|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečnosti
28.1.2010 15:20:57   
živa
Evo, danes sem navdahnjena za vprašanja "kako?" user posted image . Sem dobrih 26 tednov tretjič noseča in imam toliko kil kot pri prejšnjih dveh nosečnostih kak mesec pozneje, s tem da sem jih imela na začetku isto (kg gor ali dol). V službi sem pod stresom, to gotovo vpliva, neredno jem, sploh dopoldne tudi nezdravo, zvečer pa mi tudi paše kaj sladkega. Sicer je pri meni vedno tako, da se do polovice (tokrat) ali tam nekje do 25 tednov (prejšnje 2x) zredim zelo malo, recimo 2-4 kg, potem pa jih na koncu pridelam 13-14, ki pa jih po porodu skoraj vse izgubim, na poporodnem pregledu imam kake 3 kg več kot pred nosečnostjo. Se pa bojim, da bo tokrat malo drugače user posted image . Seveda se ne bom vrgla v kako dieto, vseeno pa me zanima, ali obstaja kak način nadzorovanja naraščanja teže v nosečnosti? Kak jedilnik, način prehrane, karkoli? Morala bi malo migat, vem, ampak ob dveh mulcih in trenutnih obveznostih v službi, ki jih moram opraviti najpozneje do poroda, nimam kaj dosti energije - razen kar se preganjam z malima (4 in 2 leti), recimo se sankamo, gremo na sprehod, kdaj pa kdaj plavat.

Nasveti?

Lp,

živa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
28.1.2010 15:43:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
28.1.2010 15:47:38   
babyloverka
danes sem govorila s prijateljico, ki se po mnenju ginekologa redi preveč. in njej je ginekolog rekel, da naj je zdravo hrano, redne obroke, izogiba se naj banan, mleko naj bo nizkokalorično,...
za moje pojme je najboljše da ješ to kar si želiš ampak probaš čimbolj redno in čimbolj zdravo pa ne duple porcije.

_____________________________

Bastian...največja ljubezen
30.04.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
28.1.2010 15:48:02   
aprilčica07
Žal nimam pametnega nasveta.  Sama sem se v obeh nosečnostih zredila približno enako, razlika je bla edino v tem, da sem v prvi žrla čokolado, v drugi pa sladoled..user posted image user posted image , zraven vsega drugega seveda.user posted image   No,  drugič sem  takoj prišla na staro kilažo, sem bla polna vode.... Nevem, enako sem jedla in se gibala, pa je blo drugič drugače. Mogoče se bo pa tokrat nabiranje kg zdaj ustavilo.user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
28.1.2010 15:56:37   
hubi
Meni ni bilo ne prvič ne drugič jasno. user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
28.1.2010 15:58:56   
t_anja
Pomoje je to čisto odvisno od vsake posebej + kolk in kaj poje. Jst sm v 32.tednu in sem se zredila na +13kg. Zarad tega se sploh ne sekiram. Na začetku mi je ginekolog še kaj reku zdaj pa ne več. Če je z otrokom vse v redu se nimaš kaj sekirat (če je seveda nekako v mejah normale). Ker nikoli ne veš kolk kil boš šla po porodu dol. Tako da...jst se zarad kil sploh ne sekiram-več e drugi namest mene oz. se vprašajo kje jih skrivam.

Tako da, če je bebek zdrav, bomo za svojo težo že poskrbeli kasneje.user posted image user posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
28.1.2010 16:03:37   
divans1
Jahhh, ne vem, tako kot so že predhodnice napisale, jej pestro raznoliko hrano, večkrat na dan in pij veliko tekočine. Sama sem v 24. tednu, pa sem tud že lepo pridobila cca 8, 9, kg, ampak zaenkrat je vse v redu, ko grem na pregled, tako da.... se ne sekiram, samo naj bebi lepo raste, to mi je najbolj važno!!!!!

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
28.1.2010 16:04:59   
divans1
Aja, je pa res, da sem od drugega meseca user posted image doma, tako da se tudi ne gibam veliko, razen kakšnega sprehoda....

