flekast po telesu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Sandra* -> flekast po telesu (3.4.2010 12:33:29)

Naš dveletnik je že skoraj en teden po intervalih vse flekast po telesu. Najprej sem mislila da je alergija na bršljan, ker smo imeli butarce v kuhinji, sedaj sem jih ukinla, ampak se še vedno pojavlja, še posebej se mi zdi da če pride v stik z vodo. Ko ga stuširam, je ves lisast rdeč po telesu, kokr da ma kporivnico, k ga pa umijem po obrazu je pa čist rdeč takoj, potem se stanje počasi umiri in ob stiku z vodo ponovi.

Kaj naj naredim, ima katera podobne izkušnje, kaj bi blo to?




Sooncek -> RE: flekast po telesu (3.4.2010 21:38:32)

Tudi mi smo imeli to zimo iste probleme. Ko so se začeli pojavljati večji fleki smo šli do zdravnice, ki je ugotovila 'le', da gre za izsušeno kožo (kurjava). Predpisala nam je eno kremo, ki jo zmešajo v lekarni (na osnovi oljčnega olja) in je pomagalo. Navodila pa taka: čim manj se kopat, priporočljivo je samo na hitro ga stuširat, mazati s kremo takoj po kopanju na še mokro kožo... in res je pomagalo! Skoraj vsi flekci so izginli. Tudi jaz sem opazila, da so flekci bolj močni po kopanju - to je zato, ker voda še dodatno izsuši kožo. Probajta pa bosta vidla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




nina166 -> RE: flekast po telesu (4.4.2010 9:45:25)

Tudi naša je bila to zimo enkrat čisto lisasta. Sva jo peljala k zdravniku in je rekla, da zgleda kot alergija na nekaj. Že sama sem sumila, da je kriv pralni prašek. Smo dobili ene kapljice proti alergiji in je rekla, da če ji bodo začele bledet in ji naslednji dan zginile potem je to alergija. Naslednji dan je imela samo še malo, potem ji je ćisto zginlo.




Stran: [1]