RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov



Sporočilo


Žaka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (9.3.2010 12:52:29)

Ernestina tudi jaz nisem imela dosti težav tam do 28 tedna, razen bolečeha hrbta. Zdaj se pa kar stopnjuje. Hvala bogu, da si ok. Obseg trebuha pa iammo mi v 31 tednu 119 cm.




tejalea -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (9.3.2010 14:23:33)

JAz se še sploh nisem izmerila, ampak vem da sem kar ogromna. Ni primerjave s prvo nosečnostjo. Hvalabogu za nosečniške majice!
Bomo se danes izmerili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




country -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (9.3.2010 14:48:22)

Dan, dan!

Včeraj sem imela pregled. Maladva sta super, voda tudi, kri mi niso gledali. Sta pa bila tako čudno obrnjena, da ju sploh ni mogel izmeriti, torej ne vem koliko sta kaj pridobila. Sta blazno živahna, spet čisto drugače obrnjena kot zadnjič. G je rekel, da imata zdaj še zadosti prostora, ampak nekje pri 35 tednih ga zmanjka. No, upam, da se jima uspe namontirat v štartno pozicijo za ven[sm=jezicek.gif] Sicer je bila pa taprva ravno taka. Do zadnjega se mi je obračala, potem pa lepo na glavo ven.

Kar se pa obsega trebuha tiče imamo pa mi trije 131 cm pri 33 tednih. Težave pa so se začele malo po 30. tednu. Do takrat sem bila pa tudi jaz v redu. Zdaj se res pozna razlika med enim in dvema v trebuhu.




ljupka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 10:42:59)

Včeraj sem bila v LJ in imam dobro novico!Plod A se je obrnil na glavico ne bo treba CR, čeprav se je B obrnil na nogice!Rekla je da to ni problem,ker prvi naredi pot ,druzga pa sam potegnejo ven!Ful sem vesela,sam naj tako ostaneta!Sem v 33t A je težak 2320g,B pa 2220g,je zelo zadovoljna da lepo enakomerno rasteta!Koloko je obsek trebuha ne vem,je pa ogromen!

Toliko od mene,vsem ostalim želim ,vso srečo!




Ernestina -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 11:24:54)

Country, ljupka[sm=bravo.gif]
Ljupka tvoja sta pa že korenjaka in pol..pridna mamica[sm=smiley2.gif]

Kak vas je fino brat, vse že bolj proti koncu, mi pa še gagamo skoraj 4 mesece. Danes sem pa kar malce vremenska, deklica pridno telovadi, fantek pa je nekam mirno prenaša to vreme.

Uf si komaj upam predstavljat še ene 20 cm več trebuha, pa stopnice in obračanje v postelji. A lepo prespite celo noč? Jaz se že sedaj zbujam sredi noči, potem pa čakam da spet padem v spanec.

Lepo čuvajte trebuščke in počivajte,




bunka83 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 12:00:34)

Pozdravljene!

Sem vesela, da sem vas našla! Tudi jaz bi se vam rada pridružila, kar pogrešam debate z nosečkami dvojčkov, ker je le malo drugačna od navadne nosečnosti. To je moja prva nosečnost in nosim enojajčna, mobi dvojčka - fantka. Sem v 17. tednu in PDP imam 21.8. Hodim na UZ na vsakih 14 dni k Cerarju zaradi možnost pojava TTTS.

Zanima me kako je s to šolo za starše, v katerem tednu ste začele hodit na predavanja in kako ste bile zadovolje tiste, ki ste hodile v Ljubljano v porodnišnico, ali se nosečkam z dvojčki kaj bolj posvetijo. Sem slišala različna mnenja, rada bi bila dobro pripravljena...

Glede vozička: Pri vseh (Baby center, pikapolonica, Mothercare, Italija), ki sva jih videla, je bilo nekaj narobe, nekaj je manjkalo, vse sva preiskala, tudi Out'n'about, ki ima najboljšo oceno na Mumsnetu nama ni bil dober, ker se baje košarica spodaj lahko povesi in se vleče po tleh, pa še v živo ga nisva mogla videti. V glavnem...iz trgovin sva odhajala z dolgimi nosovi. Potem sem  na internetu zasledila tega:
http://www.hartan.de/produkte/kinderwagen.php?modell=zx-ii&spr=eng
Videla sem, da je tudi pri nas trgovina v Ljubljani, Domodrom - nasproti Emporiuma. Edino, kar me je skrbelo je teža vozička, vendar na vseh forumih nisem zasledila ene negativne stvari o tem vozičku. Ko sva si ga ogledala, sva bila trdno odločena, da je to edini voziček, ki ga hočeva imeti. Ima vse! Priporočam vsem, vsaj ogled. Drugače pa sva se odločila, da ne bova kupovala nobenih stvari do 26. tedna.

