pikice in izpuščaji (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


biga -> pikice in izpuščaji (26.3.2010 10:29:22)

Koliko časa ponavadi traja čiščenje kože novorojenčka? Moja punčka je imela že v porodnišnici po vsem telesu drobne pikice (kot bi bile v sredini gnojne), obrobljene z rdečino, doma jih je nekaj zginilo, a se še pojavljajo. Po navodilih jih moram čistit le s fiziološko raztopino. Največ jih ima po nogicah in ličkih ter bradi. Skrbi me, da ni kak začetek atopičnega dermatitisa. Torej, koliko časa lahko vztrajajo izpuščaji?




MAŠKA -> RE: pikice in izpuščaji (26.3.2010 13:48:58)

Pikice, ki pomenjo čiščenje kože so ponavadi po obrazu, ušeskih, vratu in po prsih in nikjer drugje. Takšne je imela naša, trajali pa so cca tri tedne, imela je pa pikico pri pikici, koža je bila robata kot "šmirgelpapir". Te dni pa so lahko rečem kar naenkrat že skoraj vse izginile, se ji pa sedaj lušči takšna suha koža.

Tako da jaz kar dvomim, da je to pri tvoji punčki čiščenje kože, če so pikice po vsem telesu. Če dojiš, je dobro, da se izogibaš svinjskega mesa, hrenovk, paštet, prekajenega... pikice povzročajo lahko tudi orehi, arašidi, jagode...




naja78 -> RE: pikice in izpuščaji (26.3.2010 17:29:35)

vprašaj na posvetovalnici,mislim pa da so to LOHIJE,upam da nisem kaj zamutila imena [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image],to so te pikice,ki izgledajo kot mozoljčki.mislim da ni meje,do kdaj bi mogle izginit.bi pa jaz tudi merkala pri prehrani.




kjava -> RE: pikice in izpuščaji (26.3.2010 18:10:57)

Biga, take izpuščaje kot jih opisuješ, ima tudi moj sin že od prvega dne. V P mi je rekla, da je to poporodni toksični ekcem, ki ni nič nenavadnega in bo kmalu izginil. Nič mi niso rekli, da mu moram kaj s fiziološko al kaj druzga. Kok je pa stara hčerka? Moj je 10 dni in ima že precej manj tega.




biga -> RE: pikice in izpuščaji (26.3.2010 18:27:09)

kjava, moja hčerka je stara 17 dni in ima te pikice od drugega dne, so mi podobno rekli v porodnišnici kot tebi. S fiziološko naj bi jo umivala, ker suši pikice. Teh je že manj, samo najprej niso bile tolk po obrazu, bolj po telesu, zdaj jih je več po ličkih in bradi.




Stran: [1]