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   [Brisano sporočilo]
28.1.2010 16:43:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu divans1)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 9:48:31   
mišamaša77
IZVIRNO SPOROČILO: t_anja

Pomoje je to čisto odvisno od vsake posebej + kolk in kaj poje. Jst sm v 32.tednu in sem se zredila na +13kg. Zarad tega se sploh ne sekiram. Na začetku mi je ginekolog še kaj reku zdaj pa ne več.


Ja  t_anja meni se to zdo čist normalna teža za v 32 tednu?? Saj priporočajo 12- 16 kg! V literaturi piše da je dokazano najmanj težav pri novorojenčku če se nosečnica toliko zredi!


< Sporočilo je popravil mišamaša77 -- 29.1.2010 9:49:06 >

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 10:09:30   
NiNiBo
Tud mene tele kg mal skrbijo. Sicer sem jaz zelo na zacetku nosecnosti, vendar meni kg lezejo gor kot zakleto. V bistvu se trudim jest 5-krat na dan, majhne obroke.

Vendar sem verjetno naredila napako, ker sem lansko leto od spomladi do jeseni ful sportala in sem imela fino postavco. Potem sem imela pa veliko dela v sluzbi, bila zelo utrujena in nisem sla vec na fitnes, po je slo spet par kilc gor.

No sedaj sem pa noseca in mi je bilo cudno it na spinning/fitness/aerobiko, kaj pa vem zakaj. Ampak, ocitno se bo treba nazaj v sport vrzt kljub nosecnosti, ce ne bo pri meni sla kilaza cist izven kontrole. Sem kar mal jezna sama nase. user posted image

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 10:57:13   
Anonimen
Zanimiva tema. Tud mene zanima kako ne pridobit tok kg. Men je šlo na začetku ful počas gor, sam zdej mi pa kar naraščauser posted image Najhuj je pa to, ker gre itak v zadnjem trimesečju še ful gor a ne?
mišamaša77 moj g priporoča, da se nosečnica zredi 9-12 kg. Sicer ne krega če greš več gor, on samo pravi da je tisto priporočena teža. 

(odgovor članu NiNiBo)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 11:00:02   
uškinamama
nikakor user posted image

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 11:06:46   
sunny24
Sam res...Nikakor...

Jst sem jedla normalno kot prej, nobenih posebnih želj pr hrani (OK, glede na to da čokolade ne jem, sem v celi nosečnosti pojedla 1 malo milko) in sm se zredila 18 kil...user posted image user posted image user posted image
Sm pa po prihodu domov iz P bla na -10 kil, ostalo je šlo pa do konca poletja dol.


_____________________________

Sii protagonista della tua vita e non spettatore della mia..
Te lo spiego meglio...FATTI I CAZZI TUOI!!

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 11:16:22   
tintin
ma, tole pridobivanje kilogramov med nosečnostjo je meni en mali misterij....!?

In kar sem se dosedaj naučila- nosečnost je malo drugačno hormonsko stanje, ki nima nujno veze z zdravo prehrano.

Prvič sem se zredila cca 13 kg, od tega cca 9 kg do 27t, ostalo do konca.....
Tokrat je pomoje precej podobno...vsake 6t grem gor 2 kili...

Včasih zavidam tistim, ki med nosečnostjo "žrejo" oz. se bašejo, ker moram sama, da pridem čez s takšno kilažo pazit....kar pomeni zelo malo sladkega (da bi pojedla pol ali celo čokolado se ne zgodi), ful pazim pri soli, ne več kot kos kruha na dan, nič sladkih ali mastnih jogurtov...sadje za večerjo (pa še to ne banane, ampak jabolko, kivi...). Ampak moje kile rastejo povsem normalno.

Prvo nosečnost sem vse izgubila brez težav, šla celo 2 kili v minus, ampak potem ko sem dobila spet M (po 10 mesecih) šla 3 kile v plus. Gibam se sicer v času nosečnosti ne prav veliko ... sorry, ampak kam naj ob službi, živahnem dvoletniku, gospodinjstvu... stlačim še gibanje?


