uživa v vrtcu in mi je ful hudo......Tako da zaenkrat bo ostalo tako kot je-dokler bo šlo brez AB.....
Jack2mp -> RE: bronchomunal (5.11.2018 13:38:55)

Živjo. Pišem vam, da podelim izkušnjo, ki vam bo mogoče pomagala in prihranila kakšno neprespano noč.
Hči, stara 3 leta, je bila večkrat bolna in pediatrinja je predlagala Broncho-munal. Rekla je, da gre za zdravilo, ki dvigne odpornost proti okužbam dihal. Nekaterim pomaga, je dodala. Super, smo rekli, dajmo poskusit in sploh nisem bil pozoren na sestavo zdravila. Mislil sem, da gre za vitamine in minerale. "Zdravilo" daješ otroku tri mesece zapored po 10 dni, vmes je 20 dni premora.
Prejšnji mesec oktober (začetek 2.kure) smo imeli pet dni visoko vročino 40,5 in kašljanje, ki ni hotelo pojenjati. Sledilo je 7 dni antibiotika. Danes, 4. novembra, 2 dni po začetku 3.kure Broncho-munala se je pojavila vročina in kašljanje, kot pri kadilcih. Vzrok je Broncho-munal, ker je bila cel teden doma, zdrava kot riba, vesela in polna energije!!!
Šel sem prebrat navodilo in ker nisem zdravnik po "kmečki logiki" sklepal naslednje. "Zdravilo" deluje kot cepivo, kar pomeni, da otroka 10 dni cepim/zastrupljam z 8 bakterijami, ki so navedeni kot zdravilna sestavina, kar naj bi spodbudilo delovanje imunskega sistema. Jasno, da otrokov imunski sistem zazna strup in se odzove z visoko vročino. Pojavi se kašelj, ker gre za bakterije dihal. Menim, da edino otroci, ki jim imunski sistem ne dela, nimajo reakcij na "zdravilo". Potem v navodilu piše, da če jemlje antibiotik, da brez težav jemlješ zraven še Broncho-munal. Haloooo!!!
Zaključek: Cepiš/zastrupiš otroka, dodaš antibiotik, ki nevtralizira ta strup. Izid je uničena otrokova črevesna flora (naša je vsak dan pojedla 2 probiotična jogutra, ker je telo očitno sprožilo alarm, da rabi črevesne bakterije) in lep kupček denarja pri farmacevtih, ker to "zdravilno" kuro predlagajo 1x-2x letno ! Vsako leto!
Oktobra, ko je imela visoko vročino 40,5 st., so jo pregledale 4!!! pediatrinje in nobena ni odreagirala, ko smo povedali, da jemlje Broncho-munal. Še pohvalile so in rekle naj nadaljuje! Nikjer pa ne piše, ali je otrok potem imun na te bakterije!
Stran: [1]