" Ravna " torta (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Samsa -> " Ravna " torta (16.3.2010 14:11:41)

Izkušene tortopekarce pomoč prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Rada bi naredila torto, ki se ne bi na robih povesila, ampak bi izgledala ravna na vrhu.
A si mogoče pomagate z obročem za torte?
Vsakega nasveta bom vesela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





pety78 -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:24:56)

A si mogoče pomagate z obročem za torte?


Jap, točno tako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  V kolikor je torta višja od obroča, si pomagam z alu folijo, da povišam obod.




blaža -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:25:59)


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

A si mogoče pomagate z obročem za torte?


Jap, točno tako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  V kolikor je torta višja od obroča, si pomagam z alu folijo, da povišam obod.


[sm=zmeden.gif]
to pa nisem čisto dobro razumela. A ko jo daš pečt, al če maš kako kremo?




pety78 -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:28:47)

Pol, ko jo filam s kremo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




blaža -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:30:28)

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/




pety78 -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:37:40)

Joj, Blaža, ko si glih na liniji, bi te nekaj vprašala.
Domam imam 2x po 2 beljaka. Dva sta od tega vikenda, dva pa od prejšnjega vikenda. Ali ju lahko skupaj porabim za indijančke?




blaža -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:42:55)


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Joj, Blaža, ko si glih na liniji, bi te nekaj vprašala.
Domam imam 2x po 2 beljaka. Dva sta od tega vikenda, dva pa od prejšnjega vikenda. Ali ju lahko skupaj porabim za indijančke?



Ma jaz niti pod razno . od tega vikenda ja, prejšnjega pa ne. indijančki niso tako zelo toplotno obdelani, beljaki morajo biti res sveži.

No sej ne rečem, če bi bli beljaki v jacu, pa je rok ok, ... ma jaz OBVEZNO gledam, sa so sveži za indijančke.




pety78 -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:49:05)

IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Joj, Blaža, ko si glih na liniji, bi te nekaj vprašala.
Domam imam 2x po 2 beljaka. Dva sta od tega vikenda, dva pa od prejšnjega vikenda. Ali ju lahko skupaj porabim za indijančke?



Ma jaz niti pod razno . od tega vikenda ja, prejšnjega pa ne. indijančki niso tako zelo toplotno obdelani, beljaki morajo biti res sveži.

No sej ne rečem, če bi bli beljaki v jacu, pa je rok ok, ... ma jaz OBVEZNO gledam, sa so sveži za indijančke.


Aha, ok, pol pa gredo v smeti, ker iz dveh beljakov se mi jih pa ne da delat. Se mi zdi, da sem brala, da so beljaki lahko kar nekaj časa v hladilniku. Mislim da na kulinariki. Ma, nima veze. Hvala.




Samsa -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:56:15)

Hvala obema za odgovor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




zvesta -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:59:24)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...




pety78 -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 14:59:30)

Malenkost.
Vidiš, pa še nekaj o beljakih si izvedela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Samsa -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 15:01:01)

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Malenkost.
Vidiš, pa še nekaj o beljakih si izvedela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Vsak dan nekaj novega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




blaža -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 15:20:30)


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.[sm=smiley36.gif]




zvesta -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 15:23:26)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.[sm=smiley36.gif]



blaža, hvala.... pa mi lahko napišeš po kerem receptu delaš rumove kroglice, prosim? ker jaz jih delam iz orehov in čokolade... pa mi za to ne bi bilo fino...




Samsa -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 15:25:04)

samo blaža - kapo dol pred tabo in ostalimi tortnmajstricami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Gledam ta tvoj link in se mi cedijo sline 100/h [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




blaža -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 15:33:55)


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.[sm=smiley36.gif]



blaža, hvala.... pa mi lahko napišeš po kerem receptu delaš rumove kroglice, prosim? ker jaz jih delam iz orehov in čokolade... pa mi za to ne bi bilo fino...


uf, jaz to vedno kar iz glave na pamet delam. Biskvit namrvim, pol pa dam malo ruma, malo malo margarine, da se da ugnetet, včasih še malo kokosa,... kar mam doma.[sm=smiley36.gif]




zvesta -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 15:38:25)


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža


IZVIRNO SPOROČILO: zvesta


IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Če torta ni ravna, se jo da obrezat, oz že biskvit, ko se speče. meni opsebno to ne dela problema, jo pač malo obrežem, če rata hribček na vrhu.

Drugače pa so mi tudi všeč pekači z obodom, še posebaj, če je na vrhu veliko kreme.

