sedež za 2,5 letnico (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otrok v avtu



Sporočilo


country -> sedež za 2,5 letnico (26.3.2010 20:34:50)

Pozdravljeni!

Rabim en nasvet za našo "prostorsko stisko" v avtu s sedeži.

Naša 2,5 letnica se trenutno vozi v Maxi cosi Tobi ali v Concord Transformer sedežih - vsak sedež je v svojem avtu. Tobi je fiksiran na sredini, Transformer pa pri strani, ker ima isofix. V avto bo kmalu treba spraviti še dve lupinici, saj pričakujemo dvojčke. Poleg Tobija gre lepo na vsako stran ena, poleg Transformerja pa nikakor obe. (Imamo škodo octavio in fabio).

Problem se pojavi, ker je Tobi do 18 kg, naša punca pa jih ima že zdaj toliko. Zanima me, ali ima kdo podobno situacijo in kako bi zadevo rešili.
Ali naj poiščem sedež III kategorije, ki bo zadosti ozek za na sredino? Kakšen nasvet katerega?
Ali bi mogoče že zdaj dala deklico v jahača brez hrbtnega dela? Velika je 99 cm, samo se mi še vedno zdi premajhna za to in jahač premalo varen, po drugi strani pa bi bila sedeča na sredini malo varnejša...
Ali naj bo še nekaj časa v Tobiju in če, do kdaj?

Vsakega razmišljanja bom vesela, saj bi rada da so vsi otroci na varnem. Sta pa avta oba precej nova in ne bi menjala...
In ne da se izklopiti airbaga na sopotnikovi strani.

Upam, da sem bila dovolj jasna. Pa hvala za odgovore že vnaprej!




Najaa -> RE: sedež za 2,5 letnico (26.3.2010 22:06:30)

Naša tavečja je šla ravno okoli 2,5 leta v jahača. Tobija je prerastla.




skuštrana -> RE: sedež za 2,5 letnico (26.3.2010 22:18:21)

A ni Tobi do 18 kg in če sem jaz prav razumela vaša pupa tehta čez 18 torej ga je itak že prerastla in nimaš nobene dileme, kupite jahača.




lex -> RE: sedež za 2,5 letnico (26.3.2010 22:46:19)

Punce iz akcije RED JE VEDNO PAS PRIPET - PASAVČEK so meni razložile takole: niso kilogrami tisti, ki o pomembni koliko je otrok varen v avtosedežu. Ko otroku začenjo pasi segat pot ramena na najvišji nastavitvi nima več kaj iskat v avtosedežu do 18kg (tobi in podobno). Skratka pasa morata gladko tečt preko ramen proti trebuhu. Ko tega ni več je otrok dovolj velik za naslednji avtosedež.
Midva sva sicer imela situacijo ko sva imela 2 srednja avtosedeža in jajčko, zdaj pa imamo dva srednja in jahača in ti nikakor ne priporočam dati jahača v sredino - prvič jahača skoz pripenjaš not in ven, midva ga imava ob strani in jaz dobim ošpice ko samo pomislim, da ga bo potrebno pripasat (če se le da to vedno prepustim njemu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), drugič pa bo otrok težje zlezel mimo srednjih sedežev (ko ne bo več jajčk) do svojega sedeža. Midva sva imela jajčko kar pripeto not, ker se nama enostavno ni dalo vedno iskat in pripenjat vsega je bilo preveč pasov naenkrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
za trening in mirne živce ti priporočam, da probata ta starejšega otroka prepasat z jajčkami v jahaču in boš potem najbolje videla kako in kaj.
Pa srečno vožnjo s tremi nagajivčki :))




country -> RE: sedež za 2,5 letnico (31.5.2010 7:49:27)

Po dolgem času, ampak po preverjeni situaciji... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Najprej hvala vsem za odgovore!

Torej, uspelo nam je vsem iti samo z enim avtom, zadevo pa smo rešili tako, da je tavečja na sredini v jahaču, dvojčka pa v lupinicah vsak na eni strani. Namontira se jih pa kar hitro, pravzaprav je trenutno to najkrajši del naše odprave [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]