Sem sicer normalno hranjena:), ampak očitno telo že ve kako in kaj.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 12:19:30   
NiNiBo
Moj sicer mene tolazi, da naj se pa pri nosecnosti res ne obremenjujem. Ampak men gre vse v ta'zadno in v joskice in potem se cist sekiram.

Moja sestra se je pri prvem ful zredila za 28 kg, vsi so jo sekiral. No pri drugem je bilo boljse. Skrbi me ker sva si po postavi podobni, ceprav jaz resnicno bolj pazim ze ves cas (sport, hrana) in sem tudi posledicno bolj suha/no ja imam normalno postavo, suhica nisem. Ampak takoj ko ne pazim, evoti joskice, ta'zadna in stegna.

Na ja, sedaj sem se odlocila da bom skusala sportat tolk kot sem preje, le da bom skusala drzat utrip malo nizje. Upam, da mi rata biti dovolj disciplinirana in da tole zacetno narascanje kg resnicno lahko vsaj malo spravim pod kontrolo.

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 13:09:28   
poli*
Jaz pravim, da telo nabira zaloge za dojenje. Ko sem bila nosečka, sem se zredila 14 kg in mnogo pametnih tetic se je zgražalo, da je to pa preveč in mi bodo v porod. težili (zakaj že?)... seveda sem se malo bala.. no, po 4 mesecih sem bila na -18 kg user posted image . Teh ubogih 48 kil sem mela (sedaj imam 50) in so se tetice spet zgražale, da sem kot okostnjak (nikol jim ni pravuser posted image ). Uglavnem, če bi jih pridobila še 5 več, bi bilo ravno prav. user posted image
Aja, pa še to je. Če je ženska imela pred nos. normalno kilažo, bo tudi po porodu (kmalu) spet tam. Tiste pa, ki imajo mal več zalog že od prej, pa se zna zgodit, da jih ostane potem še več.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 13:23:40   
mišamaša77
Jaz sem do sedaj - 22 tedna - pridelala" 4 kg, čeprav prav nič ne pazim... Čokolade 200g, pol vrečke čipsa, kruh in salame pa sir, pa mastna, mastna hrana...
Sam ne vzdihvat "joj blagor men", ker sem do par dni nazaj še bruhala - od začetka nosečnosti!
Tako da bomo videli kako  bo šlo s temi kilami...zdaj mi gul paše maščoba - jajčka z ocvirki, pa meso, pa pomfri, dunajski... končno lahko jem!user posted image  


(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
29.1.2010 14:12:11   
slovenka
JAz sem tudi s kilami en mesec naprej kot v prvi nosečnosti. Je pa res, da sem tudi štartala z dvema več sedaj... V prvo sem šla rodit s +12kg, to pa potem spravila dol v 9 mesecih, torej zelo počasi. V bistvu nisem delala nič za to - ne za to, da jih ne bi kaj več gor dobila, niti potem za dol, samo v 2. polovici porodniške sem opazila, da sem nazaj na št. 36. V drugo pričakujem nekaj podobnega, čeprav si mislim, da bo kakšna kila več pri porodu, potem pa se bom morda tudi morala kaj pomatrati. Ampak bosta dva mala bebija za skrbeti, tako da mislim, da bo to tako naporno, da se bodo še kile pobrale od hiše user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
5.2.2010 7:47:58   
natasarobi
Jaz sem sedaj noseča cca 14t pa sem dobila gor cca 3-3,5 kg, s tem, da opažam kar nihanja iz dneva v dan ali pa že iz jutra na večer - kg mi zanihajo za kakšen kg ali pa več (napr. zvečer pred spanjem 77,3, zjutraj 76,2 - a je to normalno?).