Tale vlakec Tomaqž je le spodaj malo biskvita , vse ostalo je krema in sem nardila z kvadratnim obodom, da je prišlo ravno.

http://katarinaktorteprisalmoneli.blogspot.com/


blaža, jaz bi pa prosila za recept za tistega ježka z marcipanom... si mi take lušte naredila...


masa je kot za rumove kroglice, le da sem nato nardila kroglico iz marcipana, ovila v rumovo maso, pol dala še eno plast obarvanega zelenega marcipana in oavila v rumovo maso, kateri sem dodala mandljevo esenco, ki sem jo kupla v Tušu.

Nato sem ga prelila z čokolado in malo olja, ter potresla z čokoladnimi mrvicami.

Moram še malo blog uredit, pa bom še recepte napisala.

V bistvu mi je opstalo veliko temnega biskvita in sem se spomnila za narest tega ježa. Je bil pa za taščo, za rd.[sm=smiley36.gif]



blaža, hvala.... pa mi lahko napišeš po kerem receptu delaš rumove kroglice, prosim? ker jaz jih delam iz orehov in čokolade... pa mi za to ne bi bilo fino...


uf, jaz to vedno kar iz glave na pamet delam. Biskvit namrvim, pol pa dam malo ruma, malo malo margarine, da se da ugnetet, včasih še malo kokosa,... kar mam doma.[sm=smiley36.gif]


tud mi zadostuje... pri improviziranju sem talent... pa čokolado daš, a ne?




MAŠKA -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 17:19:19)

Če hočeš, da na vrhu torte ne bo hriba, ne smeš namastiti rob pekača in temperaturo moraš postopoma dvigovati.   Jaz pečem nekaj minut na 50 st., nato jaz povišam temperaturo na 100, nato na 150 in nato na 180. Res se peče nekoliko dalj časa ampak hribčka na vrhu ni.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jessy -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 18:16:36)

Pekač se čisto normalno namasti in kljub temu bo torta ravna, s tem, da biskvit in kremo nalagaš v obroč, ko jo sestavljaš in najprej daš na dno vrhnjo biskvitno oblato, na vrh torte pa dno. Se pravi, kot da bi biskvit obrnila na glavo. Pa vsako oblato lepo rahlo potlači na kremi, da se je prime in že s tem boš uravnavala nivo torte.




blaža -> RE: " Ravna " torta (16.3.2010 18:52:51)

zvesta ja čokolado tudi ja.[sm=smiley36.gif]




kenka -> RE: " Ravna " torta (17.3.2010 22:39:16)

Blaža: kapo dol. delaš tako lepe torte, da človek ne more verjet. glede na to, da sem firbčna kako to, da si dala ime pri Salmoneli (nisem ravno razumela)?

Imam pa še vprašanje glede ježka ... kako si naredila tiste liste okrog ježka ... delujejo kot iz smetane in imajo obliko listov. s katerim nastavkom oz. s čim?  A boš potem res dala recepte na tvojo stran? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

če bi imela odprto slaščičano ... bi z veseljem kupovala pri tebi torte. čestitke. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Nežka. -> RE: " Ravna " torta (18.3.2010 14:41:27)

Živjo punce, ker nimam pojma kako se odpre nova tema[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], vas kar tukaj sprašujem, ker je tudi malo v zvezi s peko torte :-)
Namreč imam po prebranem sodeč Rp za eno slastno torto iz knjige od para Novak Smej, ampak mere so navedene v skodelicah in žlicah. OK za žlice mislim uprabiti veliko žlico (za juho jest), al se motim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], za skodelico pa res ne vem: za belo kavo/ jogurtov lonček..? Kaj naredite ve v tem primeru? Hvala in lep pozdrav.




teta torta -> RE: " Ravna " torta (18.3.2010 18:20:43)

Nežka vseeno katero šalico uporabiš, važno je da za vsako sestavino enako. Je pa ponavadi to približna mera jogurtovega lončka, cca 2 dcl....




Felicita -> RE: " Ravna " torta (18.3.2010 18:24:13)

evo, če ti kej pomaga: http://wiki.answers.com/Q/How_many_grams_are_in_a_cup

ja, načelno jest tut jogurt lonček uporabljam (je prov en dežuren za to doma), drugač pa v trgovinah dobiš tut merice prov (ponavad maš skodelico, 1/2, 1/4, 1/3, veliko žlico in malo žlico)




Nežka. -> RE: " Ravna " torta (19.3.2010 9:26:44)

Hvala, sporočim kako mi je šlo. Nisem ravno "in the buisness", kot ste verjetno že ugotovile.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>