Drugače sem od tega tedna naprej na bolniški. Prve tri mesece sem komaj preživela zaradi teh dvojnih nosečniških znakov, zdaj sem OK, samo križ me zelo boli, če sem preveč aktivna. Od športa baje lahko samo plavam. Naslednji teden začnem...joj, tisti mrzli bazeni...

Pište kaj...vaše zgodbe so napete...







BarbiG -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 13:06:09)

Bunka pozdravljena. Tudi jaz nosim mo-bi dvojčici, rok pa imam 3.8.2010. V P LJ me pa vsakih 14 dni spremlja dr. Pušenjak. Midva sva voziček že kupila in sicer od mothercare-ja, vendar je res tako kot praviš. Pri vsakem najdeš nekaj pomankljivosti. V materinsko šolo bom šla pa naslednji mesec, ker kasneje bo moj trebuh že prevelik in mi bo še bolj neudobno tam sedet. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ljupka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 14:09:46)

Jaz imam glede te materinske šole kr problem!Ker imava že dva otroka,sva dvakrat že bila in ker sem mislila ,da bo CR ,da tko ne bo moža zraven in ko sem mislila da bom rodila v NM ,tam potrdilo ni obvezno,sam mal več plačaš,v LJ ga pa brez potrdila ne bodo pustili zraven!
Teško nama je bilo iti na predavanja,ker nimava varstva za tamala dva ,pa vedno ko so bila predavanja je moj delal popoldan!In zdaj nevem kako bi prišla do tega potrdila!A ima katera kakšen nasvet!




bunka83 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 14:40:11)

BarbiG, katerega pa sta vzela?
Jaz sem v Mothercarju videla samo en tricikel, ki nima prenosnih košar, samo neke  bolj zimske vreče
(avg, sept - bo pretoplo) v katerih se novorojenček lahko zgubi, naklon se ne da v čisto vodoravni položaj... ne vem, kako so si to zamslili. Pomembno se mi zdi tudi, da otroka lahko obrneš proti sebi, da vidiš kaj počneta, npr. ko grizljata kako žemljico, da se ti ni potrebno na vsake 2m ustaviti in gledati, če sta se slučajno zadušila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. In lahko se kaj pogovarjaš kaj z njima, jima poješ, face pokaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] in si bolj povezan z njima.  Pa ko zaspita, da jima noge ne bingljajo dol, da je ta nastavek, da se lahko zravna v vodoravni položaj tudi nogice. Pa tudi tiste zračnice na gumah...ni prijetno, če ti sredi spehoda v naravi, na največjem soncu spusti guma...zamislite si to situacijo...No, vse te in še deset drugih, sicer za nekatere 'malenkosti', so mene zelo motile. Pri vseh vožičkih je bilo nekaj. 

Ali boš hodila v porodnišnico v šolo za starše?




bunka83 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 15:03:45)

ljupka, v porodnišnici v LJ imajo prav tečaj za može s katerim pridobijo tisto potrdilo in traja en dan, mislim da samo par ur. Drugače pa morajo obvezno obiskati samo predavanja prva, druga in tretja porodna doba in imaš varianto tudi dopoldan, dva dni zaporedoma. Kaj pa v NM ni nobene šole za starše? Najbolje, da pokličeš kar v LJ porodnišnico in naj ti oni točno povejo, da ne bom delila kakšnih napačnih informacij. Tu imaš telefon prav za informacije za šolo za starše: 01/522 60 48 od 13h-15h. 




ljupka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 15:14:16)

V NM je ampak samo popoldan,moj pa dela popoldan in problem je varstvo starejših dveh otrok!




ljupka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 15:29:12)

Zdaj sem mal brskala na Gmailu in sem prebrala če je oče že obiskoval materinsko šolo,midva sva dvakrat,da ni potrebno ponovno,sam pokliče da preverijo in dobi novo potrdilo!Jas imam od drugega poroda še vedno potrdilo in menda velja 5 let v LJ porodnišnici moje bo staro 4 leta!Sedaj se moram samo še uradno prepričat ,če to drži!




bunka83 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 16:03:32)

Super, ljupka! Ena skrb manj! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




tejalea -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 16:32:40)

Evo  še mene malo tukaj.
A ima ima/ je imela v tem obdobju kot sem sedaj jaz, še vedno / že kake blage roza izcedke? Sicer minejo pa pridejo, pa potem ne duha ne sluha o njih, ampak me vedno vržejo iz tira! Je to normalno? Oh, groza...




Ernestina -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 17:13:35)

bunka83 dobrodošla med dvojnimi [sm=nosecka.gif]

Kaj ni ta šola za očete v sklopu starševske šole? Midva kaneva tam okoli 28. tedna, čeprav bo res težko s trebuhom.

