Zobje in sladkarije (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


SaaS -> Zobje in sladkarije (26.1.2010 10:49:13)

Zadnje čase se mi dogaja, da ko pojem kaj zelo sladkega, me skelijo zobje. Kadar pojem kašen piškot z marmelado (linške oči), auu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley12.gif[/image].
A se da tu kaj pomagat. A ne obstajajo neke zobne paste za občutljive zobe ali nekaj takega? Zakaj se je to sploh pojavilo, a tudi kar tako mine kot se je pojavilo? Ima še katera take težave?
A je to samo način, kako mi telo sporoča naj neham sladko jest ("se s piškoti basat"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]) in malo zgubim kile od poroda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]?




Volga -> RE: Zobje in sladkarije (26.1.2010 12:13:00)

Verjetno ti plombe ne dihtajo.




Najaa -> RE: Zobje in sladkarije (26.1.2010 12:39:27)

Baje da sensodine pomaga. 




Baby -> RE: Zobje in sladkarije (26.1.2010 13:32:53)

Sensodin je zakon!
Poskusi![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Felicita -> RE: Zobje in sladkarije (26.1.2010 15:44:26)

jest sm mela take probleme s kislim in mrzlim, začela uporabljat sensodine je blo dobesedno v par dneh boljš...




mini86 -> RE: Zobje in sladkarije (26.1.2010 17:22:23)

tud mene grozn skeli če pojem kej sladkega..groza je čokolada..sam je pa zanimiv da ne vsakič..in to samo en zob..tud js ne vem kaj narest..ta sensodine pasta mi pa nekak ne potegne ker mam rada un kao svež okus v ustih..




Felicita -> RE: Zobje in sladkarije (26.1.2010 17:29:41)

IZVIRNO SPOROČILO: mini86

ta sensodine pasta mi pa nekak ne potegne ker mam rada un kao svež okus v ustih..


kupi si ustno vodico al pa osvežilec daha v spreju... pa se po umivanju zob našprici. če te samo en zob boli, je mogoče ali plomba (slabo narejena, odstopljena,...) al pa mogoče karies?




mini86 -> RE: Zobje in sladkarije (26.1.2010 19:12:46)

a majo senzodin v spreju al kako si samo en zob našpricam..
hja s tem zobom je pa tko...
mela sm not srebrno plombo in ko sm zamenala zobarja mi je kao zamenala z belo da bo lepš..najpovem da je žob 6-ka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]no in k sm pršla dam me je grozn skelel-da ne omenm kok me je šele k mi jo je delala..groza..no in sm šla nazaj in pregledala plombo in rekla da je ful lepo narjena in brez luknc..ker sm vztrajala da tko pač ne more bit se je odločila spet zbrust in narest novo belo..čeprav sem rekla da če mi bo karkol delala želim inekcijo mi je ni dala in je bolel k [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]..no ampak skelelo me je pa še 2 leti..zdj kšne pol leta al pa malenkost več me ne skeli..se je pa to začel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: [1]