Poskušam jesti normalno oz. vsaj 3x-5x na dan, ker sem prej običajno jedla 1x, max. 2X. Je pa res, da sem bila cele dneve tako zaspana, da samo spim, vendar si nočem s tem dajati potuhe, tako, da sem kar malo razočarana/jezna sama nase, da se mi je toliko kilaža dvignila in ne vem kako jo naj umirim. Vem, da se moram več gibat, jest pa tudi moram, če sem lačna mi ful slabo rada.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
5.2.2010 10:59:02   
nimanorwen
joj, punce, srečnice ste...jest sm v prvih 10 tednih dobila 6 kil...in jih mam že skor 90...sm se mi zdi, da je kle full genetike zravn. s tem da taprve 4 tedne nism kej dost jedla, ker mi je blu nonstop cele dneve slabu. jest že celo živlenje full pazim, ma ni mi namenjen bit suha. sej ne, da sm debela, sm mam ful žensko postavo - ful joške, nič riti in trebuha pa širši boki in zalita stegna...zdej, k sm noseča, pa full pazim, so kile pa podivjale...se kr bojim, kaj bo nakonc...se tolažim s tem, da bo šlu zdej bl počas gor...k pozna se mi skor da ne kej dost, sm nekk sm se v trupu razširlauser posted image ginekologinja mi pa začuda ni nč rekla.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
7.2.2010 15:20:23   
Taddy78
Ja se je treba odločit...al boste srečne nosečke, ali pa greste na manekenski tečaj...brez zamere, ampak ko berem glede pridobivanja kg v nosečnosti postanem kar nervozna.

Jedla sem ko sem bila lačna in to duplo kot prej, do 20. tedna sem se zredila za 10kg, do konca 23...še sedaj 4 leta po nosečnosti, se me drži odvečnih 10kg in mi je tako vseeno...

Resnično ne razumem...zame je nosečnost bila nekaj najlepšega kar se mi je zgodilo in niti 1x nisem pomislila na odvečne kg, bila sem vesela in srečna nosečnica...zame ni lepšega kot gledat  zadovoljno nosečo žensko, zdaj pa če je štartala s 40gk plusa ali pa ne...

imejte se rade in predvsem imejte rade novo življenje v sebi...če ne drugega, jaz sem bila najbolj srečna zato, ker sem lahko jedla kaj mi je pasalo in koliko mi je pasalo-prvič in zadnjič...

(odgovor članu nimanorwen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
7.2.2010 17:35:00   
divans1
Bravo tady78, se popolnoma strinjam s tabo!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
10.2.2010 17:04:02   
2ursae
taddy, ko že tretja nosečnost pusti dodatne kg na telesu, jih ni tako lahko spravit dol kot če se to zgodi le enkrat. Tudi jaz sem se šla tako filozofijo, jedla sem vse, kar mi je pasalo in mi je po porodu ostalo, še danes nisem na zeleni veji, stalno neki hujšam, pa ne morem, ker imajo mali otroci svoje potrebe, svoj ritem, časa za telovadbo ni.

živa, jaz ti svetujem tako, bo dobro zate in za bejbija: jej polnozrnato(tako kruh kot testenine), zelenjavo, poskusi jest čimmanj sladkarij, pa nekako uguraj not miganje. Sigurno bo tudi za bejbja bolje, če dobi dovolj koristnih snovi, ki jih vsebuje taka hrana. Pa to ni hujšanje, to je le način prehranjevanja.
Sama sem imela pri prvi nosečnosti sum na diabetes in sem se lotila take prehrane in se mi je nabiranje kg ustavilo oz je začelo zmerno naraščati, prej, ko sem se pa basala z vsem možnim, češ, saj sem noseča in uživam, so šli pa kg preveč strmo navzgor. Se pa zavedam, da je to lažje prakticirat v 1. nosečnosti kot pa v tretji, ko imaš več skrbi in obveznosti.

Upam, da ti uspe user posted image


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: kako nadzorovati pridobivanje kg v nosečn...
11.2.2010 17:32:14   
cepetavka
A ni boljše med nosečnostjo malo bolj premišljeno ješ ( s tem itak koristiš otroku), kot pa da si srečen s tem ko na veliko ješ?? Po mojem je boljše v teh devetih mesecih  nadzorovona jest- to ne pomeni brez sladoleda, čokolade, čipsa..., kot pa se potem nekaj let sekirat ker kilogrami ne grejo dol.
Žalostno je, če je naše veselje odvisno od tega kaj pojemo.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?