bolečina-sramna kost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Andy13 -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 13:49:35)

Punce,
le informativno, a katero morda boli sramna kost?
Noseča sem 19 t in že skoraj mesec opažam, da me zjutraj in zvečer boli leva sramna kost. To me tako boli, da se komaj oblečem oz. slečem, bognedaj, da imam težišče le na levi nogi. Ko sem to omenila mojemu ginekologu prejšnji teden, me je pregledal tudi vaginalno in ugotovil, da nisem nič odprta in da ni problemov. Omenil je, da tako bolečino gre pripisati širjenju maternice, vendar da pride to pozneje in me ne bi smelo boleti že sedaj. Ma mene tako boli.:(

A je katera med vami taka srečnica? ;) A se da kaj narediti v takih primerih?

Lp, Andy




nana 27 -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 14:06:12)

Pomagal ti bo predvsem počitek in še enkrat počitek. Gre za širjenje maternice. Mogoče bi ti pomagalo, če bi pila magnezij in kalcij. Meni je. Kupila sem šumeče tablete v lekarni in zdaj me ne boli...tok tok. Tudi meni je G rekla, da je prezgodaj (takrat sem bila v 21. tednu) in da naj si lepo kupim magnezij in kalcij in naj veliko veliko počivam.




CUKRČEK -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 14:32:20)

Ko te enkrat res boli tud počitek več ne pomaga. Zanesljivo pomaga le porod...ko enkrat rodiš je pol bolje.
Mene je zadnji mesec tako bolelo, da nisem mogla ne hodit, ne ležat, ne sedet...nič.
Po rojstvu je bolelo še nekaj dni, pol je blo vedno boljše.




Teni_ -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 14:47:48)

Mene tudi boli že ena 2 meseca. Se pa spomnim, da me je v 1. nosečnosti začelo poleti nekje v 8. mesecu, pa mi je bilo tudi čudno, da me tako boli. So pa mi nekatere rekle, da je njih tudi od vsega začetka bolelo.

LP,
Mojca:nosecka:




nana 27 -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 15:02:40)

Cukrček, se ti ne zdi, da ji porod pri 19 tednih ne bo pomagal :zmeden: ?

Ampak iz tvojega opisa, me je kar strah postalo, kaj me še čaka. Upam, da je sedaj vse v redu s tabo. So te bolečine mučile že kaj prej kot v zadnjem mesecu?

Vse dobro!




jazz -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 15:41:26)

Jaz sem skos počivala na hrbtu in sem mislila, da bom paralizirana. Tako me je bolelo, da nisem mogla niti hodit. Pa omenim zdravnici in mi reče- na levi bok punca, nič na hrbet, čeprav ko ležiš na hrbtu malega bolje čutiš. Počivala sem na levem boku in tudi spala čez noč tako in vse bolečine so zginle v dveh dneh. Čao




urbancek -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 15:50:54)

Meni je dr. Pušenjak na forumu med.over. svetoval medenični pas. Nisem si ga še nabavila, probala pa bom, bomo videli ali bo kaj bolje.




CUKRČEK -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 16:04:35)

Kaj naj rečem, da naj počne ne vem kaj in da bo pomagalo le zato, da bo zadovoljna?!?
Pač povem tako, kakor je....oz.kakor je bilo pri meni.

Jaz sem celo nosečnost preživela brez težav, le zadnji mesec sem nadoknadila za nazaj.....otekle noge, da nisem mogla hodit in nobeni čevlji mi niso bili prav, potem že omenjene težave z kostjo....

Sicer pa to niso grožnje, pač tako je v nosečnosti....bo že pol lepše----meni je že9nebesa




CIPRESA -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 16:21:05)

Andy da ti povem da je to po moje čisto normalna nosečniška težavica, ki jo imamo pač nekatere. Mene je začela boleti sramna kost zelo kmalu, v katerem mesecu točno ti ne znam povedat,pa nisem delala panike moja G me je na vsakem pregledu vaginalno pregledala in se nisem ne odpirala ...enostvno ni bilo nobenih težav. Bolečine sem tako kot ti pripisala širjenju maternice. Vem da boli ko :hudicek: ampak najbolje se je s tem sprijaznit, me je pa najbolj bolelo zvečer ko sem se premetavala po postelji kot bi mi nekdo lomil kosti. Zadnji mesec pa teh bolečin ne opažam več tako pogosto, se pa pojavljajo drugačne in ne samo tam dol ampak POVSOD.

Mogoče te ravno nisem najbolj pomirila, ampak bo pač treba malo potrpet pa bo, narobe pa to ni nič, razen tega da je še ena od cvetk ki jih prestajamo :nosecka:




tina104 -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 17:59:39)

Mene je že od kakega 14. ali 15. tedna bolelo tam nekje v medenici - celo področje - kosti, še posebej pri hoji. Sem več počivala in je bilo O.K. sedaj se to pojavi samo tu pa tam kak dan. Mi je G rekel, da je normalno, ker se stvari raztezajo.




mujcek -> bolečina-sramna kost (7.7.2005 19:10:43)

Mene sicer ne boli sramna kost ampak predel tik nad njo, pa sem brala, da imajo punce podobne probleme. Pri meni se bolečine pojavijo redko, od 17t naprej. Lahko bi rekla enkrat na teden, pa trajajo nekje 5 minut :)

Ne se preveč prestrašit in kaj naj rečem, marsikaj bomo morale še pretrpeti, bo pa nagrada toliko lepša...:)




Stran: [1]