zunajzakonska zveza ali ne? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


cuma -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 7:39:03)

Pozdravček vsem!:)
Imam eno vprašanje:
s fantom živiva na istem naslovu, vendar nisva še prijavila zunajzakonske zveze. Ker ne razmišljava o poroki pred rojstvom otroka in ker po drugi strani ne vem točno, kakšne pravice si lahko pridobiva v petih mesecih, me zanima, ali se nam izplača pred rojstvom prijaviti zunajzakonsko zvezo ali ni nobene razlike?
Kako je z otroškim dodatkom?:zmeden2:
Hvala lepa vsem za vaše nasvete že vnaprej!:metulj:
:nosecka:cuma




rija -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 7:45:31)

Cuma, saj je ne rabiš prijaviti. Po dveh letih se avtomatsko šteje za izvenzakonsko...




cuma -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 7:53:52)

Oj rija!
A res? Midva živiva skupaj že 3,5 let. Pa sva se na občini prijavila kot sostanovalca (bala sm se zaradi štipendije, ko je moj dragi dobil prvo službo).Lani sva se preselila in se spet isto prijavila: sostanovalca. Tako da ... a naj vprašam na upravni enoti, če imava sedaj že avtomatično zz.zvezo?:zmeden2:
malo sm zmedena




rija -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 8:01:33)

Prijavljena morata biti na istem naslovu, kako je če si prijavljen kot sostanovalec pa nimam pojma. Je najbolje da vprašaš.




moni30 -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 9:16:15)

Ja kaj pa če živiš v bloku, saj ne vejo da v istem stanovanju živiš. Po moje moraš to pol povedat.

Midva sva na istem naslovu, pa na občini noben ne ve da sva v bistvu partnerja (kako le, če nas na istem naslovu 50 živi-blok!).




moni30 -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 9:16:45)

Ja kaj pa če živiš v bloku, saj ne vejo da v istem stanovanju živiš. Po moje moraš to pol povedat.

Midva sva na istem naslovu, pa na občini noben ne ve da sva v bistvu partnerja (kako le, če nas na istem naslovu 50 živi-blok!).




Sabinca -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 13:54:18)

Izvenzakonska zveza se ti prizna avtomatsko, če si vsaj 2 leti prijavljena v skupnem gospodinjstvu s svojim partnerjem. Kajti če si prijavljena v skupnem gospodinjstvu, se točno ve, v katerem stanovanju in pri kom je to (v primeru bloka). Če imaš pa samo isti naslov, potem si pa lahko tudi podnajemnik ali še kaj tretjega. LP, Sabina




Gina -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 21:59:09)

Če živita moški in ženska na istem naslovu, potem štejeta za izvenzakonsko lahko tudi prej kot v enem letu, če pa nekdo hoče, mislim od zumnanjih, npr. davčna, pa lahko dokazujejo to še prej. Če hočeš, da se prijaviš v bloku za stalno bivališče, ti mora lastnik stanovanja dati soglasje, zato je vsem jasno, kdo živi pri kom. Za izvenzakonsko štejeta prej tudi v primeru, da se vama rodi otrok, tudi če je npr. ratner šele začel živeti pri vas.

Za izvenzakonsko ne štejeta, če plačujeta na nekem naslovu najemnino. Tam sta pač cimra. Razen spet po enem letu, če to hočeta uveljavljat, npr. za davčno olajšavo ipd, sicer pa ne.




Gina -> zunajzakonska zveza ali ne? (30.6.2005 22:02:28)

Izvezakonsko zvezo se ti splača prijavit, če je npr, kateri od vaju nezaposlen in bi ga partner lahko v tem času, dokler se še ne rodi otrok, uveljavljal za davčno olajšavo. Če nista prijavljena, tega ne moreta.

Otroški dod. dobiš v vsakem primeru in takoj po rojstvu otroka, čim ga oče prizna, štejete vi uradno zakonsko za družino, pa če sta poročena ali ne ,pa če imata prijavljeno izvenzakonsko ali ne. Vi ste tisti hip družina celo, če ne stanujete uradno na istih naslovih.




cuma -> zunajzakonska zveza ali ne? (1.7.2005 7:49:14)

Najlepša hvala Gina :rozica:
Zdaj mi je vse jasno!
:zajcek:lp




Stran: [1]