A je katera že kaj čula o tem vozičku, cenovno je precej bolj ugoden od drugih, sploh od kakega Easy walkerja
http://www.lux4kids.si/index.php?main_page=product_info&cPath=10&products_id=10

Tole raziskovanje je cela znanost[sm=smiley36.gif]

Mene plavanje malce skrbi po bazenih, kljub temu da je npr v Atlantisu prav za bodoče mamice, že tako hitro fašem vnetje.




BarbiG -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 18:34:17)

Bunkica, naklon v samem vozičku je čisto v redu za novorojenčka, poleg tega bo julija, ko bom rodila dovolj toplo - imam že dva poletna otroka in pri nobenem nisem potrebovala košare, ampak sem samo športni del spustila do konca. Zato nama je bil Vesta twin zelo priročen, je tudi lahek, lahko vodljiv in cenovno ugoden.

Ja, v materinsko šolo bom šla v LJ v okviru babiške šole, ker bom hodila dopoldan. Bom pa šla bolj z namenom se pozanimat glede dvojčkov, ker sem drgač že dvakrat bila v MŠ.




bunka83 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 18:35:58)

Ernestina, zgleda zanimivo...ne piše koliko je voziček širok, verjetno je vreden ogleda! Poročaj...

Glede šole še, midva bova verjetno hodila kar v maju (25.teden), se bojiva da naju bi kaj v juniju že presenetilo in kako se bom lahko sploh še premikala, sploh pa v junijski vročini tam sedeti...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]

Plavanje v bazenih mi je res zadnji šport, fuuuuj....jaz si bom vsakič dala tampon, kaj čem...moram se gibati.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]




Ernestina -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (10.3.2010 19:24:51)

Meni je cena malce sumljivo nizka, čekiram malce po netu, pa nič konkretnega ne najdem, na bolhi se en tak že prodaja - nerabljen. Res bi rada da je hrbtni del bolj ojačan. Fino bi bilo kje v Lj to najt, da ne grem samo v Mb to kukat. Implaste si po novem lahko jutri ogledamo tudi v LJ - predhodna najava (Murgle), kar oklevam...




tejalea -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (11.3.2010 11:44:15)

Z vozički pa res lahko diplomiraš! Na pa verjetno kupiš tistega, za katerega imaš denar. Če primerjaš vse vozičke za dvojčke in njihove cene, potem se ti zmeša od gromozankse razlike! Od 300 eur do 1000 eur!




Ernestina -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (11.3.2010 12:00:06)

Sem mislila da sem ena večjih komplikatorjev, pa vidim da nisem edina...no jaz že za posteljico kompliciram (baje naj bi bili razmik (letvic) manjši od 6 cm da otrok ne more vtaknit vmes glavice, nogice)

Včeraj sem našla prav na ringaraja nekaj o tej firmi vozičkov, vendar samo za enega otročka
http://www.ringaraja.net/forum/m_4840510/mpage_1/key_/tm.htm#4966041
http://www.ringaraja.net/forum/m_4460471/mpage_111/tm.htm#4966034
potem pa vidiš da je dobrih 150 eur razlika v ceni v Nem in Slo, kljub stroškom pošiljanju te še vedno pride okoli 70 eur ceneje, fino se služi na račun podmladka[sm=zmeden.gif]

Upam da bo imel letos tudi Vip kake teste, vsaj za lupinice...




meta22 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (12.3.2010 8:04:28)

evo, se na hitro raportiram za tiste ki še veste kdo sem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

rodila 3.3.2010 z CR, blo hudo vendar hitro pozabljeno. Prva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] Anina 2660g in 49cm,
druga  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]    zoja 2130g  47cm  za tabelo

Sedaj so že doma in se privajamo ena na drugo. sta pridne in veliko jesta in spita, upam da bo tako ostalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

stare čveke držte se, nič bat vse bo ok. ta nove pa dobrodošle med dvojnimi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]


se beremo na mamicah al pa še kaj pokukam k vam če bo čas









bunka83 -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (12.3.2010 10:03:32)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Ernestina -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (12.3.2010 10:19:47)

Meta22 iskrene čestitke! [sm=bravo.gif]
Veliko cartanja vam želim, pa prespanih noči! Bravo za deklici!




ljupka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (12.3.2010 11:02:31)

Bravo Meta sem vesela da ste dobro!Mal me je že skrbelo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





Žaka -> RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del (12.3.2010 11:12:59)

Bravo Meta iskrene častitke, veliko cartanja in veselja s tvojima bibama.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

LJUPIKA kako se pa ti držiš ?
Jaz imam že vsega čez.....Včeraj me je celo dopoldne od 11 do 18 zvečer bolel trebuh, kot da bom dobila tečko. Zdaj pa ne vem a so to lažni popadki al kaj je....




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>